Τοπικά

Σχολικά είδη σε 1357 μαθητές μοίρασε ο Δήμος Βόλου

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η ανταπόκριση των Βολιωτών στην πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τη συλλογή σχολικών ειδών που μοιράσθηκαν σε μαθητές της πόλης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Συνολικά διανεμήθηκαν τα απαραίτητα είδη για τη νέα σχολική χρονιά σε 1357 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 1050 μαθητές. Η προσπάθεια κορυφώθηκε πριν λίγες μέρες όταν, από το κτίριο Στρεφτάρη όπου  είχαν συγκεντρωθεί και πακεταριστεί τα σχολικά είδη, πέρασαν οι υπεύθυνοι και του τελευταίου σχολείου στο οποίο είχε γίνει καταγραφή μαθητών με ανάγκες.

Στο διευρυμένο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, φοιτούν  20.676 μαθητές σε σύνολο 189 σχολείων. Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ. Παντσάς, «με βάση την περσινή επιτυχημένη εμπειρία μοιράστηκαν ρόλοι και αρμοδιότητες, ούτως ώστε με γρήγορο και μαζικό τρόπο τα σχολικά που συγκεντρώθηκαν να φτάσουν στα παιδιά που τα είχαν ανάγκη. Πέρυσι 1050 παιδιά βοηθήθηκαν ώστε να ξεκινήσουν ομαλά τη σχολική τους χρονιά. Φέτος, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η οποία βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, ήταν μοιραίο να καταγραφούν ακόμη περισσότερες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τελικώς 1357 μαθητές. Ως υπηρεσία, για να φτάσουμε και στον τελευταίο μαθητή που είχε ανάγκη αυτής της συμπαράστασης, είχαμε την εξαιρετικά σημαντική βοήθεια από την πλευρά των Διευθυντών δημοτικών και γυμνασίων και βεβαίως των δασκάλων και των καθηγητών. Χάρις σε αυτούς έφτασαν τα πακέτα εκεί που έπρεπε με διακριτικό και ευπρεπή τρόπο, χωρίς στιγματισμούς και διακρίσεις. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί φέτος δυστυχώς οι ανάγκες ήταν μεγαλύτερες, όπως επίσης αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους υπαλλήλους και στους εθελοντές της Αντιδημαρχίας που διέθεσαν πάμπολλα από τα απογεύματα τους για την ετοιμασία των  πακέτων».

Όπως είναι γνωστό, η καμπάνια ξεκίνησε στο τέλος Αυγούστου αλλά παρατάθηκε έως τις αρχές Οκτωβρίου και βασίστηκε σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενημέρωσης και κινητοποίησης των συμπολιτών που περιλάμβανε: μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ενημερωτικά περίπτερα που στήθηκαν σε δρόμους, πλατείες, ειδικά καλάθια στα σούπερ μάρκετ, στοχευμένες εκκλήσεις προς φυσικά πρόσωπα και συλλόγους κλπ. Θετικά και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού οι Βολιώτες της διασποράς, προσφέροντας σχολικά αξίας 1000  ευρώ για την ενίσχυση της δράσης. Όλα αυτά έγιναν πράξη με την ενεργό συμπαράσταση και την καθημερινή δράση συλλόγων, φυσικών προσώπων και κυρίως των εθελοντών της πόλης και των εθελοντικών οργανώσεων. Βασικός υποστηρικτικός κορμός της όλης προσπάθειας ήταν οι εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Αγριάς και οι Σοροπτιμίστριες του Βόλου  (Α΄ Όμιλος και «Θέτις»). Επίσης, σωματεία, οργανώσεις, επιχειρήσεις και μεμονωμένοι πολίτες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και στήριξαν ενεργά την προσπάθεια με κάθε τρόπο. Η καμπάνια είχε αρχίσει με τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Ανοιχτό Θέατρο της Ν. Ιωνίας για να συνεχιστεί με την επιτυχημένη παράσταση «Ένα βότσαλο στη λίμνη» από τη θεατρική ομάδα “Σκηνοβάτες”.

Ταυτόχρονα με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου καταλόγου του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στους 4 νομούς της Θεσσαλίας για την υποστήριξη παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων για τη λειτουργία τους ειδών. Κατ εξαίρεση για το Βόλο, μετά από συμφωνία της εταιρείας με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολο Παντσά, ένα σημαντικό ποσό των εσόδων διατέθηκε στην καμπάνια συλλογής σχολικών ειδών για την υποστήριξη των παιδιών των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και αδυνατούσαν να προμηθευτούν τα σχολικά για την καινούργια χρονιά.

Τη προσπάθεια στήριξαν πάρα πολλοί. Ενδεικτικά αναφέρονται: το «Κοινό των Μαγνήτων», ο Σύλλογος Βολιωτών Νέας Υόρκης «Αργοναύτες», η ΕΨΑ, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας», η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η κ.Ελευθερία Παλετοπούλου, η κ.Πόπη Παπαδημητρίου, ο κ.Γιώργος Συρίβελης (Βιβλιοπωλείο), το Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΕΤ, ο κ.Μίλτος Γεωργακόπουλος, το κατάστημα παιχνιδιών Κουρουπάκη, η εταιρεία “MASTER” των Αλεξίου-Χαλαστάρα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, η «Βιοακουστική» – Γ. Πατελάρος, η Ζουπανιώτου Ματίνα, τα 5ο και 11ο δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας, το 12ο  δημοτικό σχολείο Βόλου, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, το ΙΚΕΑ Λάρισας, το Μουσείο Βόλου, η Ένωση Γυναικών Ελλάδας, τα Burlington books, ο  Κων/νος Στάνιος και πάρα πολλοί άλλοι.

«Με την συνεισφορά όλων ενισχύθηκαν τα αποθέματα  της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού σε σχολικά είδη. Η συμφωνία πού κάναμε με την εταιρία “Furlis” που διαχειρίζεται τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα σηματοδότησε μια πολύ θετική εξέλιξη αφού μας δίνει την δυνατότητα να πάμε παραπέρα, σε βάθος χρόνου, προσφέροντας βοήθεια σε κάποιες ειδικές ομάδες μαθητών όπως των σχολείων των φυλακών Βόλου (Δημοτικό και Γυμνάσιο), του Εσπερινού, του 10ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, του 17ου Δημοτικού Βόλου, αλλά και να υποστηρίξουμε το Κοινωνικό Κέντρο Αλιβερίου», κατέληξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Απόστολος Παντσάς.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το