Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σύσκεψη για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

 

Πυρά αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση στο ΤΕΕ
Πυρά αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση στο ΤΕΕ

Ευρεία σύσκεψη για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού θα πραγματοποιηθεί σήμερα (1.30 μ.μ.) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, αλλά και την προχθεσινή συνάντηση που έγινε στο ΤΕΕ Μαγνησίας με τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων Τεχνικών Επιμελητηρίων και Επαγγελματοβιοτεχνικών Επιμελητηρίων από τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καλτσογιάννης εξαπέλυσε χθες «πυρά» με δηλώσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για το θέμα του αεροδρομίου εκφράζεται και αποφασίζει όποιος πληρώνει και όχι όποιος κάνει εννοιολογικές κρίσεις».

Στη σημερινή σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Δήμων Βόλου, Λαρισαίων, Τρικκαίων, Καρδίτσας, των Επιμελητηρίων Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, του ΤΕΕ Μαγνησίας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Βιομηχανικών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, των Ενώσεων Ξενοδόχων Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Καλαμπάκας, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, του ΓΕΩΤΕΕ και των Γεωπονικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας.

Στη σχετική πρόσκληση που απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, μεταξύ άλλων, αναφέρονται: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, θεωρώντας το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στρατηγική προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση και ανάπτυξή του. Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε σε σύσκεψη προκειμένου να καταστήσουμε κομβικό το ρόλο του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου στη νέα τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

«Πυρά» Καλτσογιάννη

Στη σημαντικότητα της σημερινής σύσκεψης για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καλτσογιάννης, εξαπολύοντας, ωστόσο, «πυρά» με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση που έγινε στο ΤΕΕ Μαγνησίας με τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων Τεχνικών Επιμελητηρίων και Επαγγελματοβιοτεχνικών Επιμελητηρίων από τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. «Η σύσκεψη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού γίνεται με στόχο την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Θέλω να επισημάνω ότι για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζεται και αποφασίζει όποιος πληρώνει για το αεροδρόμιο και όχι όποιος κάνει εννοιολογικές κρίσεις επί του θέματος. Καλό θα είναι όσοι λένε ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου να το δείξουν με πράξεις και όχι απλώς να κατεβάζουν ιδέες. Λεφτά για το αεροδρόμιο δίνει μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη όλοι οι φορείς θα πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους, αλλά και να δηλώσουν πως θα συμμετάσχουν οικονομικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλτσογιάννης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το