Τοπικά

Συνεχίζεται ο έρανος της αγάπης από τη Μητρόπολη

Συνεχίζεται μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ο έρανος αγάπης με στόχο την άντληση εσόδων που θα ενισχύσουν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης. Εκκλησιαστικοί κύκλοι τονίζουν πως παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση οι πολίτες θα στηρίξουν το εγχείρημα, καθώς τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών.

Δεκάδες εθελόντριες ενεργοποιήθηκαν και φέτος στον έρανο της αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, επισκεπτόμενες τα σπίτια, όπου αφήνουν ένα φάκελο με το ευχαριστήριο σημείωμα του μητροπολίτη, αλλά και μία απόδειξη, που δίνεται στον πολίτη που προσφέρει χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος και λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί. Όπως αναφέρουν ιερείς, ακόμη και ηλικιωμένοι με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, προσφέρουν ένα και δύο ευρώ για να ενισχύσουν τον έρανο αγάπης. Εξάλλου, αυτά τα χρήματα επιστρέφονται ως φαγητό μέσα από τα Σπίτια Γαλήνης στους άπορους.

Τα περισσότερα χρήματα από τον έρανο αγάπης απορροφούνται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης, προκειμένου να διεξάγεται το κοινωνικό έργο. Ένα μέρος των χρημάτων παραμένει στις Ενορίες για να αντεπεξέλθουν στις δικές τους ανάγκες.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, θα υπάρχει μάλλον ικανοποίηση στη Μητρόπολη, αν συγκεντρωθούν τα περσινά οικονομικά ποσά που άγγιξαν τα 90.000 ευρώ και ήταν αυξημένα από πρόπερσι κατά 800 ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά, με 7.500 ευρώ ενισχύθηκαν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, με 21.500 ευρώ το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας, ενώ στα 58.550 ευρώ ανήλθαν τα βοηθήματα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου προς τους έχοντες τακτικές και έκτακτες ανάγκες.

Συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων από τους Αν. Έλληνες

Σε συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού προχωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Μαγνησία. Όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα και τις ώρες 11-1 το πρωί και 6-8 το βράδυ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του κόμματος στην οδό Χατζηαργύρη 1 και Ιάσονος, 2ος όροφος.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προγραμματίζονται από το Ορφανοτροφείο Βόλο στο χώρο του Ιδρύματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

16 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00: Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας «Τσιάβου – Ράπτη».

17 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00: Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ανετοπούλου -Hutton».

19 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30: Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Ορφανοτροφείου Βόλου.

21 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00: Συναυλία από το Ωδείο Παλάσκα.

23 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00: Χορευτική παράσταση, με χορογραφία της Χρυσάνθης Καμπούρογλου, από την ομάδα σύγχρονου χορού Απλά Βήματα.

Επίσης, στο χώρο θα λειτουργεί Bazaar με χριστουγεννιάτικα χειροτεχνήματα,

όλα κατασκευές των παιδιών και εθελοντών φίλων του Ιδρύματος. 

Συγκέντρωση λαδιού στη Ν. Αγχίαλο

Μια σειρά μαζικοί φορείς της Ν. Αγχιάλου και όχι μόνο, αποφάσισαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με ένα ακόμη τρόπο. Μετά από συνεννόηση με τα δύο ελαιοτριβεία της περιοχής (του Παραγωγικού Συνεταιρισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» και της Κα. Σμαράγδας Μαραγκοπούλου) θα τοποθετηθούν κάδοι συλλογής ελαιόλαδου, ώστε οι παραγωγοί που μπορούν, να βάζουν μια ποσότητα λαδιού, προκειμένου να δοθεί σε κάποιους από τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Οι σύλλογοι που πήραν αυτή την πρωτοβουλία είναι: Αθλητικός Όμιλος «ΠΥΡΑΣΟΣ» Ν. Αγχιάλου, Ένωση Καταστηματαρχών Ν. Αγχιάλου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «Ευγένειου» 1ου Δημοτικό Σχολείου

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικό Σχολείου

Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Οξυωτών, Φιλοπρόοδος Σύλλογος

και η Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας.

Συγκέντρωση ρούχων και χρημάτων για τους άπορους στη Σκιάθο

Στη συγκέντρωση ρούχων και χρημάτων, τα οποία θα δοθούν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στους άπορους δημότες του νησιού, προχωρεί το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκιάθου, σε συνεργασία με φορείς και σύλλογους.

Τα ρούχα και τα χρήματα που προσφέρουν οι δημότες και οι επιχειρήσεις της Σκιάθου, θα συγκεντρωθούν από τους σύλλογους και τους φορείς και θα παραδοθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκιάθου, προκειμένου στη συνέχεια να μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη. Στις 19 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί, από ειδική επιτροπή του Δήμου, η καταγραφή των απόρων δημοτών της Σκιάθου και στις 20- 21 Δεκεμβρίου θα μοιραστούν από το Γραφείο Εθελοντισμού.

Φιλανθρωπικό παζάρι στη Χάρτα

Σήμερα ξεκινά στο πατάρι του βιβλιοπωλείου – καφενείου Χάρτα (Σκενδεράνη 16Α-Β, Βόλος, τηλ. 2421033250) φιλανθρωπικό παζάρι για την οικονομική ενίσχυση του σύλλογου ΑμεΑ «ΑΡΓΩ». Για το σκοπό αυτό προσφέρθηκαν από τους: 1) Μιχάλης Πόρναλης – φωτογραφίες, 2) Νατάσα Ανδρίτσου – μαρμελάδες, 3) Μαρία Μουτσινά – κοσμήματα και γούρια, 4) Δάφνη Φιλίππου – περίτεχνα κορδόνια με νήματα και χάντρες που συγκρατούν τους σκελετούς γυαλιών, 5) Αστερόπη Μουταφίδου-Καραμπίνη – ρόδια από ψυχρή πορσελάνη-κατασκευές από πέτρα – γούρια και καθρέφτες και 6) Χρυσάνθη Μουταφίδου – μπουκάλια με κολάζ γραμματοσήμων. Επίσης, τα παιδιά του σύλλογου ΑΡΓΩ εκθέτουν και πωλούν χειροποίητα κοσμήματα και κεριά. Το φιλανθρωπικό παζάρι θα διαρκέσει ώς το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΕΕΕΕΚ Βόλου

Μεθαύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη γιορτή και εορταστικό παζάρι με δημιουργίες που τα παιδιά κατασκεύασαν στα εργαστήρια του σχολείου. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του σχολείου (Στ. Μυριβίλη 1 – Φυτόκο – δίπλα από τη Γεωπονική Σχολή). Η γιορτή είναι στις 6.00μ.μ. και το παζάρι θα ξεκινήσει από τις 5.00 μ.μ.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας.

Στο σχολείο  φοιτούν 50 έφηβοι μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Λειτουργούν εργαστηριακά τμήματα Γεωπονίας, Κεραμικής, Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων και Αυτόνομης Διαβίωσης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το