Κατηγορίες: Πολιτική

Τέλος η πίστωση στις ιδιωτικές κλινικές για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα σταματήσουν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου να νοσηλεύουν με πίστωση ασφαλισμένους του Οργανισμού, απηύθυναν οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Νοκοκομείων, Κλινικών και Διαγνωστικών Κέντρων, εξηγώντας ότι η προειδοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

Αν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών κάνει πράξη την προειδοποίησή του, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλουν από τη Δευτέρα το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι πενθήμερης διάρκειας, δηλαδή η πρώτη θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

«Η συνέχειά της θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που ενδεχομένως προκύψουν» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών Ανδρέας Καρταπάνης.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα Υγείας προχωρούν σε αγωγές για τη διεκδίκηση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τις κλινικές, ποσού 780 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2007-2011 και όπως εξήγησε ο κ. Καρταπάνης, οι αγωγές θα υποβληθούν μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραγραφής των χρεών.

Σύμφωνα με τον κ. Καρταπάνη, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους της ιδιωτικής Υγείας έως τον Δεκέμβριο του 2011 αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Οφείλονται, δηλαδή, δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών.

Οι οφειλές του 2012 ανέρχονται στο ποσόν των 200 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι κλινικές έχουν πληρωθεί έως και τον Απρίλιο και κάθε μήνα, προστίθενται περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο του 2012.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών έκαναν λόγο για δυσβάστακτες οφειλές, που τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως είπαν, τα μικρά και μεσαία εργαστήρια βρίσκονται κυριολεκτικά στο «κόκκινο», αφού, όπως εξήγησαν, ο ΕΟΠΥΥ είναι πλέον ο μοναδικός τους πελάτης, ενώ 150 μικρές και μεσαίες ιδιωτικές κλινικές έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση, με τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αλλά και τρόφιμα για τους ασθενείς, να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Έρευνα για το θάνατο 33χρονου με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να βοηθήσει στον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν τον θάνατο ενός 33χρονου, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά πρόβλημα και κατέληξε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ύστερα από μία ημέρα νοσηλείας.

Παράλληλα για την συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγεται προανάκριση από την Αστυνομία, μετά την μήνυση που κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα Αιγίου συγγενείς του 33χρονου, οι οποίοι φέρονται να επιρρίπτουν ευθύνες για χρήση βίας σε δύο αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τη μεταφορά του στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.

Ειδικότερα την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, ζητήθηκε από την Αστυνομία να μεταφέρει τον 33χρονο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, διότι είχε επιβαρυνθεί η κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον επιβιβάσουν στο περιπολικό, ο 33χρονος φέρεται να αντιστάθηκε και συγγενείς του, αποδίδουν ευθύνες στους αστυνομικούς.

Φάρμακα για εγκεφαλικό σε ηλικιωμένο που δεν είχε υποστεί ποτέ εγκεφαλικό

Φάρμακα για εγκεφαλικό είχαν χορηγηθεί σε ηλικιωμένο ο οποίος δεν είχε υποστεί ποτέ εγκεφαλικό. Το φαινόμενο αυτό διαπιστώθηκε από κλιμάκιο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών που επισκέφτηκε ασθενείς στο πλαίσιο του προγράμματος “Κατ’ οίκον ιατρός”.

Αρκετοί ηλικιωμένοι διέθεταν στο σπίτι τους δεκάδες ληγμένα σκευάσματα τα οποία είχαν προμηθευτεί από ανασφάλεια και από φόβο μήπως μείνουν χωρίς φάρμακα ενώ σε ορισμένους ασθενείς είχαν χορηγηθεί διάφορα φάρμακα και αντικαταθλιπτικά τα οποία δεν είχαν ανάγκη.

Το πρόγραμμα «Κατ΄ οίκον ιατρός» λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο των κοινωνικών δομών του δήμου Νεάπολης -Συκεών, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών οι οποίοι είναι χρονίως πάσχοντες, κατάκοιτοι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία που δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Τα άτομα που εντάσσονται στο πρόγραμμα των επισκέψεων εντοπίζονται μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο υλοποιεί το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης -Συκεών αλλά και μέσα από τα 9 ΚΑΠΗ που λειτουργούν στο δήμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κατ΄ οικόν ιατρός» κλιμάκιο στελεχωμένο από παθολόγο και νοσηλεύτρια, πραγματοποίησε από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα περισσότερες από 330 επισκέψεις.

Η κάθε ιατρική επίσκεψη διαρκεί περίπου 45 λεπτά της ώρας και ο ασθενής εξετάζεται από γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος εκτός από την ιατρική εξέταση ελέγχει το οικογενειακό του ιστορικό και την φαρμακευτική αγωγή και συνταγογραφεί τα φάρμακα που έχει ανάγκη ο πάσχων.

Εφόσον ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις η αιμοληψία γίνεται από τη νοσηλεύτρια του κλιμακίου και όταν ο ασθενής δεν έχει τη δυνατότητα να αποστείλει το δείγμα του αίματος στο μικροβιολογικό εργαστήριο τη μεταφορά αναλαμβάνει κάποιο άτομο από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εποικοδομητική συνάντηση εργασία Δημάρχου Νοτίου Πηλίου -Αερολιμενάρχη Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, με τον Αερολιμενάρχη του Αεροδρομίου…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ντέιβιντ Σουίμερ: Ο λόγος που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε χαρίσει στη μητέρα του ένα κολιέ της

Η πρώτη επαφή του Ντέιβιντ Σουίμερ με το Χόλιγουντ δεν ήταν τα «Friends», αλλά οι…

20 Σεπτεμβρίου 2024

«Συμμαχία για τον Βόλο»: Πώς μετατράπηκε το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου σε Συνεδριακό και κέντρο διασκέδασης;

Αναλυτική ενημέρωση για το κόστος και την άδεια μετατροπής του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου Βόλου…

20 Σεπτεμβρίου 2024

«Ήταν ένα τέρας» – Με τον Έπσταϊν συγκρίνουν τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ οι γυναίκες που καταγγέλλουν πως τις βίασε

Οργή και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως σχετικά με τον εκλιπόντα…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Η Lidl Ελλάς συνεχίζει να στηρίζει τους καταναλωτές με αφοσίωση και συνέπεια, επεκτείνοντας τις πρωτοβουλίες μείωσης τιμών

Με μόνιμες μειώσεις τιμών και ψαλίδι στον πληθωρισμό, η Lidl Ελλάς επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Επιταγή ακρίβειας με τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων και πληρωμή χωρίς αίτηση

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να πληρωθεί η επιταγή ακρίβειας στους συνταξιούχους μέσω…

20 Σεπτεμβρίου 2024