Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σύλληψη αστυνομικού για απαγωγή του ερωτικού του αντιζήλου

Νέες «φουρτούνες» στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

 

Αναστάτωση επικρατεί και πάλι στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας από τη σύλληψη 33χρονου αστυνομικού, με την κατηγορία της αρπαγής 23χρονου για λόγους αντιζηλίας. Σε βάρος του συλληφθέντα αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για να απολογηθεί. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο 23χρονος καταγγέλλει τον αστυνομικό για απαγωγή και κακοποίηση, ενώ ο αστυνομικός αρνείται τις κατηγορίες.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Αστυνομία ο 23χρονος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηνυτής δεν γνώριζε τα ακριβή στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ούτε αν πρόκειται για αστυνομικό. Σε αυτόν οδηγήθηκαν οι συνάδελφοί του, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, όταν άρχισαν την έρευνα με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Ο 33χρονος αστυνομικός συνελήφθη στις 2.30 τα ξημερώματα.

Η απαγωγή του 23χρονου, όπως καταγγέλλεται, φέρεται να συνέβη το πρωί της Τετάρτης, λίγο μετά τις 9.30. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν και διερευνώνται ο 33χρονος πήγε στο ΙΧ αυτοκίνητό του τον 23χρονο, του φόρεσε χειροπέδες και τον οδήγησε σε ερημική περιοχή των Καναλίων, όπου βιαιοπράγησε σε βάρος του. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψε, και μάλιστα γυμνό, όπως καταγγέλλει το θύμα, και έφυγε. Τον 23χρονο βρήκε κτηνοτρόφος της περιοχής. Ο 23χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και φέρεται να ενημέρωσε τους γονείς. Αργά το βράδυ μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση και κατέθεσε μήνυση, οπότε και άρχισε η αναζήτηση του 33χρονου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αργά το απόγευμα χθες, σε ανακοίνωσή του αναφέρει για το περιστατικό:

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, σε βάρος 33χρονου υπαρχιφύλακα, που υπηρετεί σε υπηρεσία του Βόλου, για αρπαγή, έκθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, εξύβριση και άλλα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος 23χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, ο 33χρονος αστυνομικός συναντήθηκε χθες το βράδυ, με τον 23χρονο σε περιοχή της Μαγνησίας για διευθέτηση προσωπικών τους διαφορών. Με την απειλή βίας τον επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε ερημική τοποθεσία. Στη συνέχεια, απειλώντας τον με όπλο, τον δέσμευσε και τον χτύπησε, ενώ αφού κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο, τον εγκατέλειψε στο σημείο.

Ο συλληφθείς υπαρχιφύλακας οδηγείται σήμερα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο αστυνομικός χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή. Η απολογία του ορίστηκε για το Σάββατο, στις 8 το πρωί. Στο μεταξύ κρατείται.

 

Προκαθορισμένο ραντεβού

Ο συλληφθείς αστυνομικός αρνείται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επιμένει ότι δεν τον απήγαγε, αλλά είχαν κλείσει ραντεβού και συναντήθηκαν στην πλατεία του Βελεστίνου. Φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 23χρονος ενοχλούσε ερωτικά την 21χρονη μνηστή του με την οποία εργάζονται με πεντάμηνες συμβάσεις σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Βόλου. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο 23χρονος ενοχλούσε τη μνηστή του και της τηλεφωνούσε συνεχώς. Σε ένα από τα τηλεφωνήματα απάντησε ο αστυνομικός και του έδωσε ραντεβού για να συζητήσουν στην κεντρική πλατεία του Βελεστίνου. Όπως φέρεται να υποστηρίζει μετέβη εκεί με το ΙΧ αυτοκίνητό του, όπου και συναντήθηκαν. Ο 23χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο για να συζητήσουν. Αρνείται ότι του φόρεσε χειροπέδες ή τον απείλησε με το όπλο και την κατηγορία ότι τον εγκατέλειψε γυμνό σε ερημική περιοχή των Καναλίων.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στον Ανακριτή η μνηστή του 33χρονου αστυνομικού και ο κτηνοτρόφος.

 

Ιδιωτική υπόθεση

Η είδηση έχει προκαλέσει για ακόμη μία φορά, μεγάλη αναστάτωση και έντονο προβληματισμό στην τοπική Αστυνομία, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο – και πάλι – του πανελλήνιου ενδιαφέροντος με πρωταγωνιστή αστυνομικό που υπηρετεί σε υπηρεσία του Βόλου. Η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας επισημαίνει ότι η υπόθεση είναι ιδιωτική και όχι υπηρεσιακή. Επιλήφθηκε αμέσως μετά τη μήνυση του 23χρονου και διερευνάται η κάθε πλευρά της.

Χθες το πρωί κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας ήρθε στο Βόλο, είχε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση και ενημερώθηκε για τα μέχρι τώρα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο 33χρονος αστυνομικός υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα του Βόλου. Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται φέρεται να έχει ως κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ενώ υπηρεσιακά ο 33χρονος δεν έχει υποπέσει σε παράπτωμα όσα χρόνια υπηρετεί. Φέρεται μάλιστα, όπως προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία, να μην είχε αναφέρει την ιδιότητά του στον 23χρονο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το