Πολιτισμός

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Θ. Μικρούτσικο από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

 

Ο Δημ. Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ερμηνεύσουν έργα του Θ. Μικρούτσικου τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου σε μια συναυλία κοινωνικού χαρακτήρα, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός»
Ο Δημ. Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ερμηνεύσουν έργα του Θ. Μικρούτσικου τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου σε μια συναυλία κοινωνικού χαρακτήρα, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός»

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Θάνο Μικρούτσικο με τον τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή» διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (Δ/νση Πολιτισμού) του Δήμου Βόλου τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο του Βόλου στις 9 μ.μ.. Στη συναυλία θα συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και τα μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε επιμέλεια της Μαρίας Θωίδου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα μας ταξιδέψει, με αγαπημένα τραγούδια από το έργο του (Σταυρός του Νότου κ.ά.), αλλά και άλλες γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών (Θεοδωράκη, Σπανού, Νικολόπουλου κ.ά.), που ερμηνεύουν με τις εξαιρετικές φωνές τους, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πλαισιωμένοι από ορχήστρα εξαίρετων μουσικών. Σε αυτό το πρόγραμμα τόσο ο Δημήτρης Μπάσης με τη ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες όσο και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια και πειθαρχία, μεταφέρουν το τραγούδι από τη σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν. Με λαϊκά αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού βιώματος, όπως η Δίκοπη Ζωή, Πατησίων και Παραμυθιού γωνία, Γουίλλυ, Πάντα γελαστοί, Ελένη, αλλά και Ζωή, Βρέχει στη φτωχογειτονιά κ.ά. οι τρεις καλλιτέχνες «επισημαίνουν» επί σκηνής το ουσιαστικό περιεχόμενο του τραγουδιού, λέγοντας τελικά ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» έχοντας πρωταρχικό του στόχο να συμβάλλει, στο μέτρο του δυνατού πάντα, στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εδώ και δυο χρόνια περίπου αναπτύσσει δράσεις για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε όλοι, κράτος, φορείς και πολίτες, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ενεργά στους συμπολίτες μας και στα παιδιά που υποφέρουν. «Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός που διοργανώνουμε αυτή τη συναυλία, διότι πεποίθησή μας είναι ότι ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά, άμεσα και αποτελεσματικά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το