Photo Gallery, Τοπικά

Σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή Σκιάθου

Χθες δόθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου συνέντευξη Τύπου από συνδικαλιστές, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στη Σκιάθο

«Πόλεμο» με τη Δημοτική Αρχή Σκιάθου, με αιχμή την ανάθεση τομέων της καθαριότητας σε ιδιώτη, έχει ανοίξει, παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στη Σκιάθο, μεταξύ μελών της παράταξης και του αρμόδιου αντιδημάρχου, χθες δόθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου συνέντευξη Τύπου από συνδικαλιστές.

Η ΔΑΣ κατήγγειλε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου να εκχωρήσει υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτη, ωστόσο ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πλωμαρίτης δηλώνει ότι δεν μπορούσε να ληφθεί διαφορετική απόφαση από την ώρα που ο Δήμος διαθέτει μόνο τρεις υπαλλήλους και κάθε πρόσληψη απαγορεύεται. Επίσης επικαλέστηκε και τη νομοθεσία που επιτρέπει τη συνεργασία με ιδιώτες.

Η ΔΑΣ χθες κατήγγειλε ότι στην έντονη διαμαρτυρία της για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη, αντιμετωπίστηκε με σκαιό τρόπο από στελέχη της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου, έξω από το δημαρχιακό γραφείο, ενώ καταγγέλθηκε για μια ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, που φέρεται να δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Τετάρτης ότι εάν κινητοποιηθεί το ΠΑΜΕ εναντίον του Δήμου σε μια προσπάθεια να ακυρώσει το διαγωνισμό ανάθεσης, θα καλέσει ο ίδιος τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επίσης στη χθεσινή συνέντευξη καταγγέλθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, επειδή, σύμφωνα με το σκεπτικό της ΔΑΣ, δεν μετέβησαν στο νησί για να διαμαρτυρηθούν, αλλά αρκέστηκαν σε προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, ενώ δεν ενέκριναν και τα έξοδα μετακίνησης των μελών της ΔΑΣ στη Σκιάθο.

Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Σκιάθου ενσυνείδητα αποφάσισε να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της καθαριότητας, καθώς στη συγκεκριμένη υπηρεσία εργάζονται συνολικά 27 άτομα (μεταξύ των οποίων ωστόσο υδραυλικοί και άλλες ειδικότητες).

«Δυστυχώς σε αυτές τις αποφάσεις η Δημοτική Αρχή έχει σύμμαχο και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην βεβαίως της ΔΑΣ» επισήμανε. Παράλληλα στη χθεσινή συνέντευξη εκτιμήθηκε ότι και άλλες υπηρεσίες του Δήμου σταδιακά θα ιδιωτικοποιηθούν όπως τα ΚΑΠΗ, ο Αθλητικός Οργανισμός.

Η Εύη Καρυδάκη κατήγγειλε τη στάση του Δημάρχου Σκιάθου και δήλωσε ότι η παράταξη δέχτηκε τις απειλές του αντιδημάρχου καθαριότητας, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την ίδια, χαιρέτησε ναζιστικά σε διένεξη με τη ΔΑΣ.

«Ο ναζιστικός χαιρετισμός του αντιδημάρχου, η συνεχής αναφορά και επίκληση στη Χρυσή Αυγή επιβάλλει την ανάγκη να προβληματιστούν οι εργαζόμενοι τι θα σημάνει ανίσχυρο και αδύναμο εργατικό λαϊκό κίνημα» είπε.

Αποχή από τις εκλογές

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εκλογική εργασία έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου και προκήρυξη 48ωρης απεργίας 16 και 17 Ιουνίου, αντιδρώντας «στο μη καθορισμό αξιοπρεπούς ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για όσους απασχοληθούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδρά στο γεγονός ότι η αποζημίωση που θα δοθεί στους υπαλλήλους θα είναι 98 ευρώ μεικτά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το