Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Π. Σκοτινιώτη

ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Επίθεση κατά του δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, χωρίς όμως να τον ονοματίζει, εξαπολύει το τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες. Με τίτλο «Είναι αργά για δάκρυα», ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως είναι «η ώρα πλησιάζει για νέο δημοκρατικό ξεκίνημα σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, με ενίσχυση του πολίτη για να έχει λόγο, να πάρει τη ζωή του και τον τόπο του στα χέρια του».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται: Οι χθεσινοί πρωταγωνιστές της απορύθμισης του Καλλικράτη θιασώτες του δημαρχο-κεντρικού μοντέλου, αγαπημένοι των βαρόνων των ιδιωτικών μέσων και άφωνοι θεατές της επίθεσης στην Αυτοδιοίκηση την τελευταία δεκαετία, συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι η Αυτοδιοίκηση δέχεται επίθεση. Λίγο πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και αφού απέτυχαν να τις μεταθέσουν χρονικά, ανακάλυψαν ότι χρειάζεται σχέδιο μεταρρύθμισης. Καταγγέλλουν την «αντι-μεταρρυθμιστική ακινησία», αλλά δεν ξεχνάνε να επαναλάβουν τη διαβρωτική λογική του «όλοι φταίμε», κατά το «όλοι μαζί τα φάγαμε», ενώ αμέσως μετά αυτοπροσδιορίζονται ως οι «κεντροαριστεροί» μεταρρυθμιστές (δίχως περιεχόμενο βέβαια).

Οι «καθώς πρέπει» δήμαρχοι αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι η επίθεση στην αυτοδιοίκηση συνδέεται με τη συνολική επίθεση στο δημόσιο χώρο, με τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Τι έκαναν άραγε αυτοί για την ενίσχυση των δημοκρατικών λειτουργιών, τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, την ενημέρωση; Δεν ήταν η σημερινή πλειοψηφία που έκλεισε το δημοτικό ραδιόφωνο, όπως η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, που παρακολουθεί άπραγη την αποβιομηχάνιση, την επίθεση στο περιβάλλον, τρέχει εκ των υστέρων να μπαλώσει τρύπες και αποφασίζει ερήμην των τοπικών κοινωνιών (ΔΕΥΑΜΒ, νερό), στήνει φιέστες και αδυνατεί να διαμορφώσει αναπτυξιακή στρατηγική για την πόλη;

Αποκαλύπτονται όμως όταν αναγκάζονται να ψελλίσουν λεπτομέρειες για το ανύπαρκτο σχέδιο που στο τέλος της θητείας τους θυμήθηκαν ότι θα πρέπει να έχουν (άραγε τι έγιναν τα σχέδια και οι υποσχέσεις για τα οποία ζήτησαν την ψήφο των πολιτών;). Δίχως ευαισθησίες απέναντι στα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών, κλείνουν το μάτι στα κοράκια που λυμαίνονται τον τόπο μέσα από το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου αναμασώντας τη νεοφιλελεύθερη καραμέλα των «νέων εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης των δήμων».

Είναι αργά για τους γερασμένους σωτήρες. Δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στον τόπο. Η απέραντη γενικολογία τους δεν μπορεί να κρύψει την ανεπάρκειά τους. Επέλεξαν να συμπορευθούν με την καταστροφική πολιτική. Δεν ήταν παρά μια από τα ίδια. Στους δύσκολους καιρούς αποδείχθηκαν λίγοι. Τώρα καμώνονται ότι «πέφτουν από τα σύννεφα». Και προσπαθούν να επανακάμψουν με νέες υποσχέσεις, να πλασαριστούν με κινήσεις «κεντροαριστερής» μνημονιακής απόχρωσης, με Λοβέρδους, με πυρήνες άλλων μνημονιακών δημάρχων που δεν βρήκαν να αρθρώσουν ούτε μια καταγγελία για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ισοπέδωσης του λαού και της χώρας.

Η ώρα πλησιάζει για νέο δημοκρατικό ξεκίνημα σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, με ενίσχυση του πολίτη για να έχει λόγο, να πάρει τη ζωή του και τον τόπο του στα χέρια του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το