Τοπικά

Σύντομα η έναρξη εργασιών κατασκευής του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την έναρξη κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Βόλο. Όλη η διαδικασία έγκρισης του διαγωνισμού (που πέρασε από «σαράντα κύματα»), η κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την ανάδοχο εταιρεία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου. Χθες κλιμάκιο υπάλληλων της ΚΕΔ (Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου) που προκήρυξε το διαγωνισμό, ήρθε στο Βόλο και συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή, το δήμαρχο Βόλου και την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ειδικά η τελευταία πρέπει να ενημερωθεί για την έναρξη των εργασιών και να παραστεί κατά τις εργασίες εκσκαφής και θεμελίωσης του νέου κτιρίου.

Ως γνωστό το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας θα είναι σύγχρονο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και θα κατασκευαστεί κοντά στη συνοικία Αλιβέρι, στη Νέα Ιωνία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11 εκατομμύρια (εννέα με την έκπτωση) και προβλέπεται χρόνος περαίωσης – από την υπογραφή της σύμβασης – τα δύο χρόνια.

Στο νέο κτίριο θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες του πολεοδομικού συγκροτήματος, σύγχρονα κρατητήρια, μεγάλα και λειτουργικά γραφεία, χώροι συνάθροισης του προσωπικού, χώροι αναψυχής και άθλησης των κρατουμένων, καθώς και σταθμός ανεφοδιασμού με καύσιμα των αστυνομικών αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η προσπάθεια για την κατασκευή Αστυνομικού Μεγάρου στη Μαγνησία άρχισαν πριν από 15 περίπου χρόνια. Για πρώτη φορά η Αστυνομία θα αποκτήσει ιδιόκτητο κτίριο, κάτι που θα σημαίνει και περιορισμός της δαπάνης καταβολής ενοικίου, που ανέρχεται στις 12.000 ευρώ μηνιαίως σήμερα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το