Τοπικά

Συνεργασία Δήμου Βόλου – Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου μεταξύ της Προέδρου Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Σούλας Μπαρτζιώκα και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ.Γιώργου Καλτσογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στους χώρους του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου.

Κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Έφορος Δημοσίων σχέσεων του ορειβατικού συλλόγου Βόλου και Αντιπρόεδρος των Φίλων των μονοπατιών κ.Κυριάκος Σταθάκης και υπηρεσιακά στελέχη του τμήματος Τουρισμού, ήταν η υποστήριξη και ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών του Βόλου και του Πηλίου. Τονίστηκε η ανάγκη αξιοποίησης των μονοπατιών ως βασική τουριστική υποδομή της περιοχής σε συνδυασμό με την καλλιέργεια και προβολή της θέσης ότι τα μονοπάτια αποτελούν ουσιαστικά «δρόμους» φυσιολατρίας, αναψυχής και πολιτισμού, που συνδέουν τόπους, ανθρώπους και κοινωνίες. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, είναι απαραίτητη η συνεργασία των αρμόδιων τοπικών φορέων προκειμένου υποστηριχθεί και να υιοθετηθεί κάθε πρωτοβουλία από την τοπική κοινωνία.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη οργάνωσης τουριστικού προγράμματος πεζοπορίας, που να περιλαμβάνει επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, γραφικά χωριά, εκκλησίες, μοναστήρια, παραλίες, παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ κοινή ήταν η άποψη ότι απαιτείται η έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για τα τοπικά μονοπάτια, καθώς επίσης ότι είναι απαραίτητη η οργάνωση τοπικών συναντήσεων για την εμπλοκή των τοπικών συλλόγων, ώστε κάθε δράση να έχει την συμμετοχή, την συμπαράσταση άρα και την αποδοχή των τοπικών φορέων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το