Αθλητισμός

Σ. Παπαδόπουλος: «Σταθερά βήματα προς την κορυφή»

Ως στόχο να μπει και να σταθεροποιηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου – σε πρώτη φάση – στην επτάδα του πρωταθλήματος της Football League, έθεσε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Σούλης Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Αναφέρθηκε στο τι έχει πετύχει η ομάδα από τότε που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, ενώ έκανε λόγο για πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Στάθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής με τα Γιαννιτσά, μιλώντας με σεβασμό για τον αντίπαλο, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Σούλη Παπαδόπουλου:

«Βρίσκομαι περίπου 20 μέρες στον Ολυμπιακό Βόλου, ήδη έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια, δύο πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου και το μεγαλύτερο διάστημα το περάσαμε με τους ποδοσφαιριστές στα ξενοδοχεία, καθώς τα ματς ήταν συνεχόμενα. Αισθάνομαι ότι είμαι πολύ καιρό στην ομάδα, λες και ανέλαβα τον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι.

Αυτό που καταφέραμε στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, ήταν να οδηγήσουμε την ομάδα από την 15η θέση στην πρώτη οκτάδα. Δεν σας κρύβω, όσο και αν δεν πρέπει να γυρίζουμε στο παρελθόν, ότι στο μυαλό μου βρίσκεται ακόμη το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη και να είχαμε τώρα άλλους δύο βαθμούς, που θα μας έφερναν στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Εκείνο, όμως, που μετράει για μένα είναι να φτάσει η ομάδα ψηλά, κάνοντας σταθερά βήματα, με καθαρό μυαλό και να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να κρατηθεί ψηλά.

Το φετινό πρωτάθλημα της Football League είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Δεν είναι δύο ταχυτήτων, αλλά τριών. Υπάρχει η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη επτάδα. Εμείς προσπαθούμε να μπούμε στην πρώτη επτάδα και να διατηρηθούμε στις προνομιούχες θέσεις, μόλις φτάσουμε εκεί».

Στη συνέχεια ο Σούλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα ματς του Κυπέλλου, αλλά και στο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με τα Γιαννιτσά, το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Έδεσσας: «Όσον αφορά τα παιχνίδια του κυπέλλου, αυτά ήταν ένα διάλειμμα για μας. Ήμασταν υποχρεωμένοι για την ιστορία της ομάδας και για τους φιλάθλους μας να αποκλείσουμε μια ομάδα Γ’ εθνικής, όπως είναι ο Αστέρας Μαγούλας. Στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε την Καλλονή, μια ομάδα που είναι από τα φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και με μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Καταφέραμε και προκριθήκαμε δείχνοντας καλό αγωνιστικό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Όταν θα έρθει η ώρα να παίξουμε τα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο, τότε θα ασχοληθούμε ξανά με το Κύπελλο. Σίγουρα είναι πολύ καλό και από οικονομικής πλευράς για την ΠΑΕ που συνεχίζει η ομάδα στη διοργάνωση και θα κληθεί να παίξει με έναν σύλλογο της Σούπερ Λιγκ.

Μπροστά, ωστόσο, έχουμε το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, η οποία αξίζει το σεβασμό. Είναι ένα δύσκολο ματς, με έναν αντίπαλο που έχει το απόλυτο στην έδρα του. Πάντως, όσο δύσκολο είναι για μας το παιχνίδι, τόσο δύσκολο είναι και για τα Γιαννιτσά.

Θα πάμε να αγωνιστούμε με πάθος και δεν στεκόμαστε στα προβλήματα που έχουμε. Όπως είναι το πρωτάθλημα σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχουν προβλήματα, είτε από τραυματισμούς, είτε από τιμωρίες. Θα φροντίσουμε να παρουσιαστούμε όσο τον δυνατόν πιο έτοιμοι και θα δούμε στο τέλος τι μπορούμε να καταφέρουμε.

Είτε παίζουμε με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, είτε με τον τελευταίο της βαθμολογίας, θα πρέπει να είμαστε το ίδιο προετοιμασμένοι και σοβαροί για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα εν όψει της αναμέτρησης με τα Γιαννιτσά, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Είχαμε ένα άτυχο γεγονός με τον Μπακαγιόκο. Θα απουσιάσει για 30-40 μέρες και είναι μια σημαντική απώλεια για μας. Όλοι στην ομάδα του ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσει υγιής κοντά μας.

Ο Γόγολος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον δικέφαλο και θα δούμε μέχρι την Κυριακή αν είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Δεν θα ρισκάρουμε, ωστόσο, τη συμμετοχή του, αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής. Ο Γαλάνης μπήκε στο πρόγραμμα, γυμνάζεται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο, δύσκολα θα είναι έτοιμος για να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Επίσης, ο Μπολάτι θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας. Όμως δεν θα πρέπει να στεκόμαστε στις απουσίες, καθώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σε κάθε ματς θα υπάρχουν προβλήματα, τα οποία και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε.

Η ομάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο, πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να δουλεύουμε στις προπονήσεις και να είμαστε πειθαρχημένοι».

«Πολλές ομάδες θα

παλέψουν για την άνοδο»

Κατόπιν, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό είναι το κενό του Ιπραχίμα Μπακαγιόκο στην επίθεση του Ολυμπιακού, για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ομάδα για να «δέσει» και να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, για τον Ντεβάλις και πότε υπολογίζεται η επιστροφή του, αλλά και για τους Σολάκη και Μπρέσκα που φέρεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων ποδοσφαιριστών να φορέσουν τον Ιανουάριο την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ρωτήθηκε επίσης για το ποιες ομάδες θεωρεί πως θα παλέψουν για την άνοδο, αναφέροντας αρκετές.

Για το αν το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά είναι κομβικής σημασίας: «Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη. Βλέπουμε ομάδες που στην αρχή της χρονιάς είχαν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, με μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό Βόλου, να βρίσκονται πιο χαμηλά στη βαθμολογία από εμάς, όπως για παράδειγμα ο Παναιτωλικός και η Δόξα Δράμας. Νομίζω, ωστόσο, πως αυτές οι ομάδες θα βρεθούν κάποια στιγμή ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Θέλω να ελπίζω πως και ο Ολυμπιακός θα είναι μέσα στην επτάδα.

Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να πάμε καλά προετοιμασμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

Πάντως, για μένα κομβικό παιχνίδι ήταν το ματς με τον Πανσερραϊκό, καθώς ήθελα να δω πως θα αντιδράσει η ομάδα σε μια παραδοσιακά δυνατή έδρα και με μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Από το παιχνίδι εκείνο πήρα δύναμη και είδα ότι ο Ολυμπιακός έχει καλό ρόστερ και μέλλον ως ομάδα.

Για το κενό που αφήνει στην ομάδα η απουσία του Μπακαγιόκο: «Είναι όντως σημαντική απουσία. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα. Ως προπονητή μ’ αρέσει να σκοράρουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει ένα αγωνιστικό πλάνο στην ομάδα, είτε παίζουμε με έναν φορ στην περιοχή, είτε με δύο περιφερειακούς επιθετικούς. Δε νομίζω ότι θα αλλάξουμε στυλ παιχνιδιού. Μας ενδιαφέρει να παίζουμε γρήγορο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Σε όλα τα παιχνίδια δημιουργούμε ευκαιρίες και πετυχαίνουμε γκολ και αυτό νομίζω πως είναι σημαντικό».

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ομάδα να «δέσει» ως σύνολο και να έχει συνεχόμενες επιτυχίες: «Στα τέσσερα παιχνίδια που έχω καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού έχω πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές μου σε θέμα ψυχολογίας, αγωνιστικότητας, διάθεσης και πάθους. Κι αυτό φαίνεται, άλλωστε, μέσα στο γήπεδο. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι να παίρνεις τα αποτελέσματα. Αν μια ομάδα είναι καλά προπονημένη δεν φαίνεται μέσα σε τρεις-τέσσερις αγωνιστικές. Αυτό θα φανεί στο δεύτερο γύρο…».

Για την αποθεραπεία του Ντεβάλις: «Ο Ντεβάλις θα είναι μια νέα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, καθώς θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει από τον Ιανουάριο και μετά. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να μας βοηθήσει άμεσα».

Για τη φημολογούμενη επιστροφή των Σολάκη και Μπρέσκα: «Το ότι θέλουν να έρθουν στην ομάδα οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές τιμάει εμένα ως προπονητή, τον Ολυμπιακό και την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ευχαριστημένοι όταν αγωνίζονταν στον Ολυμπιακό. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί ακόμη ποδοσφαιριστές.

Θα κοιτάξουμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές τον Ιανουάριο. Πάντως, θεωρώ πως θα χρειαστούμε μεγαλύτερη ενίσχυση στην άμυνα και στον άξονα, στα στόπερ και στα χαφ. Κι αυτό γιατί σ’ έναν μαραθώνιο 42 αγωνιστικών θα υπάρξουν τιμωρίες και τραυματισμοί και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σ’ αυτές τις θέσεις δέχονται περισσότερες κάρτες. Σίγουρα όμως, αν μπορέσουμε και αποκτήσουμε κάποιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή στην επίθεση, θα είναι πολύ θετικό για την ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους δουλεύω στον Ολυμπιακό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη διάθεση που δείχνουν.

Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ομάδας. Δεν σας κρύβω ότι μιλάω συχνά με τον Τάκη Γιαννόπουλο, παρότι δεν είναι πλέον στον Ολυμπιακό, καθώς του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, μια και είναι αυτός που έχει φτιάξει αυτή την ομάδα».

Για τους νεαρούς παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός: «Σίγουρα θα βοηθήσουν και οι νεαροί παίκτες που διαθέτει η ομάδα. Δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και είναι τυχεροί που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό. Το μέλλον τους ανήκει και δεν θα αδικηθεί κανείς».

Για το ποιες ομάδες θεωρεί ότι είναι τα φαβορί για την άνοδο: Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα παλέψουν για να μπουν στη επτάδα και κάποιες απ’ αυτές δεν ξεκίνησαν το πρωτάθλημα όπως θα περίμεναν. Θεωρώ πως οι Παναιτωλικός, Πανσερραϊκός, Καλλονή, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Β., Δόξα Δράμας, Καβάλα, Νίκη και αρκετές ακόμη θα δώσουν μάχη για να πάρουν τα τέσσερα εισιτήρια της ανόδου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το