Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Τέλος για τους οίκους ανοχής Βόλου

Συνεδριάζει το Δ.Σ. για διαμορφώσεις πλατειών και συντηρήσεις δρόμων – σχολείων

 

Τίτλοι τέλους για τους οίκους ανοχής στην «καρδιά» του Βόλου. Το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα θα επικυρώσει τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με τις οποίες οι οίκοι ανοχής πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή της Μεταμόρφωσης, καθώς από το Νόμο «δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε κτίρια που απέχουν, σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές» . Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Νίκου Μόσχου, δεν μπορεί να συνεχιστεί η διοικητική διαιώνιση μιας κατάστασης στο κέντρο του Βόλου, καθώς πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα κριτήρια που θέτει η κείμενη νομοθεσία για τη χωροθέτηση των οίκων ανοχής, σε συνδυασμό με μια γενικότερη θεώρηση της πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής, η οποία τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται με χρήσεις ουσιωδώς διαφορετικές (χρήσεις πολιτισμού, χώροι εκπαίδευσης, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κοινόχρηστοι χώροι πλατειών και πεζοδρόμων, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικό κέντρο, χρήσεις κατοικίας) και η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Το γεγονός ότι στην ίδια περιοχή υφίσταται το Δημοτικό Ωδείο, το Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, ο Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως, το ΤΕΕ, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, το κτίριο Σπίρερ, το Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το κτίριο Σπίρερ, η πλατεία Πανεπιστημίου, τα νέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία αποτελούν και τόπους συνάθροισης της φοιτητικής κοινότητας. Η αστική μορφολογία της περιοχής έχει τροποποιηθεί ουσιωδώς τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης και ανάπλασης ενός σημαντικού εμπορικού και πολιτιστικού πόλου σε ισορροπία με τον έτερο πόλο του Αγ. Νικολάου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πεζόδρομος της Μεταμορφώσεως με τα κτίρια που φιλοξενεί και την κατάληξή του στον Ι.Ν. θεωρείται ένας από τους ωραιότερους αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά δρόμους της πόλης. Σε κάθε περίπτωση η χωροθέτηση των δραστηριοτήτων των οίκων ανοχής πραγματοποιήθηκε πολλές δεκαετίες πριν, όταν η μορφολογία της περιοχής ήταν ουσιωδώς διαφορετική.

Με βάση τα κριτήρια του Ν. 2734/1999, καθώς και τα ευρύτερα χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια, το Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνει την κατανομή των νέων αδειών οίκων ανοχής ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Βόλου 5

Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας 2

Δημοτική Ενότητα Αισωνίας 1

Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου 1

Δημοτική Ενότητα Αγριάς 1

Δημοτική ενότητα Αρτέμιδας 1

Για τις ήδη υφιστάμενες νομίμως σε ισχύ άδειες και για την ανανέωση της ισχύος τους, προτείνεται συνολικό μεταβατικό χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, μετά το πέρας του οποίου όλα ανεξαιρέτως τα οικήματα εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων (υφιστάμενα ή νέα) πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που ορίζονται στο νέο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας.

 Διαμορφώσεις πλατειών

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει και στην έγκριση κονδυλίων για την εκτέλεση των εργασιών συντηρήσεων καθώς και διαμορφώσεις, παρεμβάσεις και αναπλάσεις των πλατειών των ελεύθερων – αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών.

Μέσα από τη μελέτη προβλέπονται παρεμβάσεις στις πλατείες, τις παιδικές

χαρές, στα υπαίθρια αθλητικά κέντρα, στους πεζόδρομους, καθώς και σε μικρούς ελεύθερους χώρους.

Οι εργασίες συντήρησης αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών ή ελλείψεων που έχει επισημάνει η Τεχνική Υπηρεσία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 255.000 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

 

Συντηρήσεις δρόμων

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει και για το έργο «Συντήρηση δρόμων Βόλου – Ν. Ιωνίας έτους 2013». Μέσα από τη μελέτη προβλέπονται εργασίες επισκευών ασφαλτικών οδοστρωμάτων λόγω παλαιότητας, των κρασπεδορείθρων της πόλης και επισκευή – ανακατασκευή πεζοδρομίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών, καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις.

Εκτός των ασφαλτικών εργασιών, θα γίνουν εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και μόρφωσης δρόμων στερουμένων ασφαλτοτάπητα. Tο έργο θα έχει διάρκεια δώδεκα μήνες και η δαπάνη του έργου προβλέπεται ν’ ανέλθει στο ύψος των 321.400,00 € για εργασίες, συν 3.803,25 € για την αναθεώρηση και 74.796,75 € για Φ.Π.A.

 

Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα εγκρίνει τη μελέτη για τη συντήρηση και ανακαίνιση των Σχολικών κτιρίων του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Αναλυτικότερα προβλέπεται στο πλαίσιο της συντήρησης των κτιρίων να γίνουν οι εξής οικοδομικές εργασίες: Επισκευές στεγών, συντηρήσεις μονώσεων ταρατσών, εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, συντηρήσεις εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων, αντικατάσταση ή συντήρηση κουφωμάτων σιδηρών, ξύλινων ή αλουμινίου, επισκευές και συντηρήσεις εσωτερικών και εξωτερικών θυρών, συντηρήσεις δαπέδων γενικώς, καθώς και εργασίες σιδηρών κιγκλιδωμάτων.

Επίσης προβλέπεται η συντήρηση των δικτύων ύδρευσης-θέρμανσης, η αντικατάσταση σωληνώσεων παροχής νερού και κεντρικής θέρμανσης λόγω διαρροών, η αντικατάσταση καζανακιών λόγω καταστροφής, καθώς επίσης και η επέκταση του δικτύου θέρμανσης όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, η αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ που τρυπάνε λόγω παλαιότητας και γενικότερα η συντήρηση των καυστήρων της κεντρικής θέρμανσης και των συστημάτων κλιματισμού.

Ακόμα στο πλαίσιο της συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων προβλέπεται η αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων, φωτιστικών σωμάτων, διακοπτών και πριζών, η τοποθέτηση νέων πριζών όταν κρίνεται απαραίτητο και γενικότερα η συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για την ασφαλή λειτουργία τους.

Το έργο προτείνεται να εκτελεστεί με αυτεπιστασία, λόγω της ειδικής φύσεως των εργασιών του όσον αφορά στους χώρους, το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσής τους, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

K. Αγοραστός: Ο Δ. Κουρέτας προσεκλήθη κανονικά στην διαβούλευση για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία

Στην παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων της έκθεσης που εκπόνησε η Ολλανδική εταιρία HVA International για…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανοιχτά αυτή την Κυριακή το Fashion City Outlet με Αϊ Βασίλη και Black Friday προσφορές έως και -80%!!!

Ανοιχτά θα είναι αυτή την Κυριακή το Fashion City Outlet από τις 11 το πρωί…

24 Νοεμβρίου 2023

Ταφόπλακα…

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε προ πολλού για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον από ό,τι φαίνεται…

24 Νοεμβρίου 2023

Black Friday: Το χιουμοριστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ – «Ξεχυθείτε για ψώνια»

Ένα χιουμοριστικό κλιπ ανάρτησε η Φίνος Φιλμ για τη Black Friday, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.…

24 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση Αλ.Μεϊκόπουλου για τον συνωστισμό και το πρόβλημα θέρμανσης στο Κολυμβητήριο “Βασίλης Πολύμερος”

Τον συνωστισμό των αθλητικών σωματείων υγρού στίβου στο μοναδικό εν λειτουργία Κολυμβητήριο της πόλης, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κόσιαβας

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Γιώργος Κόσιαβας. Ο εκλιπών ήταν…

24 Νοεμβρίου 2023