Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συνεργασία της ΔΕΥΑΜΒ με το Δήμου Ν. Πηλίου

Σύμφωνα με τη σύμβαση, που υπογράφηκε χθες η μελέτη πρόκειται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 8 μηνών
Σύμφωνα με τη σύμβαση, που υπογράφηκε χθες η μελέτη πρόκειται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 8 μηνών

Υπογράφηκε χθες ανάμεσα στη ΔΕΥΑΜΒ, το Δήμο Νοτίου Πηλίου και τον ανάδοχο, η ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων, Επεξεργασίας Λυμάτων και Διάθεσης Εκροής Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) 2007-2013. Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση ως διευθύνουσα υπηρεσία του έργου, καθώς έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω έλλειψης επάρκειας.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, την οποία υπέγραψαν ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαος Φορτούνας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου σύμπραξης εταιρειών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η μελέτη πρόκειται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 8 μηνών. Σημειώνεται ότι τα συμπράττοντα μελετητικά γραφεία είναι: 1. ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., 2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε., 3. ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 4. ΜΗΔΙΑΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, 5. ΓΡΙΒΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, 6. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ,
Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ, χάρις στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό της προσωπικό και το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό, διαδραματίζει ήδη ρόλο leader σε όλο σχεδόν το Νομό, προσφέροντας άμεση επιστημονική και τεχνική στήριξη στους όμορους Δήμους.
Από την πλευρά του ο κ. Φορτούνας ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες υπογραφές που βάζει ως δήμαρχος Ν. Πηλίου, καθώς αφορά ένα έργο κορυφαίας σημασίας που θα λύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής. «Το έργο αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά στον καθαρισμό του Παγασητικού Κόλπου, δεδομένου ότι οι κύριες πηγές ρύπανσης εντοπίζονται στην ακτογραμμή από Αγριά έως Τρίκερι. Οι οικισμοί που βρίσκονται σ’ αυτή την ακτογραμμή και αναφέρονται στη μελέτη αποτελούν τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα, με τον πληθυσμό τους να αυξάνεται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η έλλειψη ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των αστικών λυμάτων έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, αφού αυτά σήμερα συλλέγονται σε βόθρους ή διατίθενται ανεξέλεγκτα στη θάλασσα» υπογράμμισε ο κ. Φορτούνας.
Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε επίσης ο κ. Κώστας Λεγαντής, υπεύθυνος του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το