Οικονομία, Πρώτο Θέμα (old)

Ταλαιπωρία για 56χρονο ελλείψει οφθαλμίατρου

Στο Νοσοκομείο Βόλου
Στο Νοσοκομείο Βόλου

 

Μεγάλη ταλαιπωρία επιφύλασσε για ένα 56χρονο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, καθώς χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τη Λάρισα για να αντιμετωπίσει το τραύμα στο μάτι του.

Ο 56χρονος, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, μετέβη γύρω στις 12.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έχοντας καρφωθεί ένα «γρέζι» κάτω από το μάτι του. Για κακή του τύχη, όμως οφθαλμίατρος δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα (εξάλλου υπάρχει μόνο ένας), με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβεί στη Λάρισα. Ούτε αυτό, όμως ήταν δυνατόν, καθώς, όπως ενημερώθηκε από τους γιατρούς, δεν υπήρχε συνοδός για να διακομιστεί με το ασθενοφόρο.

Ο 56χρονος παρέμενε στα Επείγοντα μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα, μέχρι που εμφανίστηκε ένας 65χρονος από τις Μηλιές στον οποίο είχε σταθεί φαγητό στο λαιμό και κινδύνευε. Ούτε, όμως για τη δική του περίπτωση εφημέρευε της ΩΡΛ.

Η διακομιδή του στη Λάρισα ήταν αναγκαία, αλλά με το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού δεν υπήρχε συνοδός. Τελικά μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο του γιου του. Μαζί τους διακομίστηκε και ο 56χρονος, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Με το που έφτασε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο 56χρονος εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα οφθαλμίατρο και το τραύμα του αντιμετωπίστηκε.

Τότε προέκυψε το ζήτημα της επιστροφής. Ο άντρας από τις Μηλιές εισήχθη για νοσηλεία και έτσι δεν είχε μεταφορικό μέσο για να επιστρέψει στο Βόλο. Δρομολόγιο από λεωφορεία και τρένο δεν εκτελούταν λόγω του Πάσχα και τελικά επέστρεψε με ταξί πληρώνοντας βέβαια το ποσό των 50 ευρώ.

Χθες ο 56χρονος ξαναπήγε στο Νοσοκομείο για να επουλωθεί η πληγή, όπου, όπως ανέφερε ο ίδιος, εξυπηρετήθηκε κανονικά από τον οφθαλμίατρο.

Πρώτα βέβαια πλήρωσε τα πέντε ευρώ που είναι το εισιτήριο, ενώ δύο ημέρες πριν είχε καταβάλει 50 ευρώ από την τσέπη του…

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το Νοσοκομείο Βόλου δεν αποκλείεται να μείνει χωρίς οφθαλμίατρο λόγω συνταξιοδότησης και του τελευταίου εναπομείναντα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το