Photo Gallery, Τοπικά

Τα νησιά των Β. Σποράδων είναι τέσσερα…

Το πλοίο «Αχιλλέας» ζητείται να συνδέσει το χειμώνα τα νησιά των Β. Σποράδων

Πιο κοντά στα τρία νησιά των Β. Σποράδων, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, θα έρθει το τέταρτο, η Σκύρος, καθώς η πορεία τους είναι κοινή και μπορούν να συνεργασθούν στα επίπεδα του πολιτισμού, του τουρισμού και φυσικά των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Αυτό συμφωνήθηκε χθες, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σκύρο, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι των τεσσάρων νησιών, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία τριών επιτροπών, μία για τον πολιτισμό, μία για τον τουρισμό και μία για τις συγκοινωνίες, που θα επεξεργασθούν σχέδια για τους τρεις τομείς και ειδικά για τις συγκοινωνίες θα επεξεργασθούν προτάσεις, τόσο για δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Αχιλλέας», όσο και για την αγορά ή μίσθωση, εφόσον κριθεί συμφέρουσα, νέου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου.

Προτάθηκε συγκεκριμένα η δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Αχιλλέας» στη γραμμή Βορείων Σποράδων – Κύμης τον ερχόμενο χειμώνα, προκειμένου να καθίσταται εφικτή η σύνδεση των νησιών με την Αθήνα. Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων κ.κ. Πλωμαρίτης, Βαφίνης και Μιχελής, ο ομόλογός τους της Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρηματικών και τουριστικών φορέων. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των νησιών των Βορείων Σποράδων και της Σκύρου στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Η διεύρυνση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη διάρκεια του ερχόμενου χειμώνα, μετά τη διακοπή για την ίδια περίοδο της σύνδεσης με το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να καθίσταται εφικτή η πρόσβαση στην Αθήνα, αποτελεί την κυρίαρχη προτεραιότητα των Δημοτικών Αρχών και των φορέων των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Για την επίτευξη του στόχου προτάθηκε στη Δημοτική Αρχή Σκύρου η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Βορείων Σποράδων με το λιμάνι της Κύμης, με τη δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αχιλλέας», το οποίο ανήκει στην εταιρεία λαϊκής βάσης της Σκύρου, τον ερχόμενο χειμώνα.

Το πλοίο εκτελεί ήδη δρομολόγια στη γραμμή Σκύρου – Κύμης και η πρόταση των Δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι από τον ερχόμενο χειμώνα να προσεγγίζει και τα λιμάνια των νησιών των Βορείων Σποράδων, έστω για μία ή δύο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να εξυπηρετεί τους επιβάτες που κινούνται από και προς την Αθήνα.

Η Δημοτική Αρχή Σκύρου είναι θετική στην υλοποίηση του εγχειρήματος και στη διάρκεια της χθεσινής ευρείας σύσκεψης εξετάστηκαν οι τρόποι, βάσει των οποίων θα καταστεί εφικτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου με το λιμάνι της Κύμης τον ερχόμενο χειμώνα, με την προοπτική επέκτασης των δρομολογίων και το καλοκαίρι.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εξέτασαν κυρίως τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος σε σύγκριση με την επιβατική κίνηση στη διάρκεια του χειμώνα.

Κυρίαρχη ιδέα της χθεσινής σύσκεψης ήταν ότι η Σκύρος ανήκει όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά και οικονομικά στο συγκρότημα των Βορείων Σποράδων και πρέπει η συνεργασία των τεσσάρων νησιών να γίνει πιο στενή.

Κατάληψη σχολείων στη Σκόπελο

Σε κατάληψη του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκοπέλου προχωρούν από αύριο Τρίτη οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών στα Μαθηματικά και τη Φυσική, με αποτέλεσμα να μη διδάσκονται κανονικά τα μαθήματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το