Αθλητισμός

Τα «χάλασε» στο τέλος η Νίκη

Με τρεις σερί ήττες έμεινε 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή, μία αγωνιστική

πριν το τέλος του α’ γύρου


Στη Football League 2 δεν υπάρχει αγωνιστική κίνηση αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων. Επομένως είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό για το έχει πετύχει η Νίκη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο οποίος θέλει ακόμη ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Η Νίκη ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με όνειρα και αισιοδοξία. Η τακτοποίηση των παλιότερων οφειλών επέτρεψε στον Στράτο Γιδόπουλο να διαθέσει χρήματα για την απόκτηση έμπειρων ποδοσφαιριστών. Πράγματι μετά από αρκετά χρόνια η βολιώτικη ομάδα προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφές όπως αυτές του Άγγελου Διγκόζη, του Γιώργου Βακουφτσή, του Στέλιου Μαϊστρέλλη, του Βασίλη Σαμαρά, του Βαγγέλη Στουρνάρα, του Άντε Ντάνισιτς και του Γκιουβενιργκίν Κόσογλου.

Οι μεταγραφές αυτές προκάλεσαν ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων, οι οποίοι στα πρώτα παιχνίδια γέμισαν το γήπεδο. Βέβαια η χρονιά δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Χόρχε Μπάριος παραμένει στο «τιμόνι», αλλά η προετοιμασία αρχίζει πάλι με καθυστέρηση εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών.

Επίσης παρατηρείται πρόβλημα με το «Παντελής Μαγουλάς». Ο χλοοτάπητας βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και πρέπει να αντικατασταθεί. Τα χρήματα τελικά διατίθενται από τον κ. Γιδόπουλο, αλλά η Νίκη στερείται της φυσικής της έδρα στα πρώτα παιχνίδια.

Το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης δεν αποδεικνύεται …γούρικο για τη βολιώτικη ομάδα, αφού σε τέσσερα ματς (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Κυπέλλου) κέρδισε μόνο το ένα. Η αρχή βέβαια γίνεται εκτός έδρας και συγκεκριμένα στη Σκύδρα, όπου η Νίκη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Αετό, αν και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Μαϊστρέλλη.

Οι «κυανόλευκοι» αποχαιρέτησαν νωρίς το Κύπελλο Ελλάδος με εντός έδρας ήττα 3-2 από τον ΠΑΟ Ρουφ. Η αναμέτρηση αυτή ήταν συγκλονιστική. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές με τον Βακουφτσή. Τελικά στην παράταση «λυγίζουν» με 3-2, αλλά η εμφάνιση του β’ μέρους στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα στους φιλάθλους, οι οποίοι στις 19 Σεπτεμβρίου γεμίζουν τις εξέδρες του σταδίου Νεάπολης για τον πρώτο αγώνα στο Βόλο με αντίπαλο την Καλλονή.

Οι παίκτες του Χόρχε Μπάριος, όμως, δεν αποδεικνύονται αντάξιοι των προσδοκιών. Πραγματοποιούν κάκιστη εμφάνιση και χάνουν 1-0 από το συγκρότημα της Λέσβου σ’ ένα ματς που αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του Ουρουγουανού τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. Μετά τη λήξη ο κ. Μπάριος υποβάλλει την παραίτησή του επικαλούμενος τα πολλά προβλήματα που εμποδίζουν τη σωστή προετοιμασία, αφού δεν έχει γήπεδο για να κάνει προπόνηση.

Ο Άγγελος Καρρόπουλος αναλαμβάνει να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» στην Ηράκλεια Σερρών και φέρνει εις πέρας την αποστολή του με επιτυχία, αφού καθοδηγεί την ομάδα στην παρθενική του επιτυχία στο πρωτάθλημα με 1-0 σε βάρος του Μ. Αλεξάνδρου. Αμέσως μετά προσλαμβάνεται ο Αρμάντο Μαρέντζι, ο οποίος κάνει θετικό ντεμπούτο στο 1-0 σε βάρος της Δόξας Κρανούλας με καλή απόδοση.

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η εικόνα της ομάδας λίγες μέρες αργότερα όταν στο δεύτερο συνεχόμενο ματς στο Βόλο παραχωρεί «λευκή» ισοπαλία στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ ακολουθεί η ήττα με 1-0 από την υποδεέστερη Κοζάνη.

Η επιστροφή στο «Παντελής Μαγουλάς» δίνει ξεχωριστή ώθηση στη Νίκη. Νιώθει πιο άνετα στο «σπίτι» της και με την παρότρυνση των φιλάθλων κατορθώνει να κάμψει την αντίσταση της ισχυρής Επανομής με 1-0.

Αυτή ήταν η αρχή για την αντεπίθεση του βολιώτικου συγκροτήματος και την άνοδο προς τις πρώτες θέσεις. Φεύγει «αλώβητο» από τη Ναύπακτο (1-0 τον Ναυπακτιακό Αστέρα, ενώ μετά συναρπαστικό αγώνα «λυγίζει» τον αξιόμαχο Μακεδονικό με 3-2. Σημειώνεται ότι οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 μέχρι το 85’, αλλά στα τελευταία λεπτά με τέρματα του Γραμματικόπουλου (85’) και του Ντάνισιτς (92’) φτάνουν στη σπουδαία νίκη που τους ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο πόντους από την κορυφή.

Κι ενώ όλα βάδιζαν καλώς για τη Νίκη ήρθε η απόφαση του Στράτου Γιδόπουλου να ταράξει τα νερά. Ένα πρόβλημα που προέκυψε με το δίπλωμα του Αρμάντο Μαρέντζι (δεν του επέτρεψε να καθίσει στον πάγκο στη συνάντηση με τον Ναυπακτιακό) ήταν η αιτία για το πρόωρο «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών.

Κι όλα αυτά μόλις μία μέρα πριν τον σημαντικό αγώνα στη Ζάκυνθο. Εκεί η Νίκη «εκστρατεύει» με τεχνικό τον Λάκη Μπακάλη και πληρώνει μια απροσεξία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κόσογλου υποπίπτει σε πέναλτι που του στοιχίζει και την κόκκινη κάρτα, πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα στους νησιώτες να πάρουν ένα ανέλπιστο «τρίποντο» με 1-0.

Κατόπιν την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο Πέδρο Πάμπλο Πασκούλι, που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 ως συμπαίκτης του Μαραντόνα στην εθνική Αργεντινής. Ωστόσο στη Νίκη ξεκινά με το …αριστερό, αφού σε δύο παιχνίδια με τον 50χρονο τεχνικό στον πάγκο γνωρίζει ισάριθμες ήττες με 3-1 από τον Φωκικό στην Άμφισσα και με 1-0 από τον Τύρναβο στο «Παντελής Μαγουλάς».

Την περασμένη Τετάρτη οι «κυανόλευκοι» είχαν ρεπό και πλέον έχουν οπισθοχωρήσει στην πέμπτη θέση απέχοντας εννέα πόντους από την πρώτη Καλλονή και οκτώ από τον δεύτερο Φωκικό. Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα, ιδίως μετά τη νέα διοικητική κρίση που έχει ξεσπάσει, με τον Στράτο Γιδόπουλο να ανακοινώνει την αποχώρησή του από τα διοικητικά και όλοι περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το