Photo Gallery, Τοπικά

Συνθήματα σε τοίχους στον Αλμυρό

Τα συνθήματα γράφτηκαν σε εξωτερικούς τοίχους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

 

Σε καταγγελία κατ’ αγνώστων που ανέγραψαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συνθήματα με πολιτικό περιεχόμενο στους τοίχους σχολείων που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά κέντρα, προχώρησαν χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αλμυρού κ. Κων. Παπαδογιάννης και διευθυντικά στελέχη των σχολείων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τα συνθήματα γράφτηκαν σε εξωτερικούς τοίχους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης και είχαν πολιτικό περιεχόμενο με συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανέφερε, ειδοποιήθηκε από διευθυντικά στελέχη των σχολείων για την ύπαρξη των συνθημάτων αλλά την Κυριακή το πρωί δεν υπήρχε δυνατότητα να σβηστούν.

Χθες ο κ. Παπαδογιάννης, κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό ενώ για την αποκατάστασή τους θα υπάρξει συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει σε ελαιοχρωματισμούς των τοίχων με τα συνθήματα.

 

Εγκρίθηκε συμπληρωματική μελέτη για το φράγμα Μαυρομάτι

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκαν τεύχη δημοπράτησης συνολικού προϋπολογισμού 5.246.081 ευρώ. Μεταξύ αυτών εγκρίθηκε και ο διαγωνισμός για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «Συμπληρωματικές Μελέτες Έργου «Φράγμα Συγκέντρωσης Νερού στο Ρέμα «Μαυρομάτι» Δήμου Σούρπης» προϋπολογισμού 179.051,06 € με ΦΠΑ.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστού, εγκρίθηκαν τα εξής έργα:

– Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Τιρνάβου προϋπ. 238.000 € με ΦΠΑ.

– Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Πηνειού προϋπ. 1.450.000 € με ΦΠΑ.

– Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Δαμασίου προϋπ 1.370.000 € με ΦΠΑ.

– Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Ταουσάνης προϋπ. 833.000 € με ΦΠΑ.

– Βελτίωση των Δικτύων Ύδρευσης του Δήμου Αγιάς – Υποέργο: Ανόρυξη Υδρευτικών Γεωτρήσεων προϋπ. 321.030 € με ΦΠΑ.

– Αποπεράτωση Οδού Μυρίνη – Μακρυχώρι Π.Ε. Καρδίτσας προϋπ. 395.000 € με ΦΠΑ.

– Έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου: «Βελτίωση οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης των οδών Π.Ε. Τρικάλων 2012» προϋπ. 60.000 € με ΦΠΑ.

– Έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση Οδού Εισόδου Κόρης Π.Ε. Τρικάλων» προϋπ. 100.000 € με ΦΠΑ.

– Έγκριση διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «Συμπληρωματικές Μελέτες Έργου Φράγμα Συγκέντρωσης Νερού στο Ρέμα «Μαυρομάτι» Δήμου Σούρπης» προϋπ. 179.051,06 € με ΦΠΑ.

 

Ενημέρωση για τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών Αλμυρού

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών του Δήμου Αλμυρού να παραστούν στην συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 9/05/2012 και ώρα 18:30 στο χώρο του εντευκτηρίου των εργατικών κατοικιών Αγ. Αναργύρων.

Θα γίνει ενημέρωση για θέματα που αφορούν όλους τους οικιστές των εργατικών κατοικιών του Δήμου Αλμυρού.

 

Γιορτή σπόρων από το «Πελίτι»

Το Σάββατο 19 Μαΐου στο δάσος Κουρί, οι Αλμυριώτες θα γιορτάσουν για δεύτερη χρονιά και θα προσφέρουν-ανταλλάξουν «ντόπιους», παραδοσιακούς σπόρους.

Η γιορτή, όπως και πέρυσι, θα γίνει στο μικρό αμφιθέατρο – σκακιέρα και στο γύρω χώρο και θα περιλαμβάνει διανομή φακέλων με σπόρους που θα δίνονται με σειρά προσελεύσεως, παζάρι ανταλλαγής που θα περιλαμβάνει κάθε λογής αντικείμενα (ρούχα, παπούτσια, συσκευές) που πιάνουν χώρο στις αποθήκες και τα ντουλάπια χωρίς να έχουν καμία αξία χρήσης. Στο αμφιθέατρο θα γίνουν ομιλίες σχετικά με τη διάσωση και διάδοση-διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών. Θα δοθεί χρόνος για ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων ανάμεσα στους ομιλητές και τους ακροατές και γνωριμία με το «Πελίτι» και την τοπική του ομάδα. Θα κληρωθούν φυτά της εποχής που ετοίμασε η τοπική ομάδα σε συνεργασία με τους μαθητές της Στ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Αλμυρού. Σαν κλήροι θα λειτουργήσουν οι αριθμοί που θα παίρνει ο κάθε εισερχόμενος στο χώρο της γιορτής. Θα ακολουθήσει παράσταση Καραγκιόζη και θα κλείσουμε με μουσική από λαϊκό συγκρότημα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το