Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συνεργασία Δήμου Βόλου – Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

Για την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης
Για την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης

Η ανάγκη να αναζητηθούν λύσεις προσαρμοσμένες στην τοπική πραγματικότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, αποτέλεσε κοινό τόπο κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργο Καλτσογιάννη, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με εκπροσώπους τοπικών φορέων με σκοπό τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας για τη διαμόρφωση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας Δημ.Δερβένης.

Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τον κ.Καλτσογιάννη για τις μέχρι τώρα επαφές της Δημοτικής Αρχής, ενώ υπήρξε σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη συγκρότησης Ομάδας Εργασίας από εκπροσώπους των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για την ανάκαμψη της τοπικής παραγωγής, την τόνωση της απασχόλησης και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας. Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, όπως τονίστηκε, είναι να αποφύγει η πόλη του Βόλου τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύκλου αποβιομηχάνισης, μετά από αυτή της δεκαετίας ’85 – ’95.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι διοικήσεις των οποίων συμφώνησαν να ορίσουν εκπροσώπους τους στην Ομάδα Εργασίας. Κοινός στόχος των συνεργαζόμενων φορέων είναι να καταλήξουν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων  και διεκδικήσεων, που θα απαντά στοχευμένα στα προβλήματα και θα δίνει νέες προοπτική αναθέρμανσης της τοπικής οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το