Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Μέχρι τέλος Ιουνίου η πώληση των κρατικών λαχείων

ΛΑΧΕΙΑ

Έως τα τέλη Ιουνίου σκοπεύει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την πώληση των κρατικών λαχείων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, είπε την Τετάρτη στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό επενδυτικό σχήμα Emma Delta προς 712 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκε τον προηγούμενο μήνα κινδυνεύει λόγω καθυστερήσεων στην υπογραφή της 12ετούς σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων.

«Μέχρι τέλος του μήνα ο σκοπός είναι να το κλείσουμε», δήλωσε στο Reuters ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής.

«Επειδή πάνω σε αυτό είναι και η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ που πρέπει να ολοκληρωθεί πρέπει να τελειώνουμε».

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των κρατικών λαχείων περιλαμβάνει εκτός από τον ΟΠΑΠ, την Scientific Games.

Ερωτηθείς για το χρόνο πώλησης του ΟΠΑΠ, ο κ. Ταπραντζής απάντησε: «Το χρονοδιάγραμμα είναι να μπορέσουμε να προλάβουμε να εισπράξουμε τα χρήματα φέτος για να είμαστε εντάξει με το πρόγραμμα».

Αξιωματούχοι κοντά στις διαπραγματεύσεις είπαν στο Reuters ότι η Emma Delta έχει εκφράσει ανησυχίες για την προμήθεια που θα καταβάλει ο ΟΠΑΠ στους δύο συνεταίρους του για την εκτύπωση των λαχείων και άλλες τεχνολογικές υπηρεσίες, καθώς και το δικαίωμά τους να μπλοκάρουν αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρίας.

Ο ΟΠΑΠ προσπαθεί να επιλύσει το ζήτημα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η Emma Delta ελέγχεται από τον Τσέχο επενδυτή Jiri Smejc και τον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Μελισσανίδη, ενώ στο επενδυτικό fund συμμετέχει και η ιταλική εταιρία Lottomatica, ο Έλληνας επιχειρηματίας Χρήστος Κοπελούζος, η τσεχική KKCG, η ρωσική ICT Group και η σλοβάκικη J&T Finance.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το