Photo Gallery, Τοπικά

Σχολικό καλάθι από το Δήμο Αλμυρού

Με κεντρικό σύνθημα «Κανείς μαθητής χωρίς σχολικά είδη», η Δημοτική Αρχή Αλμυρού καλεί όλους όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη νέα αυτή προσπάθεια βοηθώντας τα παιδιά απόρων οικογενειών

 

Πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα αναλαμβάνει ο Δήμος Αλμυρού, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να στηριχθούν άπορες οικογένειες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν χρήματα για τα σχολικά είδη των παιδιών τους, αλλά και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού και που αδυνατούν να πάρουν τα απαραίτητα σχολικά είδη στα παιδιά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται η συνδρομή τοπικών αρχών, κοινωνικών φορέων, επιχειρήσεων, αλλά και όλων των ευαίσθητων δημοτών μας, ώστε άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα, να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη όπως σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη.

Με κεντρικό σύνθημά μας «Κανείς μαθητής χωρίς σχολικά είδη», καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη νέα αυτή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να φέρουν όποια κι όσα από τα παραπάνω είδη μπορούν, βοηθώντας τα παιδιά απόρων οικογενειών».

Στο θέμα αναφέρθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού για τα οικονομικά των ΟΤΑ, ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τσαμπίρας, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του Δήμου γίνεται σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. «Έχουμε και στο παρελθόν, με το κοινωνικό καλάθι και άλλες δράσεις αναπτύξει την κοινωνική πολιτική του Δήμου Αλμυρού, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Δήμος πρέπει να είναι συμπαραστάτης στην κρίση. Στη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε πρέπει να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή. Πρέπει να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον. Με έργα και όχι με λόγια. Μπορεί κάποιος να πει ότι αργήσαμε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα με την ενεργοποίηση όλων των φορέων της περιοχής μας».

Τα σημεία που καθόρισε ο Δήμος για τη συγκέντρωση και παραλαβή των σχολικών ειδών είναι:

* Το Γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλμυρού.

* Όλες οι Δημοτικές Ενότητες.

* Το κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού.

* Τα σχολεία Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλ. 2422350214 ή -204.

Εκπτώσεις σε τρίτεκνες οικογένειες

Πρωτοβουλία για προσφορές σε μέλη τριτέκνων οικογενειών έχει αναλάβει ο Σύλλογος Τριτέκνων Αλμυρού και ήδη αρκετοί επιχειρηματίες όπως φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, αλλά και βιβλιοπωλεία, παρέχουν εκπτώσεις έως και 30% στα μέλη του Συλλόγου με την επίδειξη της κάρτας μέλους

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Αλμυρού καλεί όλους τους επιχειρηματίες και φορείς της τοπικής κοινωνίας, που επιθυμούν να προσφέρουν στο Σύλλογο εκπτώσεις, να τον ενημερώσουν σχετικά (Γραφείο Συλλόγου, 1ος όροφος, Εργατικού Κέντρου Αλμυρού, τηλ. 6974478686, 6974935097).

Αντ. Φωκίδης

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το