Photo Gallery, Αθλητισμός

Τέλος ο Μανωλάς, συνεχίζει με Μπίλη η Νίκη

 

Οριστικά τέλος από τη Νίκη αποτελεί ο Στέλιος Μανωλάς. Ο 51χρονος προπονητής δεν ανακάλεσε την παραίτηση που υπέβαλε το βράδυ του Σαββάτου μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Ηρακλή Ψαχνών, με συνέπεια η διοίκηση της ΠΑΕ να την κάνει αποδεκτή. Με τον Λεωνίδα Μπίλη στο «τιμόνι» θα συνεχίσει η βολιώτικη ομάδα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Τα όσα συνέβησαν στο Πανθεσσαλικό το βράδυ του Σαββάτου σίγουρα θα μείνουν αξέχαστα στους φιλάθλους, που παρακολούθησαν το ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών (0-0) είτε από τις εξέδρες είτε από την τηλεόραση, με αποκορύφωμα φυσικά τη «σφαγιαστική» διαιτησία του κ. Ρούσσου-Μπακιρτζή.

Αυτή ήταν και η αιτία που η Νίκη έμεινε απρόσμενα χωρίς προπονητή. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Στέλιος Μανωλάς ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία του βολιώτικου συγκροτήματος. «Αφού δώσω χίλια μπράβο στους παίκτες μου και άλλες δέκα χιλιάδες μπράβο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους φιλάθλους, τον πρόεδρο και όσους είναι κοντά μας τουλάχιστον το διάστημα που είμαι εγώ στη Νίκη, δηλώνω ότι παραιτούμαι» αρκέστηκε να πει ο κ. Μανωλάς και αποχώρησε από την αίθουσα Τύπου. Φεύγοντας δέχθηκε ερώτηση για το αν η παραίτησή του έχει να κάνει με την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και απάντησε μονολεκτικά: «Σαφώς».

Μπορεί στη συνέχεια ο Λεωνίδας Μπίλης να προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα υποστηρίζοντας ότι τα λόγια του κ. Μανωλά ήταν εν βρασμώ ψυχής, αλλά τελικά αυτό δεν ίσχυε. Ο 51χρονος τεχνικός συναντήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου με τον Ανδρέα Πάτση και συζήτησαν το θέμα. Ο κ. Μανωλάς επέμεινε στην παραίτησή του και ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν είχε άλλη λύση από τη διακοπή της συνεργασίας. Νέος προπονητής είναι πια ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Στέλιου Μανωλά Λεωνίδας Μπίλης.

Δηλώσεις του πρώην πλέον τεχνικού της Νίκης φιλοξενούνται και στο «flnews.gr», όπου πάλι ήταν λακωνικός. «Τι να κάνω; Θα επιμείνω σ’ αυτό που είπα. Δεν είναι στο χέρι μου. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν είναι διαιτησία αυτή» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Το «διαζύγιο» Νίκης-Μανωλά και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Λεωνίδα Μπίλη ανακοινώθηκαν επίσημα χθες το πρωί από την ΠΑΕ, η οποία ανέφερε μέσα από την ιστοσελίδα της: «Δεκτή έγινε από τον Πρόεδρο της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Πάτση, η παραίτηση του Στέλιου Μανωλά, από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί θερμά τον κ. Μανωλά για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Καθήκοντα προπονητή από σήμερα, αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Μπίλης».

 

Η διαιτησία της

στέρησε τη νίκη

Στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος και των φιλάθλων της Νίκης υπάρχει οργή για τη διαιτησία στον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο διαιτητής Ρούσσος-Μπεκερτζής στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να «σπρώξει» τους φιλοξενουμένους, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες από το 34’. Το οξύμωρο είναι ότι -όπως μαρτυρά και ο τηλεοπτικός φακός- ο ρέφερι από την Πρέβεζα δεν βλέπει την αψιμαχία Φλίγκου-Ρεπετσά. Γυρίζει με καθυστέρηση το κεφάλι και με το που βλέπει τον παίκτη του Ηρακλή στο έδαφος με μεγάλη προθυμία αποβάλλει τον επιθετικό της Νίκης. Βέβαια στη φάση αυτή σίγουρα ευθύνη φέρει και ο Φλίγκος που έπεσε στην «παγίδα» του Ρεπετσά και έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή να τον αποβάλλει.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι «κυανόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο β’ μέρος, πίεσαν τον αντίπαλο, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Έτσι ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με τον Ηρακλή Ψαχνών.

ΝΙΚΗ: Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Καρατζάς, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης (78’ Χατζής), Σκούφαλης (67’ Τζιώρας), Τάντιτς (49’ Λαλίν), Κυριάκος, Φλίγκος.

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.: Γ. Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Μήτσης, Δήμου, Ρεπετσάς, Μπακομήτρος, Ρούτσης (92’ Λαμπρόπουλος), Χαϊκάλης, Γέσιτς, Πούλγκα (67’ Ογιαρμπίντε), Σέγκος (79’ Στεπάνοβιτς).

 

Σε απολογία Φλίγκος

και Σκούφαλης

Σε απολογία κλήθηκαν από την ΠΑΕ Νίκη ο Μανώλης Σκούφαλης και ο Κώστας Φλίγκος. Ο πρώτος γιατί αντέδρασε άσχημα κατά την αντικατάστασή του από τον Χρήστο Τζιώρα στο 67ο λεπτό της συνάντησης με τον Ηρακλή Ψαχνών και ο δεύτερος επειδή αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 34’ αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες επί μία ώρα αγώνα. Οι δύο παίκτες θα απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «κυανόλευκης» ΠΑΕ αναφέρει τα κάτωθι: «Ο Πρόεδρος της ομάδας Ανδρέας Πάτσης, καλεί σε απολογία για την Πέμπτη (21/2) στη 1 μ.μ στα γραφεία της ΠΑΕ Νίκη, τον ποδοσφαιριστή Σκούφαλη Μανώλη, με την αιτιολογία της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς, στον αγώνα της 16ης Φεβρουαρίου με τον Ηρακλή Ψαχνών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Επίσης καλεί σε απολογία, την ίδια ημέρα και ώρα, τον ποδοσφαιριστή Φλίγκο Κωνσταντίνο, με την αιτιολογία της αδικαιολόγητης κόκκινης κάρτας που δέχτηκε στον αγώνα της 16ης Φεβρουαρίου με τον Ηρακλή Ψαχνών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο».

 

Συγχαίρει τους παίκτες

η Λέσχη Φίλων Νίκης

Η υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές της Νίκης παίζοντας με δέκα παίκτες από το 34ο λεπτό δεν πέρασε απαρατήρητη από τους φιλάθλους, οι οποίοι στο τέλος τους χειροκρότησαν θερμά. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση, που εξέδωσε η Λέσχη Φίλων Νίκης με την οποία συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας για την εμφάνισή τους κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών.

Το κείμενο έχει ως εξής: «Μας συγκλονίσατε… Μας κάνατε υπερήφανους, μας κάνατε να δακρύσουμε από υπερηφάνεια και από χαρά που μας δώσατε…

Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα που να μετριάζει την χαρά μας για όλα αυτά που είδαμε χθες (σ.σ. προχθές) στο Πανθεσσαλικό. Παίκτες να ματώνουν την φανέλα, παίκτες να παίζουν με αυταπάρνηση, παίκτες που να δίνουν ψυχή και σώμα, παίκτες που να ματώνουν, παίκτες που να παθιάζονται με τη φανέλα της οποίας έγιναν ένα μ’ αυτή…

Μπράβο σας, αποδείξατε πόσο μάγκες είστε, τα βάλατε με όλους και με όλα και κερδίσατε… Κερδίσατε μια θέση στην καρδιά όλου του κόσμου της αγαπημένης Νίκης, της ιδέας Νίκης, της οποίας είστε πιστοί στρατιώτες.
Ο πόλεμος συνεχίζεται, όλοι μαζί θα κερδίσουμε, θα βγούμε νικητές. Όπως σε κάθε πόλεμο, υπάρχουν και οι απώλειες:  Στέλιο Μανωλά καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις. Εμείς συνεχίζουμε, ενωμένοι και δυνατοί, μα πάνω απ’ όλα υπερήφανοι για τους μάγκες με τα μπλε…».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το