Πολιτική

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στον απόηχο της επίθεσης στη ΝΔ

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν στις 6 το απόγευμα οι κυβερνητικοί εταίροι, στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι η κλιμάκωση των περιστατικών βίας το τελευταίο διάστημα και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται πως θα συζητηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αναχαίτισή τους.

Οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να καθορίσουν, επίσης, το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν εν όψει της ψηφοφορίας την Πέμπτη για τη σύσταση Προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο τραπέζι θα βρεθεί και ο ανοικτός πόλεμος του τρικομματικού συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν ότι οι τρεις αρχηγοί θα καλέσουν όλο τον πολιτικό κόσμο να καταδικάσει τα κρούσματα βίας, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει έμπρακτα από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα στελέχη τους.

Οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να θέσουν προς συζήτηση κι άλλα ζητήματα.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει θέματα, όπως είναι η υποβάθμιση του Κοινοβουλίου με την εισαγωγή άσχετων διατάξεων στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η επιλογή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου αντί για νομοσχέδια και η επανακατάθεση της τροπολογίας για τις ευπαθείς ομάδες σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η απόσυρση της τροπολογίας για τις ευπαθείς ομάδες από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσε την έντονη ενόχληση του ΠΑΣΟΚ και είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βενιζέλος απουσίαζε από την ψηφοφορία για το φορολογικό.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για μείωση του ΦΠΑ από το 23% και να εκφράσει τη διαφωνία του για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς η ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνεί με τον διαχωρισμό της τράπεζας σε «καλή» και «κακή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το