Photo Gallery, Τοπικά

Σύμμαχος της κάλπης ο καιρός στη Μαγνησία

Σύμμαχος της κάλπης θα είναι ο καιρός την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου, ωστόσο οι σχεδόν καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ίσως τελικά ωθήσουν κάποιους νέους κυρίως προς το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα, παρά προς το εκλογικό κέντρο, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Προβλήματα δεν θα δημιουργήσουν ούτε οι άνεμοι στις θάλασσες, για όσους ταξιδέψουν προς τα νησιά.

Με καλό καιρό θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες και καιρό αίθριο. Ολόκληρη την τρέχουσα εβδομάδα ο καιρός γενικά θα είναι καλός, εκτός από την Πέμπτη, που ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές, κυρίως στη βόρεια Θεσσαλία και στο Πήλιο.

Αναλυτικότερα σήμερα Πρωτομαγιά προβλέπεται καλός καιρός με θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά της Μαγνησίας θα κυμανθούν από 13 μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά από 16 μέχρι 26, στα ημιορεινά από 14 μέχρι 22 και στα ορεινά από 9 μέχρι 19 βαθμούς. Το βοριαδάκι θα είναι ασθενές μέχρι μέτριο.

Και αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός και ζεστός, ενώ την Πέμπτη προβλέπεται να επηρεάσει την περιοχή αστάθεια, που θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Θεσσαλία και το Πήλιο.

Όπως σημειώνουν οι μετεωρολόγοι, «οι υψηλές θερμοκρασίες ήρθαν για να μείνουν και κανένα ψυχρότερο διάλειμμα δεν περιμένουμε όλη την εβδομάδα.

Φυσικά, η περίοδος που διανύουμε, δεν ευνοεί την ανάπτυξη οργανωμένων κακοκαιριών στην περιοχή μας (τέτοια φαινόμενα μπορούν να λαμβάνουν χώρα μόνο σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη και στη Βαλκανική), συνεπώς το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στην ανάπτυξη φαινομένων αστάθειας και στα αίτια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοια φαινόμενα: Φαίνεται πως την Πέμπτη τέτοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας, τις θερμές ώρες της ημέρας».

Από την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται πάλι, ενώ ανήμερα των εκλογών οι θερμοκρασίες θα φθάσουν στο Βόλο και τα Τρίκαλα τους 25-26 βαθμούς Κελσίου και στη Λάρισα και την Καρδίτσα τους 27-28 βαθμούς.

Οι καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επηρεάζουν τους ψηφοφόρους. Όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος, βροχερός και κρύος, σύμφωνα με παρατηρήσεις, η ψήφος είναι προς συντηρητική κατεύθυνση. Όταν είναι ηλιόλουστος, τότε είναι πιο φιλελεύθερη και ανεξάρτητη από κομματικούς μηχανισμούς.

Όλοι έχουμε παρατηρήσει, όχι μόνο στους γύρω μας, αλλά και στον εαυτό μας, πως οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση που έχουμε είτε θετικά είτε αρνητικά. Μελέτες έδειξαν πως πράγματι υπάρχουν δύο παράγοντες, από τους οποίους η διάθεσή μας μπορεί να επηρεαστεί. Ο ένας είναι το φως και ο άλλος είναι η θερμοκρασία. Έχει αποδειχθεί πως όταν συνυπάρχουν αυτές οι παράμετροι, ο οργανισμός εκκρίνει την ορμόνη μελατονίνη και σεροτονίνη, ορμόνες που μας «κάνουν» να νιώθουμε πιο χαρούμενοι. Ο ρόλος της θερμοκρασίας ίσως να έχει να κάνει, με το πόσο «άνετα» νιώθουμε σωματικά σε ένα περιβάλλον.

Πολύ νερό έπεσε και τον Απρίλιο

Πολλή βροχή έπεσε και το φετινό Απρίλιο στο Βόλο, περισσότερη από το μέσο όρο για το δεύτερο μήνα της άνοιξης. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του σταθμού Βόλου του meteo το ύψος βροχής που καταγράφηκε το φετινό Απρίλιο έφθασε τα 30,8 χιλιοστά, όταν ο μέσος όρος για το Βόλο είναι 23,6 χιλιοστά. Από την 1η του έτους μέχρι χθες το ύψος βροχής στο Βόλο ήταν 304,6 χιλιοστά, όταν το μέσο ύψος ετησίως φθάνει τα 420,4 χιλιοστά.

Η μέγιστη θερμοκρασία του φετινού Απριλίου στο Βόλο ήταν 28,6 βαθμοί και καταγράφηκε στις 25 του μήνα, ενώ η ελάχιστη ήταν 5,7 βαθμοί στις 11 του μήνα.

Πάντως και ο Μάιος  είναι βροχερός μήνας για το Βόλο, αφού το μέσο ύψος βροχής φθάνει τα 32,4 χιλιοστά (στοιχεία ΕΜΥ).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το