Photo Gallery, Τοπικά

Συνελήφθη μέλος Πυρήνων της Φωτιάς

Η εμπλοκή του 29χρονου στους «Πυρήνες» προέκυψε, μετά τις συνεχιζόμενες, εξετάσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια περίπου 5000 πειστηρίων από το διαμέρισμα που διατηρούσε η οργάνωση στη Ν. Ιωνία Βόλου

Σε εκτεταμένες έρευνες σε κατοικίες στο Παλαιό Φάληρο και στην Κόρινθο προχωρεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την σύλληψη ενός 29χρονου αντιεξουσιαστή για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η σύλληψη του 29χρονου, ο οποίος δηλώνει φοιτητής, έγινε στην Κόρινθο με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε προ δύο ημερών από την Εισαγγελία Εφετών, αφού αποτύπωμα του αντιεξουσιαστή είχε βρεθεί στη «γιάφκα» της οργάνωσης στην οδό Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία, η οποία είχε εντοπιστεί πριν από περίπου δύο χρόνια.
Ο 29χρονος είχε προσαχθεί στην Αστυνομία το 2005 ύστερα από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «η αναφερόμενη εμπλοκή του 29χρονου στους Πυρήνες προέκυψε ξαφνικά, μετά τις συνεχιζόμενες, εξετάσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια περίπου 5000 πειστηρίων από το διαμέρισμα που διατηρούσε η οργάνωση στη Νέα Ιωνία Βόλου».
Ο ίδιος, κρατείται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στην Αθήνα και δεν λέει πολλά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός δεν ήταν από τους υπόπτους για συμμετοχή στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης. Φοιτητής χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα, η μόνη φορά που απασχόλησε τις Αρχές ήταν με προσαγωγή του πριν από επτά χρόνια στη ΓΑΔΑ για επεισόδια στο κέντρο της πόλης, χωρίς έκτοτε να απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα αναμένεται να ερευνηθεί και η τυχόν εμπλοκή του 29χρονου στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, το περασμένο καλοκαίρι, για την οποία ήδη έχει συλληφθεί ένας κατηγορούμενος για εμπλοκή στην ίδια ένοπλη οργάνωση.
Σημειώνεται ότι πριν μερικούς μήνες είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλους δύο αντιεξουσιαστές ως υπόπτους συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στις δύο κατοικίες του ιδίου και συγγενούς του που ερεύνησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν έχουν εντοπιστεί όπλα ή εκρηκτικά.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών, ενώ κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι του στην Αθήνα προκειμένου να βρει στοιχεία για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το