Τοπικά

Σύλληψη 67χρονου για οφειλές 516.000 ευρώ

Εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Ένας ακόμη μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου εμφανίστηκε χθες το πρωί αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Πρόκειται για έναν 67χρονο επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Σε βάρος του είχε ενεργοποιηθεί η διαδικασία εντοπισμού και σύλληψής του και είχε εκδοθεί το σχετικό ένταλμα. Μόλις εμφανίστηκε συνελήφθη και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας. Πήρε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 67χρονος δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη συνολικού ύψους 516.458,04 ευρώ. Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Το τελευταίο τρίμηνο και σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, στη Μαγνησία έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί 16 οφειλέτες, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Εάν η οφειλή προέρχεται αποκλειστικά από μη απόδοση ΦΠΑ και το ποσό υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ, η δίωξη που ασκείται είναι κακουργηματική και ο συλληφθείς οδηγείται στον Ανακριτή. Από τους 16 αντιμετωπίζουν κακουργηματική δίωξη οι τέσσερις.

Εάν η οφειλή προέρχεται από διάφορες αιτίες τότε η δίωξη είναι πλημμεληματική και ο οφειλέτης παραπέμπεται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η συνήθης τακτική που ακολουθείται είναι το αίτημα για αναβολή που προβλέπει ο Νόμος και ο προσδιορισμός της υπόθεσης γίνεται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Έως τώρα το Αυτόφωρο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σε δύο κατηγορουμένους για οφειλή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Το Αυτόφωρο Τριμελές επέβαλε σε 65χρονο φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή για οφειλές 810.000 ευρώ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το