Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Σύσκεψη χθες στο Επιμελητήριο για το κυκλοφοριακό

Από τη χθεσινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο

Λανθασμένες σηματοδοτήσεις, διπλοπαρκαρίσματα και τριπλοπαρκαρίσματα, απουσία δημοτικής αστυνομίας απογεύματα και αργίες, η λειτουργία λαϊκών αγορών που εμποδίζει την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, είναι ορισμένα από τα προβλήματα του κυκλοφοριακού στην πόλη του Βόλου.

Τα προβλήματα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε μια συνάντηση των εμπλεκομένων επαγγελματικών σωματείων, που διοργάνωσε η διοίκηση του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.

Παράπονα εκφράστηκαν ιδιαίτερα για το Δήμο Βόλου από εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, όπως ο κ. Σπ. Κοπάλης από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, που τόνισε ότι η Δημοτική Αστυνομία αδυνατεί να δώσει λύσεις, με τους 28 δημοτικούς αστυνομικούς που διαθέτει.

«Αν κάποιος ανεβεί σε ένα αστικό λεωφορείο και κάνει ένα ολόκληρο δρομολόγιο, θα τρελαθεί. Πρέπει να αλλάξει αυτή η εικόνα», τόνισε ο κ. Κοπάλης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα αφορά όλη την πόλη και όχι μόνον τα επαγγελματικά σωματεία», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κ. Ν. Αγγελέτος, που διοργάνωσε τη σύσκεψη.

Σοβαρό πρόβλημα, όπως αναφέρθηκε, προκαλούν τα λεωφορεία, τρία-τέσσερα μαζί, που διέρχονται από την οδό Ιάσονος, ώρες αιχμής, ενώ αναφορά έγινε και στην πρόταση που έχει κατατεθεί, να διέρχονται από το παραλιακό μέτωπο.

Αναφορά έγινε και στον ποδηλατόδρομο, που είναι μια «πονεμένη ιστορία» και όπου, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτων, υπάρχει λανθασμένη σηματοδότηση, στην άθλια κατάσταση του οδοστρώματος, λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Βασ. Γεωργαντζής, αλλά και στα προβλήματα που προκαλεί ο φωτεινός σηματοδότης στην Πολυμέρη, μπροστά από το Νοσοκομείο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των ταξί κ. Φιλίππου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε εντός χρονικού διαστήματος ενός μήνα, τα επαγγελματικά σωματεία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το κυκλοφοριακό και τις επισημάνσεις τους για τα προβλήματα που υπάρχουν, έτσι ώστε το Επιμελητήριο να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις, τόσο προς την πλευρά του Δήμου, όσο και άλλων φορέων. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τ. Μπασδάνης ζήτησε τα προβλήματα και οι προτάσεις που καταθέτουν οι επαγγελματικοί φορείς στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, να τα καταθέτουν και στο Επιμελητήριο.

Στα αξιοσημείωτα, από τις αναφορές που έγιναν στη χθεσινή σύσκεψη, είναι το πρόβλημα που προκαλεί στην κεντρική οδική αρτηρία της Γ. Δήμου η λειτουργία εκεί της λαϊκής αγοράς, τα «κρυμμένα» από δένδρα και κλαδιά οδικά σήματα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης κ.ά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων κ. Γ. Μόρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα σήματα ΣΤΟΠ στους ποδηλατόδρομους είναι λάθος, καθώς λαμβάνονται υπ’ όψιν από τους οδηγούς των αυτοκινήτων, ενώ έπρεπε να είναι διαφορετικά για τους ποδηλάτες.

Ο εκπρόσωπος των ταξί, ζήτησε να επεκταθούν οι κορύνες στον αστικό ιστό, καθώς θεωρεί ότι το μέτρο βοήθησε και να χρησιμοποιείται γερανός από τη Δημοτική Αστυνομία για την απόσυρση των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων, όπως γίνεται στη Λάρισα.

Αναφορικά με τις κορύνες πάντως τέθηκε και η άποψη εμπόρων, που θεωρούν ότι έβλαψαν την κίνηση στην αγορά. Τέθηκε επίσης το αίτημα της δημιουργίας εσοχών πάρκιν και σε άλλες οδικές αρτηρίες, της ολοκλήρωσης της εισόδου στο λιμάνι του βόλου από την Μπουμπουλήθρα για τα φορτηγά και του περιφερειακού δρόμου, για να μην επιβαρύνεται η συνοικία της Ν. Δημητριάδας.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 από τη Λιόν στη Γαλλία-Ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό ματς για τον Κωστούλα

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της Φάσης Πρωταθλήματος του Γιουρόπα Λιγκ χάνοντας με…

27 Σεπτεμβρίου 2024

Αθωώθηκε σε ηλικία 88 ετών ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο

Ο Ιάπωνας Ιουάο Χακαμάντα, 88 ετών, που πέρασε 46 χρόνια στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, αθωώθηκε…

27 Σεπτεμβρίου 2024

Μίκαελ Σουμάχερ: Τρεις άνδρες κατηγορούνται στη Γερμανία για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του θρύλου της Φόρμουλα 1

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σχέδιο εκβιασμού της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, με τις…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Καρυστιανού σε Οικονόμου: «Τα Τέμπη δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε, δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας»

Τη δική της απάντηση στους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Βασίλης Οικονόμου…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Σίφνος: Υπάλληλος των ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε πάνω από 130.000 ευρώ και σκηνοθέτησε τη ληστεία

Μία υπάλληλος των ΕΛΤΑ στη Σίφνο σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της, αλλά -όπως αποδείχτηκε από…

26 Σεπτεμβρίου 2024

Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Μαρκόπουλου: «Είστε γυμνοσάλιαγκας – Ασκεί bullying»

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον…

26 Σεπτεμβρίου 2024