Τοπικά

Σφοδρή χιονόπτωση στη Σκόπελο

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στη Σκόπελο, με συνέπεια να προκύψουν προβλήματα στον περιφερειακό δρόμο του νησιού, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι και το απόγευμα διεξαγόταν αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε στη Σκιάθο και την Αλόννησο, χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα, καθώς όλοι οι δρόμοι παρέμεναν ανοιχτοί στην κυκλοφορία. Στους δύο πόντους έφτασε το χιόνι στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο, όπου προέκυψαν προβλήματα τις πρωινές ώρες στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω του παγετού. Δέκα αυτοκίνητα εξετράπησαν της πορείας τους λόγω του παγετού στο εθνικό οδικό δίκτυο Ζαγοράς – Μουρεσίου και ένα στο Νότιο Πήλιο, λίγο έξω από το Προμύρι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οδηγοί και επιβάτες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες άρχισε να χιονίζει σφοδρά στη Σκόπελο, με τα συνεργεία της Δημοτικής Αρχής του νησιού να τίθενται άμεσα σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προέκυπταν από τον καιρό.

Η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίστηκε στο νησί μέχρι και το μεσημέρι χθες, με το μοναδικό πρόβλημα να προκύπτει στον περιφερειακό δρόμο της Σκοπέλου, καθώς το ύψος του χιονιού καθιστούσε από δύσκολη έως και επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε από τη Δημοτική Αρχή η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, από την οποία ζητήθηκε να μεριμνήσει σχετικά με την αποστολή εκχιονιστικού μηχανήματος για να καθαριστεί από το χιόνι η περιφερειακή οδός.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου, μέχρι και το μεσημέρι χθες το μηχάνημα δεν είχε αρχίσει εργασίες αποχιονισμού, με την κυκλοφορία των οχημάτων στον περιφερειακό δρόμο να διεξάγεται έως και το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επιπλέον προβλήματα από τη χθεσινή σφοδρή χιονόπτωση στη Σκόπελο δεν παρατηρήθηκαν και δεν αναφέρθηκαν.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες», επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής, «εκδηλώθηκε σφοδρή χιονόπτωση στο νησί, ένα μεγάλο τμήμα του οποίου καλύφτηκε από χιόνι. Στον περιφερειακό δρόμο σημειώθηκε χιονόστρωση, με συνέπεια να είναι μέχρι και το απόγευμα υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς. Ενημερώσαμε την Περιφερειακή Ενότητα, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο δρόμος, να στείλει μηχάνημα για τον αποχιονισμό, καθώς ανησυχούμε για τα χειρότερα το βράδυ, λόγω του παγετού» αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Στο μεταξύ, ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε στη Σκιάθο, χωρίς να προκύψουν ιδιαίτερα προβλήματα.

«Χιονίζει από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί», δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Δημ. Διολέτας, «κατά διαστήματα έντονα, ωστόσο προβλήματα δεν έχουν προκύψει. Όλοι οι δρόμοι στο νησί παραμένουν ανοιχτοί και η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη» τονίζει ο αντιδήμαρχος Σκιάθου.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Αλόννησο, με το δήμαρχο του νησιού κ. Π. Βαφίνη να επισημαίνει ότι «τις πρώτες πρωινές ώρες το χιόνι ήταν πυκνό, ωστόσο από το πρωί άρχισε σταδιακά να αραιώνει. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και προβλήματα δεν αντιμετωπίζουμε».

Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι και μετά χθες η χιονόπτωση σταμάτησε, τα καιρικά φαινόμενα στις Βόρειες Σποράδες σημείωσαν ύφεση και επικρατούσε ηλιοφάνεια.

Στο Πήλιο

Στους δύο πόντους έφτασε το ύψος του χιονιού χθες στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Δημοτικών Αρχών Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Προβλήματα καταγράφηκαν τις πρωινές κυρίως ώρες στο εθνικό οδικό δίκτυο εξαιτίας του παγετού, καθώς, όπως προκύπτει από τους δύο Δήμους, η διαδικασία ρίψης αλατιού από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων άρχισε στις 9 το πρωί.

Συνέπεια ήταν δέκα αυτοκίνητα να εκτραπούν της πορείας τους στο εθνικό οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου και ένα στο Προμύρι στο Νότιο Πήλιο, χωρίς ευτυχώς συνέπειες για τους οδηγούς και τους επιβάτες.

«Χιόνισε ελαφρά», σημειώνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης, «και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ο παγετός στους δρόμους. Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου πραγματοποίησαν ρίψη αλατιού και το πρόβλημα διευθετήθηκε» αναφέρει ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης αναφέρει ότι «μέχρι και τις 9 το πρωί χθες δεν είχε περάσει αλατιέρα, με συνέπεια να προκύψουν προβλήματα από τον παγετό στο εθνικό οδικό δίκτυο και δέκα αυτοκίνητα να εκτραπούν της πορείας τους» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Τέλος, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας υπογραμμίζει ότι «η χιονόπτωση ήταν ελαφρά, το ύψος του χιονιού έφτασε στους δύο πόντους, ωστόσο το κυριότερο πρόβλημα ήταν ο παγετός στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η ρίψη αλατιού άρχισε στις 9 το πρωί και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν υποχρεωτικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Λόγω του παγετού ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στο Προμύρι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το