Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ασφαλισμένους

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία στη Μαγνησία, στο πλαίσιο πανελλαδικής διήμερης κινητοποίησης, που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τις 26 και 27 Νοεμβρίου. Από αύριο Τετάρτη οι φαρμακοποιοί έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα στις 6μ.μ. ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας θα συνεδριάσει, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει περαιτέρω.

Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους.

Γολγοθάς για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στη Μαγνησία χθες και σήμερα, καθώς λόγω της 48ωρης απεργίας των φαρμακοποιών δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Από αύριο, μάλιστα, οι φαρμακοποιοί στο πλαίσιο υλοποίησης απόφασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προχωρούν, όπως προαναφέρθηκε στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής καθώς και στην έκπτωση που καλούνται να πληρώσουν στον Οργανισμό για τα φάρμακα που έχουν πουλήσει, από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Να αναφερθεί ότι το προσεχές Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί στην Αθήνα η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ, στην Αθήνα.

Σε τοπικό επίπεδο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει συνέλευση σήμερα στις 6μ.μ. «Στη συνέλευση θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης και της απόφασης για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφασίσουμε σε όλα τα δεδομένα που έχουμε. Πολλά αναμένεται να εξαρτηθούν και από τη συνάντηση που θα υπάρξει με τον υπουργό Υγείας ενδεχομένως σήμερα (σ.σ. χθες) με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου» προσέθεσε ο κ. Ματσιόλης.

24ωρη απεργία νοσοκομειακών γιατρών

Όπως προαναφέρθηκε, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν αύριο Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας «τα μέτωπα και τα αδιέξοδα στο χώρο της υγείας είναι πολλά. Πρέπει να γίνουν αυτές οι κινητοποιήσεις, μήπως και στην κυβέρνηση οι αρμόδιοι αντιληφθούν και καταλάβουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τόσο στο χώρο της εργασίας τους, όσο και στις οικογένειές τους με τις περικοπές στους μισθούς τους» προσέθεσε ο ίδιος.

Να αναφερθεί ότι η ΟΕΝΓΕ κήρυξε ακόμη την 30ή Νοέμβρη «πανελλαδική μέρα λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, με πανελλαδική επίσχεση εργασίας και στις 13.00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ημέρα, έξω από το υπουργείο Υγείας, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματεία νοσοκομείων, με την ΠΟΕΔΗΝ να καλύπτει την κινητοποίηση με στάσεις εργασίας, για εργαζόμενους σε νοσοκομεία της επαρχίας, που θα μεταβούν στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το