Αθλητισμός

Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 20.30 τον Ολυμπιακό για τη Σούπερ Λιγκ

 

 

Στο ΟΑΚΑ είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Στις 20.30 η ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα στις ομάδες τους τέως ΠΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να επιδείξουν μόνο νίκες μέχρι στιγμής (τρεις σε ισάριθμα παιχνίδια), ενώ η «Ένωση» σε τέσσερα ματς μετρά τρεις νίκες και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, διαθέτοντας πιο πλήρες ρόστερ, όμως αυτού του χαρακτήρα τα παιχνίδια παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα και η ΑΕΚ, αν και θεωρητικά πιο αδύναμη από τον Ολυμπιακό, μπορεί να κάνει τη ζημιά.

 

Επιθετικό σχήμα

από Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ και φιλοδοξεί να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Όσον αφορά τα πλάνα του για το ματς, ο 41χρονος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αραμπατζής, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Γεωργέα, Μανωλά, Κάλα και Καράμπελα. Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν ο Μάκος, ο Λαγός (αν και μπορεί να αγωνιστεί ένας εκ των Γκέντσογλου, Χοσέ Κάρλος ή Γκερέιρο) και ο Βάργκας. Στην επίθεση αριστερά θα παίξει ο Γκούντγιονσεν, δεξιά ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Το πρώτο του γκολ σε ελληνικό ντέρμπι ευελπιστεί να πετύχει ο Ρότζερ Γκερέιρο στο επικείμενο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο παίκτης της «Ένωσης» μίλησε στην Nova για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους»:

Το ντέρμπι δίνει κίνητρο σε όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά η αλλαγή του προπονητή δίνει επιπλέον κίνητρο ειδικά στους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής για να αποδείξουν ότι μπορούν να τον κερδίσουν», είπε ο Πολωνός και πρόσθεσε: «Αυτό που μου λείπει εμένα προσωπικά είναι το να είμαι βασικός σε συνεχόμενα παιχνίδια, ελπίζω όμως ότι με τον νέο προπονητή ότι θα μπορέσω να τα καταφέρω».

Όσο για το αν θέλει να σκοράρει στο ντέρμπι; «Δεν έχω πετύχει γκολ σε ελληνικό ντέρμπι και θα ήταν πολύ ωραίο να τα καταφέρω τώρα».

Τέλος, ο Γκερέιρο τόνισε για το πώς θα πρέπει να παραταχθεί η ΑΕΚ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση: «Θα ήταν λάθος αν οι ποδοσφαιριστές έβλεπαν ως εκδίκηση το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω της βαριάς ήττας στον περσινό αγώνα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο παρελθόν υπήρχαν και νίκες της ΑΕΚ εναντίον του Ολυμπιακού με ευρύ σκορ».

 

Κλειστά τα «χαρτιά
από Βαλβέρδε

Από την πλευρά του ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για ορισμένες θέσεις στην ενδεκάδα. Από τη στιγμή που ο Μανιάτης έμεινε εκτός αποστολής ο Μοντέστο θα παίξει ως δεξιός οπισθοφύλακας, ενώ στην αριστερή πλευρά θα αγωνιστεί ο Χολέμπας. Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοστάντσο. Στη μεσαία γραμμή ο Μακούν θα παίξει ως αμυντικός χαφ δίπλα στον Ορμπάιθ, με τον Ιμπαγάσα να κινείται πιο μπροστά. Σίγουρη μοιάζει η επιθετική τριπλέτα, με τους Φουστέρ, Μιραλάς κινούμενους στα άκρα και τον Τζιμπούρ στην επίθεση.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε ο Βιθέντε Μόνχε.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε τον Αργεντινό μέσο για το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, με τους, Τοροσίδη, Γέστε, Φέισα και Μανιάτη να μένουν εκτός. Αναλυτικά οι 18 ποδοσφαιριστές που ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ: Κοστάνσο, Μέγερι, Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μόνχε, Πάντελιτς, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Χαβίτο.
Να ξεκινήσει δυνατά το παιχνίδι με την ΑΕΚ και στον αγωνιστικό χώρο να βγάλει η ομάδα αυτά που ξέρει καλά επεσήμανε ο Τζαμέλ Αμπντούν στον τηλεοπτικό σταθμό της NOVA με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για τα σημεία που θα κρίνουν το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τζαμέλ Αμπντούν: «Θεωρώ πως θα πρέπει να μπούμε δυνατά και καλά στο ματς. Να παίξουμε το παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα να κάνουμε αυτό που ξέρουμε».

Για το αν η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ θα λειτουργήσει ευεργετικά για την «Ένωση» στο ντέρμπι, απάντησε: «Στην περίπτωση κατά την οποία αλλάζει ο προπονητής οι παίκτες έχουν ένα μεγαλύτερο κίνητρο, διότι συνήθως δεν τους ξέρει ο νέος προπονητής. Οπότε δίνουν 200% απ’ τις δυνάμεις τους για να του κάνουν καλή εντύπωση. Για να κερδίσουν μία θέση στην ενδεκάδα Αυτό ενδεχομένως να είναι το πλεονέκτημα μας».

Για το ενδεχόμενο να θέλουν εκδίκηση οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, μετά τη περυσινή, βαριά, ήττα στο Καραϊσκάκη: «Σίγουρα θα θέλουν κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα θέλουν να εκδικηθούν για την περυσινή ήττα στο Καραϊσκάκη, ωστόσο παίζουν στην έδρα τους και αυτό είναι ένα καλό κίνητρο. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και το μόνο κακό που μπορεί να μας βρει είναι ο κακός μας εαυτός».

Για το αν η διακοπή θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια του αγώνα:

«Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Έρχεται μια δύσκολη περίοδος. Πρέπει να διαχειριστούμε καλά τις δυνάμεις μας γιατί μας περιμένει μια εβδομάδα με πολύ δύσκολα ματς».

Επίσης, σήμερα στις 17.15 στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, σ’ ένα παιχνίδι που παρουσιάζει και αυτό μεγάλο ενδιαφέρον. Οι «Φαίακες» δεν έχουν ακόμη σημειώσει νίκη στο πρωτάθλημα και μετρούν τρεις ήττες στο γήπεδό τους σε ισάριθμα παιχνίδια. Αντίθετα με τον Ατρόμητο που παραμένει αήττητος σε πέντε ματς (δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες).

Αύριο ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη έξοδο στα Πηγάδια, όπου θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον ΟΦΗ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο

17.15 Κέρκυρα-Ατρόμητος

20.30 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Κυριακή

16.00 Ξάνθη-Παναθηναϊκός

16.00 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος

18.15 Εργοτέλης-Άρης

20.30 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το