Photo Gallery, Πολιτισμός

Ταξίδι από την παλιά Αθήνα στο Ρίο με μουσική και χορό

Από τις σημαντικότερες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, τη μουσική και το χορό, στο εντόπιο και το – προσεταιρισμένο και αφομοιωμένο πλέον – εξωτικό, ένα ταξίδι με όχημα το γλέντι και τη διασκέδαση, παρουσιάζεται το Σάββατο 5 Μαρτίου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και με τη συμμετοχή των Σχολών Χορού Latin CHORUS LINE-VOLOS & DANCE AKADEMY-VOLOS, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου και με ελεύθερη είσοδο.

Μετά την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος θα ακολουθήσει ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, με κέρασμα στην αρχή και στη συνέχεια με κρασί και μεζέδες σε πολύ προσιτές τιμές.

Πρόκειται για μια αναβίωση της αυθεντικής αποκριάτικης διασκέδασης περασμένων δεκαετιών, τότε που οι παρέες, με τις μασκαράτες, τις σερπαντίνες, το χαρτοπόλεμο και τα κομφετί, άναβαν αβίαστο το κέφι.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης που έχει τίτλο «Από την παλιά Αθήνα στο Ρίο, ένα διαχρονικό ταξίδι στη μουσική και το χορό», θα παρουσιαστούν τα εξής τραγούδια:

Εγώ θα κόψω το κρασί, Πιπίνος και Πιπίνα, Πιπίτσα, Do-Re-Mi, Ριρίκα (Τσάρλεστον), Κική Κοκό, Η Μοδιστρούλα, Πω, πω, πω, Το Καρναβάλι.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε λατινοαμερικάνικα τραγούδια και χορούς, όπως TICO – TICO, CARNIVAL (Orfeo Negro), QUANTANAMERA, PERHAPS-PERHAPS,BESAME MUCHO, BRASILIAN CARNIVAL, TI, LUNARES, AMOR, PERFILA, DISCO, CARAVAN, VIDA VOLA, LA BABA.

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Kαρυδάκης, αρχιμουσικός φ.δ.β., Δήμος Βουγιούκας μουσικός φ.δ.β., Βασίλης Τασούδης μουσικός φ.δ.β.

Σολίστες: Τζένη Χατζηδήμου, Κατερίνα Αποστολοπούλου και Θωμάς Σκοτίδας.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου αποτελεί ουσιαστικά τη μετεξέλιξη της Φιλαρμονικής Βόλου, η οποία προήλθε από το πρώτο άτυπο σχήμα πνευστών που ιδρύθηκε, το 1920, στο Βόλο, από Βολιώτες και Κερκυραίους φιλόμουσους.

Mέσα από μια πολυκύμαντη πορεία διαρκών μεταλλαγών και αναζητήσεών της, αλλά πάντοτε με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, η Φιλαρμονική Εταιρεία εντάχθηκε, το 1946, στον τότε Δήμο Παγασών και το 1948 συστήνεται πλέον ως ανεξάρτητο Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με τον τίτλο Η Φιλαρμονική Δήμου Παγασών.

Το 1954 εντάσσεται στο Δήμο Βόλου, με την επωνυμία Φιλαρμονική Δήμου Βόλου.

Από το 1984 έως σήμερα, μαέστρος της Φιλαρμονικής είναι ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Καρυδάκης. Η Φιλαρμονική σήμερα αποτελεί ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο πνευστών, κυρίως, οργάνων με πολλές δυνατότητες και προοπτικές και αυτό έγκειται στις προσπάθειες του μαέστρου και των μουσικών της.

Καλύπτει όλες τις ανάγκες της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής στις εκδηλώσεις τελετουργικού, θρησκευτικού και επετειακού χαρακτήρα.

Ως αυθύπαρκτο σχήμα οργανώνει και πραγματοποιεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες και αφιερώματα σε διάφορα είδη μουσικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το