Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Σύστημα στάθμευσης με… ξυστό στο Δήμο Βόλου

Οι κάρτες ωριαίας στάθμευσης, στο κέντρο του Βόλου, θα λειτουργούν εκ παραλλήλου με τα υπάρχοντα παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία να χαρακτηριστούν ως δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, με ανώτατο όριο ταχύτητας 15 χιλιόμετρα ανά ώρα τα τμήματα των οδών Μαυροκορδάτου και Γαμβέτα μεταξύ των οδών Ιάσονος και 28ης Οκτωβρίου, Ογλ μεταξύ των οδών Ιάσονος και Γαλλίας, Τοπάλη μεταξύ των οδών Αργοναυτών και Δημητριάδος, Π. Μελά μεταξύ των οδών Δημητριάδος και 28ης Οκτωβρίου, Χατζηαργύρη μεταξύ των οδών Πλάτωνος και 28ης Οκτωβρίου και Τ. Οικονομάκη μεταξύ των οδών Ι. Καρτάλη και Γαμβέτα.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επισήμαναν ότι με τις νέες ρυθμίσεις χάνονται από το κέντρο θέσεις στάθμευσης χωρίς πρόβλεψη εξασφάλισής τους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η έκδοση κανονιστικής απόφασης για τη χρήση καρτών ωριαίας στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου και στην περιοχή όπου υπάρχει το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης εκ παραλλήλου με τα υπάρχοντα παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης.

Στο κέντρο της πόλης του Βόλου από το 1994 υπάρχει και λειτουργεί το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Το Δη.Σ.Ε.Σ. αρχικά συμπεριλάμβανε 57 παρκόμετρα, τα οποία σταδιακά και λόγω των πεζοδρομήσεων στην παραλία και στο κέντρο της πόλης μειώθηκαν και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους έχει περιοριστεί στα 36 παρκόμετρα. Αντίστοιχα οι θέσεις στάθμευσης του Δη.Σ.Ε.Σ. από 1637 θέσεις που ήταν αρχικά, τώρα έχουν μειωθεί στις 748.

Τα παραπάνω παρκόμετρα είναι πλέον παρωχημένης τεχνολογίας και προβληματικά στη χρήση τους, κυρίως λόγω παντελούς έλλειψης ανταλλακτικών. Η κατασκευάστρια εταιρεία «AMANO» έχει περισσότερο από πέντε χρόνια που έχει σταματήσει την παραγωγή ανταλλακτικών για τα παρκόμετρα, με συνέπεια για τα απαραίτητα ανταλλακτικά να χρησιμοποιεί ο Δήμος εξαρτήματα από τα αποσυρθέντα παρκόμετρα. Τώρα όμως και αυτό το stock έχει περιοριστεί σημαντικά και για ορισμένα ανταλλακτικά υπάρχει παντελής έλλειψη. Επιπλέον σε δύο πορείες που έγιναν στο κέντρο του Βόλου στις 26/1/2012 και στις 12/2/2012, υπέστησαν ζημιές 30 παρκόμετρα στην πρώτη περίπτωση και 12 παρκόμετρα στη δεύτερη. Από τα παρκόμετρα που υπέστησαν ζημιές επισκευάστηκαν όσα ήταν δυνατόν να επισκευαστούν και υπήρχαν ανταλλακτικά. Σήμερα από τα 36 παρκόμετρα του συστήματος λειτουργούν τα 26, ενώ 10 παρκόμετρα έχουν βγει εκτός λειτουργίας.

Χθες αποφασίστηκε η έκδοση χρήσης ξυστών καρτών ωριαίας στάθμευσης στην περιοχή που υπάρχει το Δη.Σ.Ε.Σ., εκ παραλλήλου με τα υπάρχοντα παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης. Οι ξυστές κάρτες ωριαίας στάθμευσης, μπορούν να πωλούνται από το Ταμείο του Δήμου Βόλου, τα περίπτερα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, καθώς και οποιαδήποτε άλλο κατάστημα, ξενοδοχείο η επιχείρηση που θα ενδιαφερθεί.

Η τιμή πώλησης της κάρτας θα είναι όσο και το εισιτήριο του παρκόμετρου (50 λεπτά η ώρα) και η συνολική διάρκεια παραμονής κάθε αυτοκινήτου εντός του Δη.Σ.Ε.Σ. θα είναι δύο ώρες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Ο προγραμματισμός στις ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας για τη νέα σεζόν συνεχίζεται. Οι εξελίξεις σε…

12 Ιουνίου 2024

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Ο 37χρονος είχε σχεδιάσει την επίθεση στη Βασιλική

Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή του 37χρονου για το πώς έφτασε στη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής…

12 Ιουνίου 2024

Στο “κόκκινο” η Μαγνησία σήμερα – Σε επιφυλακή πυροσβεστική και υπηρεσίες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα σε επτά περιφέρειες της χώρας,…

12 Ιουνίου 2024

Ημέρα εκλογών για τη Νίκη – Το βράδυ θα αναδειχθεί νέο Δ.Σ. στον Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937

Ημέρα εκλογών είναι η σημερινή για τον Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου. Τα μέλη του ιστορικού συλλόγου…

12 Ιουνίου 2024

Ημερίδα της ΟΕΒΕΜ «Ψυχική Υγεία & Επιχειρηματικότητα: Ξεπερνώντας τα Ταμπού & Φροντίζοντας τον Εαυτό σας»

Η ΟΕΒΕΜ προσκαλεί σε ημερίδα «Ψυχική Υγεία & Επιχειρηματικότητα: Ξεπερνώντας τα Ταμπού & Φροντίζοντας τον…

12 Ιουνίου 2024

Βρέθηκε νεκρός νεαρός άνδρας σε χωράφι

Σοκ και θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ένας 32χρονος Τρικαλινός, βρέθηκε νεκρός σε αγροτική έκταση…

12 Ιουνίου 2024