Photo Gallery, Τοπικά

Συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική οι έρευνες στη γιάφκα της Νέας Ιωνίας

Διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες λόγω του αποκλεισμού των δρόμων

Για δεύτερη συνεχή εβδομάδα το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραμένει στο Βόλο και συνεχίζει την έρευνα στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία. Η γύρω από το διαμέρισμα περιοχή παραμένει αποκλεισμένη και υπάρχει φρούρηση, σε 24ωρη βάση, από αστυνομικούς της τοπικής Αστυνομίας. Απαγορεύεται η διέλευση πεζών και οχημάτων και κάθε άλλη δραστηριότητα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία επαγγελματιών της περιοχής, καθώς έχουν υποστεί οικονομική ζημιά.

Μικροεπιχειρήσεις, όλες αυτές τις ημέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα για την τρομοκρατία στην περιοχή τους, υπολειτουργούν ή παραμένουν κλειστές. Χαρακτηριστική η περίπτωση καφενείου, στο ίδιο κτίριο του διαμερίσματος – γιάφκα, που παραμένει κλειστό όλες αυτές τις ημέρες λόγω απαγόρευσης κάθε κίνησης στην περιοχή. Επίσης η περίπτωση καταστήματος γρήγορου φαγητού, που υπολειτουργεί, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επηρεάσει άμεσα και σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική δραστηριότητα. Οι μόνιμοι κάτοικοι φέρονται μεν να ενοχλούνται από τον πολυήμερο αποκλεισμό των δρόμων, ωστόσο το έχουν συνηθίσει και πλέον περιμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών.

Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατείνει την παραμονή του στο Βόλο έως και την Τετάρτη. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για παραμονή έως και την περασμένη Κυριακή, όμως ζητήθηκε η συνδρομή των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας να παραταθεί έως και την Τετάρτη. Η έρευνα συνεχίζεται με πλήρη μυστικότητα. Παρουσία Εισαγγελέα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Τα παράθυρα και οι πόρτες στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου παραμένουν ερμητικά κλειστά όλες αυτές τις ημέρες. Το διαμέρισμα, 90 περίπου τετραγωνικών μέτρων (τριών δωματίων, κουζίνας και μπάνιου), έχει εξεταστεί εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και τα στοιχεία που βρέθηκαν χαρακτηρίζονται πολλά και ενδιαφέροντα, καθώς και πολύ χρήσιμα στην έρευνα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα.

Ήδη έχουν γίνει ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία για τα ευρήματα και το συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται να οδηγούνται ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ότι το διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας δεν αποκλείεται να ήταν το «στρατηγείο» της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο.

Το Σαββατοκύριακο και χθες Δευτέρα δεν έγινε ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για καινούργια ευρήματα στο διαμέρισμα, παρά τη συνέχιση των ερευνών. Όλα όσα βρέθηκαν πάντως στη Νέα Ιωνία στέλνονται στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ανάλυση. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δίνουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού. Οι όποιες ανακοινώσεις για την πορεία των ερευνών σχετικά με την τρομοκρατία γίνονται μόνο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το