Τοπικά

Σχολεία αντιδρούν για λαϊκή αγορά

Την έντονη αντίδραση της σχολικής κοινότητας των 7ου και 9ου Γυμνασίου Βόλου, που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου, έχει προκαλέσει η εξέλιξη της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς των ρούχων, δίπλα ακριβώς από το δρόμο που βρίσκεται το διδακτήριο, επί της οδού Χείρωνος.

Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται να διεξάγεται το μάθημα και δίπλα οι μικροπωλητές να διαλαλούν για την πραμάτεια τους.

Χθες το πρωί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στη σχετική διαγράμμιση του δρόμου, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση στη σχολική κοινότητα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Γκαβανούδης τόνισε πως χθες ένα συνεργείο του Δήμου προχώρησε στη διαγράμμιση των πεζοδρομίων από την οδό Μαγνήτων μέχρι την οδό Επτά Πλατανίων επί της Χείρωνος, όπου βρίσκονται οι είσοδοι των 7ου και 9ου Γυμνασίου, καθώς και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, για να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά ρούχων. «Από το καλοκαίρι γνωρίζαμε ότι μπροστά στα σχολεία θα στηθεί η λαϊκή αγορά. Βέβαια, σε επαφές που είχαμε με δημοτικούς σύμβουλους, δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων διαπιστώσαμε ότι η διαγράμμιση επεκτάθηκε μέχρι και την οδό Μαγνήτων, επί της Χείρωνος, και υποθέσαμε ότι εκεί θα σταματούσε. Αλλά δυστυχώς χθες ολοκλήρωσαν τη διαγράμμιση που αφορά στην οδό Χείρωνος, μέχρι και την οδό Επτά Πλατανίων. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Δερβένη που μας τόνισε ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς και μπροστά από το σημείο που βρίσκονται τα δύο σχολεία. Ενημερώθηκαν οι καθηγητές και οι γονείς και θα δρομολογήσουμε τις ενέργειες, προκειμένου ο Δήμος να πειστεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει λαϊκή αγορά μπροστά από το σχολείο».

Εξηγώντας τους λόγους ο κ. Γκαβανούδης σημείωσε ότι «πρώτον, αποκλείει την πρόσβαση ασθενοφόρου στον αύλειο χώρο. Ενδεικτικά πέρυσι χρειάστηκε να μεταβεί ασθενοφόρο στο σχολείο μας για να διακομίσει τραυματισμένο μαθητή. Επίσης, δυσκολεύει και η τροφοδοσία του κυλικείου. Δεύτερον, υπάρχουν γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους με αυτοκίνητο από μακρινές περιοχές, ειδικά, όταν βρέχει, και πλέον δεν θα μπορούν να προσεγγίζουν το σχολείο. Επίσης μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς την εικόνα μικρών παιδιών να τελειώνουν το μάθημα και να περνούν μέσα από τους πάγκους των μικροπωλητών για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Τρίτον, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι οι καθηγητές θα διδάσκουν το μάθημα μέσα στις αίθουσες και δίπλα ακριβώς κάποιοι θα διαλαλούν την πραμάτεια τους. Ως σχολική κοινότητα παρακαλούμε το δήμαρχο να διορθώσει την – κατά τη γνώμη μας – εσφαλμένη απόφαση, που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε 900 μαθητές και σε πάνω από 100 καθηγητές, καθώς και σε δεκάδες υπάλληλους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το