Πολιτισμός

Τα μουσεία γιορτάζουν

Αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, εγκαινιάζει στην περιοδική έκθεση «Μιλήστε μας για το Μουσείο» στο «Αθανασάκειο» Βόλου
Αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, εγκαινιάζει στην περιοδική έκθεση «Μιλήστε μας για το Μουσείο» στο «Αθανασάκειο» Βόλου

 

Τα τοπικά Μουσεία συμμετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου με σειρά εκθέσεων και άλλων δράσεων.

 

«Μιλήστε μας για το Μουσείο»

Η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αύριο Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:30 εγκαινιάζει στην περιοδική έκθεση «Μιλήστε μας για το Μουσείο». Η έκθεση αποτελείται από κείμενα, φωτογραφίες, εικαστικές δημιουργίες, αναμνήσεις ή αναμνηστικά από επισκέψεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποίησαν κοινό και μαθητές. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Επίσης, το Σάββατο το «Αθανασάκειο» του Βόλου καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού θα παραμείνουν ανοικτά από τις 08:00 το πρωί έως της 01:30 το πρωί της Κυριακής, με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Ειδικότερα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική περιήγηση στις 19:00 στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, από αρχαιολόγους της ΙΓ’ ΕΠΚΑ δωρεάν για το κοινό.

Αντίστοιχα στο «Αθανασάκειο» θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικές περιηγήσεις (στις 18:00 και 21:30 αντίστοιχα) στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Μεθαύριο Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 09:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέματα σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Την ίδια μέρα έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές περιηγήσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος συγκεκριμένοι φορείς. Η ημέρα θα κλείσει με δημιουργικές δραστηριότητες κατασκευής πήλινων χειροποίητων αντικειμένων με αφετηρία τα εκθέματα του Μουσείου (για παιδιά 4 ετών και άνω).

 

«Από τα ταξίδια της Χρυσούλας Ζώγια»

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που παρουσιάζει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, «Από τα ταξίδια της Χρυσούλας Ζώγια», θα γίνουν σήμερα Παρασκευή και ώρα 20.00 στο ισόγειο του Μουσείου Πινακοθήκης Ζώγια στην οδό Ανθίμου Γαζή και Βλαχάβα (Κόκκινο σπίτι με το τριαντάφυλλο). Μέσω της έκθεσης η Χρυσούλα Ζώγια μας συστήνεται ως δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τα μέρη που ταξίδεψε μέσα από φωτογραφίες, πίνακες, καρτ-ποστάλ και άρθρα με τις ταξιδιωτικές της εντυπώσεις. Με την εικαστική της ματιά μεταφέρει τις εμπειρίες της από το εξωτερικό στους αναγνώστες του τοπικού τύπου. Μια διαφορετική προσέγγιση στη ζωή και το έργο της ζωγράφου.

Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η εικαστικός Έρρικα Γκουτενσβάγκερ. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από 20 έως 24 Μαΐου με ώρες λειτουργίας 7.00 – 9.00 μ.μ.

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου για όλους τους επισκέπτες του αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 10:00 έως τις 14:00 το Σάββατο και από τις 11:00 έως τις 14:00 την Κυριακή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να δει από κοντά στοιχεία της φυσικής ιστορίας της περιοχής μας. Για περισσότερες πληροφορίες στο site του Μουσείου www.volosmuseum.gr και στο τηλέφωνο 2421036555 (10:00-14:00).

 

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων / Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων 2013, διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Κύκλωμα» (σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης) αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, στις 17:30 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το