Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Σφοδρή κόντρα για την οικονομία

Χθες στη Βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης

Αφορμή πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για άμεση προκήρυξη εκλογών


Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης με φόντο την ακρίβεια στην αγορά και τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, με αφορμή πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για άμεση προκήρυξη εκλογών και αναφορές του στις υποθέσεις της Ζίμενς και των υποβρυχίων αλλά και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε στην Ολομέλεια.

Κατά την δεύτερη συνεδρίαση του νομοσχεδίου για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού τον «χορό» της «κόντρας» άνοιξε ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις πολιτικές που ακολούθησαν στην αγορά, την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την Ζίμενς και τα υποβρύχια. Χαρακτήρισε δε, τα δύο μεγάλα κόμματα «σιαμαία» και «δίδυμα» με το σκεπτικό ότι είναι «από κοινού σε όλα» και ανέφερε πως «η μόνη λύση είναι οι εκλογές εδώ και τώρα για να διώξει ο λαός όλους εκείνους που είτε με ανομήματα, είτε με παραλείψεις έφεραν την χώρα να ευτελίζεται από τον Τούρκο». Ταυτόχρονα εξέφρασε την χαρά του που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα για την Ζίμενς ώστε «να φτάσουμε σε ταμίες και ταμεία, εκεί που βρίσκονται τα πολλά λεφτά…».

Στην αναφορά περί «διδύμων» του προέδρου του ΛΑΟΣ στάθηκε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού, Μ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος κατέθεσε στοιχεία για να αποδείξειόπως είπεότι δεν είναι ίδιοι όλοι αλλά διαφέρουν στην εφαρμογή των πολιτικών, ενώ κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι επιχείρησαν να πουν ότι σήμερα γίνεται καταστροφή ενώ καταστροφή επήλθε επί των ημερών τους. Ανέφερε ειδικότερα ότι το 2008 ο δομικός πληθωρισμός εκτός του πετρελαίου και των εποχιακών διακυμάνσεων βρισκόταν στο 4% εξαιρετικά υψηλός ενώ σήμερα ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού υποχώρησε σε μηδενικούς ρυθμούς και το 90% του γενικού δείκτη διαμορφώθηκε την προηγούμενη χρονιά δυστυχώς από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να βάζει για να διασώσει την Οικονομία. Ακόμη τόνισε ότι επιχειρείται μείωση τιμών ενώ κατέθεσε πίνακα ανεξάρτητων εταιρειών μετρήσεων που αναφέρουν ότι το 2008 καταγράφηκε πραγματική αύξηση 4,3% και τώρα υπάρχει μείωση 0,4% κι επίσης ότι το ενεργειακό καλάθι αυξανόταν με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό στις χώρες του ΟΟΣΑ.

«Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Καρατζαφέρη ενώ στις αναφορές του περί σκανδάλων, ο κ. Πρωτόπαπας διαβεβαίωσε ότι «εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πάρουμε και όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που χρειάζονται ώστε να διερευνηθεί πλήρως και ταχύτατα η άλλη μεγάλη υπόθεση για τα υποβρύχια».

Όταν τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε την έκπληξή του για «τις συγκρίσεις» που επιχείρησε να κάνει ο υπουργός και υποστήριξε ότι σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει πλέον καμία συλλογική ευθύνη και κανένα αίσθημα αυτοκριτικής. «Είμαστε η δεύτερη χώρα με πληθωρισμό στην ΕΕ σε μια φάση ύφεσης κι εσείς επιχαίρετε και μιλάτε για το 2008 όταν η χώρα ήταν σε αναπτυξιακή πορεία κι εσείς μας πιέζατε για επιδοματική πολιτικήρώτησε τον κ. Χρυσοχοϊδη και τον κατηγόρησε ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα όταν την κατάσταση αυτή την επέφερε η πολιτική της κυβέρνησης. «Αν δεν αλλάξετε εσείς θα σας αλλάξει η κοινωνία» είπε ακόμη προς τον κ. Χρυσοχοϊδη και απευθυνόμενος και προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κ. Μαρκόπουλος είπε πως δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται στη Βουλή γιατί το κόμμα του ψήφισε το Μνημόνιο και στήριξε την οικονομική αυτή πολιτική που μείωσε οριζόντια το εισόδημα των πολιτών και αύξησε τον τιμάριθμο.

«Ήταν ένας μονόδρομος ανταπάντησε ο κ Καρατζαφέρης. Δόθηκε η ευκαιρία στην Ελλάδα να συνεχίσει να υπάρχει και αυτή την κατασπατάλησε το ΠΑΣΟΚΚαι συνέχισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ: “Κι επιτέλους στα κεραμίδια που έχουν ανέβει κάποιοι και να νιαουρίζουν μαζί με τον κ. Τσίπρα να προσέξουν γιατί έγινε πρόσκληση για μια πλατιά κυβέρνηση Αριστεράς με την λαϊκή δεξιά που ήταν εναντίον του Μνημονίου. Αυτές είναι οι ανίερες συμμαχίες. Καιροφυλακτεί όμως ο γάτος του ΚΚΕ για να τους τσακώσει » κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Στην παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τερτίπια για να ψηφιστεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και τόνισε πως η πρόβλεψή του ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός δικαιώνεται, ενώ επισήμανε ταυτόχρονα ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό το εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ διότιόπως είπε – «κάνει την εσωκομματική κρίση, κρίση του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας». «Εκτίθεστε. Αυτά που κάνετε είναι για γέλια και κλάματα» είπε. Ακόμη ανέφερε πως το Δημόσιο έχει κάνει μια ιδιότυπη στάση πληρωμών εκτός από τους πιστωτές και τις τράπεζες και πρόσθεσε πως «δεν βγαίνει αυτή η πολιτική» γιατί τα νέα μέτρα θα είναι σκληρά και επώδυνα αλλά και με αβέβαιο στόχο διότι ότι έχει πει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, έχει αποτύχει. Επί της θέματος του νομοθετήματος ο κ. Τσίπρας καταλόγισε σκόπιμη παραπλάνηση των καταναλωτών κι ακόμη είπε πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να παταχθούν οι εναρμονισμένες πρακτικές, τα καρτέλ και οι συμπεριφορές των τραπεζών.

Απαντώντας ο Μ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε «λογοπαίγνια» τα όσα ο κ. Τσίπρας είπε περί των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Είμαστε ένα μεγάλο κίνημα και μάθαμε να έχουμε διαφωνίες και τις λύνουμε μεταξύ μας και με έντονο τρόπο. Όμως είμαστε πάντα παρόντες προς όφελος του τόπου. Μην συγχέεται το ΠΑΣΟΚ με την δική μας κατάσταση». Τέλος ανέφερε ότι δεν ωφελούν την χώρα και την Οικονομία οι αναφορές για αναδιάρθρωση και «όσοι την κάνουν δεν ωφελούν τόπο, είναι συζήτηση δίνει τροφή σε όσους στοιχηματίζουν στην χρεοκοπία της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στον κ Καρατζαφέρη, του είπε ότι εκείνος θέλει τον συνασπισμό της εξουσίας που θα εφαρμόσει την μνημονιακή πολιτική αλλά δεν πρόκειται η Αριστερά να χτυπήσει πόρτες και κουδούνια της «πολυκατοικίας» δεν θα αφήσει όμως τον κόσμο που θα φύγει έντρομος από αυτή και από το ΠΑΣΟΚ ούτε θα τον αγνοήσει. «Εμείς μιλάμε για την ανάγκη ενός νέου μεγάλου συνασπισμού εξουσίας που θα σώσει την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία» κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Στην εξάλειψη των κακοποιητικών συμπεριφορών στον αθλητισμό η Κ.Στεφανίδη δεν θα είναι μόνη»

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος σε δήλωσή του για την καταγγελία της Κατερίνας…

3 Ιουλίου 2024

Για τον Σεπτέμβριο αναβάλλεται η ανακοίνωση της ποινής του Τραμπ στη δίκη του στη Νέα Υόρκη

Ο δικαστής στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για τις κρυφές πληρωμές που καταβλήθηκαν στην…

3 Ιουλίου 2024

Είχε “ρημάξει” καταστήματα στη Λάρισα

Μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν -13- κλοπές, από τις οποίες -11-…

3 Ιουλίου 2024

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Κοντορίζου στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου – Photo

Τη μνήμη του Βασίλη Κοντορίζου τίμησε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση. Ο…

3 Ιουλίου 2024

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Σε δύο ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις για τον μήνα Αύγουστο, με τους πρώτους δικαιούχους…

3 Ιουλίου 2024

Διακοπή νερού την Πέμπτη σε συνοικίες της Φυτόκου

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Την Πέμπτη 4/7/2024 από τις 08:00 έως τις 13:00 θα…

3 Ιουλίου 2024