Photo Gallery, Τοπικά

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έλαβε στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας

 

Απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και αναστολή χορήγησης της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έλαβε στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας. Η συμμετοχή των φαρμακοποιών της Μαγνησίας στη χθεσινή συνέλευση ήταν μεγάλη και η απόφαση στην ονομαστική ψηφοφορία ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κων. Ματσιόλη, «οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και στην πορεία θα δούμε τις εξελίξεις και θα εκτιμήσουμε αναλόγως την κατάσταση».

Όπως προαναφέρθηκε η συμμετοχή των φαρμακοποιών της Μαγνησίας στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους ήταν μεγάλη. Στη διάρκεια της συνέλευσης αναλύθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά και την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να προχωρήσει σε αναστολή των κινητοποιήσεων και να ξεκινήσει η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κων. Ματσιόλης στην τοποθέτησή του επανέλαβε όσα ανέπτυξε και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «μόνο μέσα από τις κινητοποιήσεις και την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θα διασφαλιστεί η συνέχιση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ. Αν δεν γινόταν κινητοποιήσεις δεν θα κερδίζαμε τίποτα. Όλα δείχνουν πως η Πολιτεία προγραμματίζει να υποστούμε «κούρεμα» για τις παλιές οφειλές. Τα φαρμακεία της γειτονιάς δεν μπορούν να επιβιώσουν, από τη στιγμή που οι οφειλές είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι φαρμακοποιοί πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς για την προμήθεια των φαρμάκων από τις εταιρείες».

Να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας επικράτησε ορισμένες στιγμές ένταση, καθώς υπήρξαν και τοποθετήσεις που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Τελικά, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών της Μαγνησίας αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

«Η συμμετοχή των φαρμακοποιών στη συνέλευση ήταν εντυπωσιακή. Αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που έγινε, να προχωρήσουμε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα εκτιμήσουμε αναλόγως την κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κων. Ματσιόλης.

Με βάση την προαναφερόμενη απόφαση οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Μαγνησία δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται φάρμακα επί πιστώσει από τα φαρμακεία του νομού.

Επισημαίνεται ότι κρίσιμα ζητήματα για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών οφειλών. Για τα προαναφερόμενα θέματα οι φαρμακοποιοί εμμένουν και ζητούν την επίλυσή τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαλόγου με το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Οι φαρμακοποιοί επιμένουν στο θέμα της επιμήκυνσης της παρεχόμενης πίστωσης από τις φαρμακοβιομηχανίες και το φαρμακεμπόριο, ενώ κυρίαρχο αίτημα αποτελεί η υλοποίηση της αύξησης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το