Photo Gallery, Τοπικά

Συνεχίζεται το σίριαλ των συνδέσεων του Περιφερειακού

Την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα εξεταστεί ένσταση του αναδόχου επί της αίτησης για διάλυση του έργου των συνδέσεων του Περιφερειακού


Ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος, ωστόσο το έργο των συνδέσεων του Περιφερειακού με το αστικό δίκτυο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξακολουθεί να απασχολεί το Δήμο Βόλου.

Το έργο βρίσκεται στον «αέρα» από την ημέρα που δημοπρατήθηκε το 2005 και δεν έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό του, με την ανάδοχο ωστόσο εταιρεία που έχει κηρυχθεί έκπτωτη να διεκδικεί χρήματα, ενώ ο Δήμος απορρίπτει τις προσφυγές της και η σύγκρουση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ. Το «πολύπαθο» έργο είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί καθώς ο Δήμος αναζητεί κονδύλια ώστε να το προχωρήσει σταδιακά και με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που… δεν υπάρχουν.

Την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα εξεταστεί ένσταση του αναδόχου επί της αίτησης για διάλυση του έργου και η εισήγηση της υπηρεσίας είναι και γι’ αυτή την υπόθεση απορριπτική.

Στις 3-6-2011 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο παράταση προθεσμίας κατασκευής του έργου μέχρι 31-12-2011. Στις 14-6-2011 ο ανάδοχος υπέβαλε ειδική Δήλωση Διακοπής εργασιών επικαλούμενος υπαιτιότητα του Δήμου και επιρρίπτοντας ευθύνες στην Υπηρεσία.

Στις 24-06-2011 η Διευθύνουσα Υπηρεσία απέρριψε την Ειδική Δήλωση Διακοπής εργασιών γιατί ο μόνος υπεύθυνος για τη μη ολοκλήρωση του έργου είναι η ανάδοχος κοινοπραξία ενώ στις 12-7-2011 η κοινοπραξία κατέθεσε ένσταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της Απόφασης του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών με την οποία απορρίφτηκε η υποβληθείσα ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την ένσταση και η υπηρεσία με έγγραφά της ζήτησε επανειλημμένως από τον εργολάβο να προχωρήσει στην εκτέλεση των εργασιών, αλλά εκείνος αρνήθηκε να εκτελέσει τις εργασίες παρότι όφειλε να συνεχίσει μέχρι την επίλυση των διαφορών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από την έγκριση της παράτασης προθεσμίας (3-6-2011) μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (31-12-2011) η ανάδοχος Κ/Ξ δεν εκτέλεσε καμία εργασία επικαλούμενη πλήθος δικαιολογιών, σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Στις 4-10-2011 ο εργολάβος υπέβαλε αίτηση θεραπείας ενώπιον της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά απορρίφθηκε.

Στις 18-10-2011 παρά την οριστική απόρριψη της Ειδικής Δήλωσης Διακοπής εργασιών, ο ανάδοχος υπέβαλε αίτηση διάλυσης της σύμβασης με την οποία ζητεί να λυθεί η εργολαβική σύμβαση με το Δήμο Βόλου και να αναγνωριστεί η υπαιτιότητα του Δήμου για τη λύση αυτής, επικαλούμενη και πάλι υπαιτιότητα του Δήμου και υπέρβαση οριακής προθεσμίας. Η αίτησή του απορρίφθηκε γιατί η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου οφείλεται αποκλειστικά σε υπαιτιότητα του αναδόχου. Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 31-10-2011.

Στη συνέχεια η Διευθύνουσα Υπηρεσία κοινοποίησε την απόφαση στο νόμιμο εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε να την παραλάβει και τελικά την παρέλαβε στις 9-11-2011.

Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία, η Κοινοπραξία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μη έγκαιρη παραλαβή της απόφασης και όπως φαίνεται εκ των υστέρων ενήργησε με σκοπιμότητα.

Το δεύτερο μέτωπο σύγκρουσης μεταξύ Δήμου και αναδόχου είναι αυτό της έκπτωσης. Η εταιρεία κατέθεσε ένσταση ενώ ο Δήμος υποστηρίζει ότι η Κοινοπραξία αρνήθηκε να εκτελέσει τις εργασίες που της ζητήθηκαν.

Η Κοινοπραξία υπέβαλε ένσταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της Απόφασης έκπτωσης και ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε εγκεκριμένος ανακεφαλαιωτικός πίνακας για τις εργασίες που της ζητήθηκαν και οι ποσότητες της εγκεκριμένης μελέτης δεν επαρκούσαν για την εκτέλεση των εργασιών της οδού Αταλάντης στη Νέα Δημητριάδα.

Η Τεχνική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι ο ανάδοχος ψευδώς ισχυρίζεται ότι οι ποσότητες δεν επαρκούσαν για την κατασκευή της οδού Αταλάντης.

Εργασίες σε σχολεία

Με το ποσό των 83.000 ευρώ θα καλύψει ο Δήμος Βόλου επείγουσες εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα.

Για το 5ο Λύκειο Βόλου προβλέπεται επισκευή στέγης του κτιρίου και αναλυτικότερα καθαίρεση των κεραμιδιών, τεγίδωση και σανίδωμα τμήματος της στέγης, επίστρωση με ελαστομερή υδρατμοπερατή μεμβράνη και επικεράμωση με κεραμίδια γαλλικού τύπου καθώς και τοποθέτηση μισόταβλων σε τμήμα της βεράντας που έχει καταστραφεί.

Στο 27ο Δημοτικό Σχολείο θα τοποθετηθεί μόνωση με φύλλα PVC-P με ενίσχυση από συνθετικές ίνες και προστασία στεγανωτικής μεμβράνης με γαλβανισμένη λαμαρίνα ενώ θα γίνουν εργασίες επιχρισμάτων στηθαίων και τοποθέτησης μαρμάρων στα στηθαία του κτιρίου.

Στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου – Καλλιθέας θα επισκευαστεί η μόνωση στη βόρεια πτέρυγα του κτιρίου, δηλαδή θα τοποθετηθεί μόνωση με φύλλα PVC-P με ενίσχυση από συνθετικές ίνες και προστασία στεγανωτικής μεμβράνης με γαλβανισμένη λαμαρίνα.

Επίσης προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Βόλου.

Αναλυτικότερα προβλέπεται το άδειασμα δικτύου θέρμανσης, παροχής νερού και αποχέτευσης, η πλήρωση και εξαέρωση δικτύου θέρμανσης και η εκσκαφή μεταξύ τοίχων για την αντικατάσταση σωλήνων θέρμανσης, στο 6ο – 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το 6ο Γυμνάσιο και το 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο και η αντικατάσταση της παροχής νερού στο 8ο Λύκειο Βόλου λόγω διαρροής, η οποία περιλαμβάνει αντικατάσταση σωλήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το