Photo Gallery, Αθλητισμός

Τα βλέμματα στις Μικροθήβες

Ο αγώνας Πύρασος-Σαρακηνός ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Α’ ΕΠΣΘ

Με τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής σε Α’ και Β’ κατηγορία και της 5ης στη Γ’ τοπική συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Πυράσου με τον Σαρακηνό που θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο των Μικροθηβών, μια και θα «συγκρουστούν» η 2η με την 3η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει η 8η ημέρα της Α’ ΕΠΣΘ με την πρωτοπόρο Α.Ε. Διμηνίου να δοκιμάζεται στην έδρα του Θησέα. Όμως το παιχνίδι που φαίνεται να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτό του Πυράσου με τον Σαρακηνό, που φέτος είναι ιδιαίτερα δυνατός.

Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακή στις Μικροθήβες, παρά την επιθυμία των γηπεδούχων να επιστέψουν στη φυσική τους έδρα. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες του Δήμου και την ανετοιμότητα του αγωνιστικού χώρου.

Ο Πύρασος θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στο σερί των επιτυχιών του. Μέχρι τώρα μετρά επτά νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι 2ος με διαφορά δύο βαθμών από την Α.Ε. Διμηνίου (που επίσης έχει μόνο νίκες), λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούσε» από το περσινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Οι Αγχιαλίτες έχουν παρουσιάσει μία δυνατή ομάδα και δεν είναι τυχαίο πως έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 23 τέρματα (σημειώνουν κάτι παραπάνω από τρία τέρματα ανά αγώνα), αλλά και την καλύτερη άμυνα (μαζί με την Α.Ε. Διμηνίου) με μόλις δύο γκολ στο παθητικό.

Θεωρητικά είναι το φαβορί κόντρα στον Σαρακηνό, αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους «κοκκινόμαυρους» που δεν βρίσκονται τυχαία στην 3η θέση. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής μετρά πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μόνο μία ήττα αποδεικνύοντας ότι φέτος είναι πολύ δυνατή. Έτσι, αναμένεται ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον που ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στο στρατόπεδο του Πυράσου επικρατεί πίστη για το νικηφόρο αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και από τα λόγια του τεχνικού Νίκου Χατζηκυριακίδη: «Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να δώσουμε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη μια και ο Σαρακηνός έχει καλούς παίκτες και ειδικά φέτος παρουσιάζεται πολύ δυνατός. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες με τον ίδιο τρόπο και προσπαθούμε να δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας στον αγωνιστικό χώρο». Στην ερώτηση για το που θα κριθεί ο αγώνας, ήταν κατηγορηματικός: «Για μένα πάντα η τεχνική υπερτερεί της δύναμης. Κερδίζει αυτός που ξέρει την καλύτερη μπάλα. Αυτό θα φανεί την Κυριακή φυσικά».

Στον Σαρακηνό είναι διατεθειμένοι να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους», σύμφωνα και με τον προπονητή της ομάδας Στέφανο Ξηροφώτο: «Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο μια και ο Πύρασος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Όμως είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα τα δώσουμε όλα και ελπίζω ότι θα πάρουμε κάτι από το παιχνίδι». Στη συνέχεια έδωσε τη δική του γνώμη σχετικά με την εξέλιξη που μπορεί να έχει ο αγώνας: «Πιστεύω ακράδαντα ότι πιο κοντά στη νίκη θα βρεθεί η ομάδα της οποίας οι παίκτες θα βρεθούν στην καλύτερη ημέρα».

Τέλος, όσον αφορά τα αγωνιστικά των δύο ομάδων, ο Πύρασος δεν θα έχει απουσίες, ενώ από πλευράς Σαρακηνού δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν οι Λάππας και Λάκης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.

 

Το πρόγραμμα του

Σαββατοκύριακου

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους:

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 10/11

Γηπ. Σέσκλου, 15.00, Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή: Χαλβατζάκος, Βλάχος, Π. Σακκάς.
Ι.Μ. Δημητριάδος, 15.00, Άρης Μελ.-Εθνικός: Θεοχάρης, Κουρσοβίτης, Αναστασίου (παρ. Ρούσης).
Νεαπόλεως, 15.00, Πανιώνιος-Μαγνησιακός: Καπέσιος, Δάβιος, Τσαμαδιάς (παρ. Κουζάκης).
Κάτω Λεχωνίων, 15.00, Θησέας-Α.Ε. Διμηνίου: Δημητριάδης, Ρούσης, Κόκκαλης.
Γατζέας, 15.00,  Α.Ε. 2002-Γ.Σ. Αλμυρού: Σκουλάς, Δημητράκης, Μεταξιώτης.
Κυριακή 11/11
Ευξεινούπολης, 11.30, Δήμητρα-Σκιάθος: Κρητικός, Μπέλου, Κουβάτα.
Σούρπης, 15.00, Αίας Σούρπης-Πρωτεσίλαος: Τρυφωνίδης, Γιάννης, Κουσκούνη.
Μικροθηβών, 15.00, Πύρασος-Σαρακηνός: Δαλούκας, Πετρόπουλος, Τασιόπουλος.

Β’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 10/11

«Π. Μαγουλάς», 15.00, Ν.Α. Νίκης-Απόλλων Κρ.: Κουσκούνη, Δαλούκας, Τασιόπουλος (παρ. Παπακλωνάρης).
Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 15.00, Ε.Μ.Α.-Άνθιμος Γαζής: Γοργόρης, Σφυρής, Γαβριτόπουλος.
ΕΑΚ Βόλου, 15.00, Τοξότης-Αγχίαλος: Χαρβάλας, Κ. Μαγουλιανίτης, Β. Μαγουλιανίτης (παρ. Μούντανος).
Στεφανοβικείου, 15.00, Διαγόρας-Πηλέας: Γκάγκας, Αθηναίος, Καλατζής (παρ. Κουσκουρίδας).
Πορταριάς, 15.00, Μακρινίτσα-Ιωλκός: Τσακούμης, Κατσαρός, Δ. Σακκάς.
Κυριακή 11/11
Ι.Μ. Δημητριάδος, 11.00, Ηρακλής Β.-Άθλος: Παλιούρας, Ευαγγελιάς, Αγρέβης (παρ. Βράκας).

Ριζομύλου, 11.30, Αστέρας-Απόλλων Καν.: Ρούσης, Μπουργάνης, Ζήσιος (παρ. Κουσκουρίδας)
Ι.Μ. Δημητριάδος, 15.00, Α.Σ. Δημητριάς-Δάφνη: Ματσούκας, Σαρακατσάνος, Νικόπουλος (παρ. Παγωνόπουλος).

Γ’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 10/11

Πλατάνου, 15.00, Μυρμιδόνες-Αργοναύτες: Ευαγγελιάς, Κουρή, Γεωργατζής.
Αερινού, 15.00, Δόξα-Αχιλλέας: Σταθούρος, Χριστόπουλος, Παπαπορφυρίου.
Κυριακή 11/11
Αργαλαστής, 15.00, Κένταυρος Αργ.-Αετός: Παπαπορφυρίου, Δ. Σακκάς, Παπαδημητρόπουλος.
Αγίων Θεοδώρων, 15.00, Ηρακλής Α.Θ.-Ιάσων Α.Μ.: Παπαχρήστος, Σφυρής, Μπαϊράμης.

* Τα φύλλα αγώνος της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου θα δοθούν από την ΤΕΔ σήμερα Παρασκευή και από ώρα 18.00 έως 21.00.

Το ποινολόγιο

Από την ΕΠΣΘ ανακοινώθηκαν οι κάτωθι ποινές ποδοσφαιριστών:

2 αγωνιστικές: Καλόγηρος (Αστέρας), Γκινίδης, Ρούλης (Αγχίαλος).

1 αγωνιστική: Επίσκοπος, Αντωνιάδης (Δήμητρα), Σοροβόλας (Μαγνησιακός), Καρανικολάου (Εθνικός), Ε. Σουλιώτης (Ακρόπολη), Αράπης (Διαγόρας), Παρ. Μπάφας (Α.Σ. Δημητριάς), Ακριβούσης (Αστέρας), Μακρής (Ηρακλής Α.Θ.), Σχουλής (Μυρμιδόνες). 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το