Photo Gallery, Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Γιώργο Παπανδρέου

 

«’Οταν έρθει η ώρα, θα δει πόσα του φυλάει ο ελληνικός λαός»

Διήμερη περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη θράκη

 

 

Την εκλογική αποτυχία, της κυβέρνησης προδικάζει ήδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος σήμερα (χθες) εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Με ομιλία του σε κομματικό ακροατήριο στην Κομοτηνή, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη, ο κ. Σαμαράς, αφού ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είπε σήμερα λέξη για την…«ταμπακέρα», σημειώσε με έντονο ύφος: «Ετοιμάζει νέο πακέτο επώδυνων μέτρων. Μας το φυλάει όμως για μετά το Πάσχα. Όταν έλθει η ώρα, θα δει ο Ελληνικός λαός πόσα του φυλάει…».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για την οικονομική αριθμητική που ακολουθεί, το δίδυμο, όπως το αποκάλεσε του κ. Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που «γεμίζει ολόκληρη την αγορά με λουκέτα, στέλνει χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και σβήνει το δικαίωμα στο όνειρο των νέων ανθρώπων».

Ο κ. Σαμαράς, εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση και στον Πρωθυπουργό και μίλησε για όλο και περισσότερες θυσίες του ελληνικού λαού που πάνε χαμένες και υπάρχουν όλο και φτωχότερα αποτελέσματα. «Θυσίες, που αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος» τόνισε και αναφέρθηκε στις περυσινές προβλέψεις της Ν.Δ., που κατ’ αυτόν έπεσαν έξω.

Αναφερόμενος στο σημερινό (χθεσινό) υπουργικό συμβούλιο, υπογράμμισε, ότι προστέθηκαν επιπλέον μέτρα για το 2011 και άλλα τρία δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι αστοχίες της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του, από τα μέτρα ύψους εννέα δισ. ευρώ που προέβλεπε το μνημόνιο για το 2011, φτάσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, στον προϋπολογισμό, στα 14 δισ ευρώ και τώρα με τα νέα μέτρα ο λογαριασμός υπερβαίνει –κατά τον κ. Σαμαρά- τα 17 δις.

«Διπλάσια δηλαδή μέτρα απ’ ότι αρχικά προέβλεψε η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Μνημόνιο» είπε και συνέχισε με ιδιαίτερο αιχμηρό τόνο: «Και πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι ότι σε μια οικονομία υπό κατάρρευση είναι δυνατόν και καινούργιους φόρους να βάζεις και άλλες δαπάνες να κόβεις! Διπλές, λοιπόν, θυσίες, διπλή μιζέρια».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Σαμαρά αναλώθηκε στα οικονομικά: στην κριτική για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, και τις αποτυχημένες προβλέψεις της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου.

«Πέρσι μας έλεγαν ότι με την Πολιτική που ακολουθήθηκε θα μας «έσωναν». Σήμερα, είδαν ότι η πολιτική αυτή δεν βγαίνει. Δεν αποδίδει. Το χρέος μεγαλώνει! Κι αποφάσισαν ξανά να μας… «σώσουν»! Αυτή τη φορά προσπαθώντας να διορθώσουν μερικά από τα λάθη που έγιναν πέρσι. Αλλά χωρίς να αλλάζουν Πολιτική» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι δεν κατανοεί σε ποια χώρα βρίσκεται, λέγοντας, χαρακτηριστικά: «Σήμερα ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου και δεν καταλάβαμε: σε ποια χώρα αναφέρεται.Στην Ελλάδα; Είναι σίγουρος; Εμφάνισε τη χώρα περίπου ως… «γη της επαγγελίας»! Και ανέγνωσε μια έκθεση ιδεών εκτός τόπου και χρόνου».

Στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά αποτυχημένων κινήσεων της κυβέρνησης, για να τονίσει: «Κανείς δεν τον πιστεύει σήμερα. Η αλήθεια, που σήμερα αποδείχθηκε, είναι πως όταν ξεκίνησε δεν ήξερε που πάει. Σήμερα δεν έχει συναίσθηση που έφτασε. Εμείς όμως ξέρουμε που μας έφτασε: Στην Ελλάδα της κατήφειας, στην Ελλάδα της απαισιοδοξίας, στην Ελλάδα της κατάθλιψης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει. «Συνένοχοι σε μια καταστροφική πολιτική δεν πρόκειται να γίνουμε» υποστήριξε και αναφέρθηκε στον κατ’ αυτόν εκλογικό εκβιασμό που μπορεί να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός.

«Κι αν ο κ. Παπανδρέου θελήσει να εκβιάσει ακόμα και με εκλογές, τον εκβιασμό του δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Του το λέμε από τώρα, για να μη μπει στον κόπο…» σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στο ερώτημα πολλών, ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση «τα έκανε μούσκεμα», γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τη στηρίζει, ανέφερε: «Απαντάμε: Τι να στηρίξουμε; Να στηρίξουμε τον κατήφορο; Να στηρίξουμε την Πολιτική που μεγαλώνει το αρχικό πρόβλημα αντί να το λύνει; Όχι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το στηρίξουμε».

Υπό τη σκιά της κριτικής που του ασκείται, ότι ενόψει της παρουσίασης του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. έχει αρχίσει και υπόσχεται, επιχείρησε να παγιώσει την εικόνα, πως δεν ακολουθεί την πεπατημένη των «θα» και των ανέξοδων υποσχέσεων.

«Δεν ήλθα να σας τάξω αυτά που δεν μπορώ. Δεν είμαστε εμείς το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ, που κραύγαζε «λεφτά υπάρχουν» κι ύστερα ήλθε κι έστυψε όλο τον κόσμο. Δεν ήλθα να σας πω, ότι θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν» είπε με αρκετή δόση ειλικρίνειας.

Ο κ. Σαμαράς, με νωπή ακόμα τη δέσμευσή του, ότι θα αποκαταστήσει τις απολαβές των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, επέμεινε ότι δεν δίνει ψεύτικες υποσχέσεις και επανέλαβε «τέρμα τα ξύλινα λόγια, τέρμα ο στρογγυλεμένες λόγος». «Ό,τι μπορώ να κάνω, το υπόσχομαι και δεσμεύομαι απέναντί σας. Δεν ήλθα εδώ για να μοιράσω λεφτά που δεν υπάρχουν» είπε και δεσμεύτηκε για ανάκαμψη της οικονομίας.

Βέβαια, «διόρθωσε» την προ ημερών δέσμευσή του ότι θα αποκατασταθούν όλες οι αδικίες (σήμερα μίλησε για κάποιες) που έγιναν σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να διορθώσουμε όλες τις αδικίες. Όχι αμέσως, τουλάχιστον…Αυτό θα το επιδιώξουμε στη συνέχεια».

Ο κ. Σαμαράς, που επισκέφθηκε και μειονοτικά χωριά και συνομίλησε με μουσουλμάνους, υπερασπίστηκε μια σύγχρονη μειονοτική πολιτική και ένα μοντέλο ανοικτής δημοκρατικής κοινωνίας, που όπως είπε, θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή.

«Η άφιξή μου προκάλεσε σε κάποιους πανικό, γιατί είχαν μάθει να με συκοφαντούν εν απουσία μου, επιδιώκοντας να δηλητηριάσουν προκαταβολικά τη σχέση μου με τη μειονότητα. Με γελοία ψέματα και κακόβουλη προπαγάνδα θεωρούν μερικοί ότι θα φοβίσουν και θα εγκλωβίσουν τη μειονότητα σε μικροκομματικές λογικές. Το ΠΑΣΟΚ και τα «δεκανίκια» του δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο λαός δεν εκβιάζεται. Και πια δεν ξεγελιέται» τόνισε και συμπλήρωσε, ότι η Ν.Δ. απευθύνεται σε όλους, χριστιανούς και μουσουλμάνους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το