Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Τέλος της ύφεσης βλέπει ο Σαμαράς!

ΣΑΜΑΡΑΣ

Μπήκε τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης, είπε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμά του ότι ο ελληνικός λαός άφησε πίσω του τα δύσκολα.

«Καταφέραμε για πρώτη φορά να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. «Ανακτήσαμε την αυτοδυναμία μας, δεν χρειαζόμαστε κάθε μήνα δανεικά» δήλωσε. «Κάναμε το πρώτο βήμα: να σταθούμε στα πόδια μας» πρόσθεσε και τόνισε ότι το δεύτερο μεγάλο βήμα ήταν ότι μπήκε τέλος στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

«Το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης» είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είπε ότι η ανάκαμψη αποτελεί «θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας, της ελπίδας μας για το μέλλον». «Το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία τους επόμενους μήνες, στους πιο αδύναμους» υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

«Υπογράφηκε η πρώτη κλαδική σύμβαση που προβλέπει αύξηση μισθών. Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε» τόνισε. «Χτίζουμε βήμα βήμα σε στέρεες βάσεις. Το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται ξανά μια φυσιολογική χώρα, το χρέος θα κηρυχθεί βιώσιμο, χωρίς ανάγκη μνημονίων και χωρίς ανάγκη δανεισμού» είπε.

«Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα: να βγούμε από το μνημόνιο. Αρχίζει να αχνοφαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φως αυτό θα είναι φανερό σε όλους» πρόσθεσε. Το 2013 ήταν έτος μηδέν, το 2014 θα είναι έτος ανόδου, είπε.

Χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη «θρασύδειλη». «Η Ελλάδα άντεξε, η δημοκρατία άντεξε και αντέχει. Εσείς το πετύχατε. Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας» είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας: «Νικάμε όταν είμαστε ενωμένοι, όχι διχασμένοι». «Πλησιάζει η ώρα να ανταμειφθεί ο λαός. Υπάρχει πόνος, πάνω από όλα η ανεργία. Έγιναν και αδικίες και θα τις αποκαταστήσουμε. Αυτή η δική μου αγωνία, το μέλημά μου, η ευθύνη μου» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε σε όλους τις ευχές του για τη νέα χρονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το