Photo Gallery, Τοπικά

Σφοδρή επίθεση της ΛΑΣ στο δήμαρχο Βόλου

 

Τον κατηγορεί ότι ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες για να τους παραδώσει στην Υπηρεσία Καθαριότητας
Τον κατηγορεί ότι ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες για να τους παραδώσει στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Η Δημοτική Αρχή ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες, στους οποίους θέλει να παραδώσει την Καθαριότητα, με την τακτική της επιβολής του νόμου και της τάξης στον υπηρεσιακό τομέα, σύμφωνα με την παράταξη του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΛΑΣ).

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Νάνος τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και για τις άλλες Υπηρεσίες του Δήμου, είναι να τις απαξιώσει και να πετύχει το ανεμπόδιστο πέρασμά τους στους ιδιώτες.

«Οι δήμαρχοι που με κάθε μέσο στήριξαν και στηρίζουν τον Καλλικράτη, την αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, δρομολογούν με κάθε μέσο την ιδιωτικοποίηση, τη διάλυση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η Δημοτική Αρχή Βόλου, παρά την όποια προσπάθεια της μετατροπής του μαύρου σε άσπρο, μέσω της αυτοπροβολής στα μέσα ενημέρωσης της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Ν. Οικονόμου για τα δήθεν ευεργετικά αποτελέσματα του σχεδιασμού για την καθαριότητα του Δήμου που εγκαινιάστηκε με πρώτη ενέργεια μια συνδικαλιστική δίωξη» είπε και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, μέσω της οποίας μετακινήθηκε στην Πορταριά,  από τη Νέα Ιωνία, συνδικαλιστής της ΔΑΣ – ΟΤΑ.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου κατηγορήθηκε ότι φιλοτεχνεί το προφίλ  μιας Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου χωρίς προβλήματα, παρότι η Υπηρεσία είναι προβληματική τόσο στο κέντρο της πόλης και ακόμη χειρότερα περιφερειακά του Δήμου Βόλου, όσο και στις άλλες ενότητες.

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλθηκε επίσης και για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε πενταμηνίτες στις Υπηρεσίες του Δήμου με 625€ το μήνα, «οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, μη δίνοντάς τους ούτε τα υποτυπώδη είδη για την υγιεινή και την ασφάλειά τους».

«Πανηγυρίζει που τα οχήματα του Δήμου εξακολουθούν να μην έχουν περάσει από ΚΤΕΟ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων και του κόσμου.

Πανηγυρίζει που έχει καταπατήσει και τη σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ εξοικονομώντας για χάρη των κυρίων Φούχτελ ακόμα και το γάλα των εργαζομένων που δεν έχει δοθεί εδώ και 15 μήνες και τα είδη ατομικής προστασίας που έχουν να δοθούν εδώ και δύο χρόνια.

Από τη μία στη συρρίκνωση της Καθαριότητας και την αποδιοργάνωσή της, ώστε να έρθουν σα σωτήρες αύριο οι ιδιώτες να «σώσουν την πόλη από τη βρωμιά», αλλά και από την άλλη να βρουν έτοιμο το έδαφος για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού αν στο Δήμο δίνουν 625€ χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα, όπως έγινε με τους πενταμηνίτες και όπως έχει σχέδιο η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν την πολιτική της, τότε οι εργολάβοι θα νομιμοποιούνται να δίνουν 200-300€.

Αυτό είναι το σχέδιο για την αποδιοργάνωση της Καθαριότητας που προκλητικά διαφημίζει η Δημοτική Αρχή» δήλωσε.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκε και ο συνδικαλιστής του κόμματος Θ. Τσαλούχας που θεωρεί ότι η μετακίνησή του στην Πορταριά είναι συνδικαλιστική δίωξη, ο οποίος κατήγγειλε ελλείψεις σχετικά με τα είδη ατομικής προστασίας, τη μη διάθεση γάλακτος, τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και τόνισε ότι έγιναν από την παράταξη αναφορές στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Τέλος, τους δημοσιογράφους, που υποστηρίζουν ότι οι συνδικαλιστές που δεν δικαιούνται από το Νόμο άδειες, πρέπει να εργάζονται κανονικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το