Πολιτισμός

Συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες να πλαισιώσουν με την παρουσία τους τη συναυλία που διοργανώνουν οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, απευθύνουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο πρόεδρός του Απόστολος Μπούτος, ο Διευθυντής του Σχολείου  Ν.Ιωαννίδης εκπροσωπώντας το Σύλλογο Καθηγητών, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς  εκ μέρους του Δήμου Βόλου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι γονείς και οι καθηγητές των μαθητών του 4ου ΓΕΛ Βόλου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έπειτα από αίτημα των μαθητών του σχολείου μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ Βόλου αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μουσική συναυλία με τον παραπάνω σκοπό, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και τη θερμή συμπαράσταση του Συλλόγου των Καθηγητών και του Διευθυντή του σχολείου. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, μετά από πρόταση των μαθητών μας θα διατεθούν για το Δημοτικό Παντοπωλείο που ο Δήμος Βόλου έχει συστήσει για να ενισχύσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν  πρόβλημα. Σας παρακαλούμε θερμά να αγκαλιάσετε τη βαθιά ανθρώπινη πρωτοβουλία των παιδιών μας και να υποστηρίξετε το εγχείρημα το οποίο έχει τη συμπαράσταση του κοινωνικού τομέα του Δήμου Βόλου και το οποίο ευχόμαστε να βρει και άλλους μιμητές σε αυτούς του δύσκολους καιρούς. Πιστεύουμε πως το σχολείο δεν είναι μόνο φορέας γνώσης αλλά και ευαισθησίας και αγάπης προς το συνάνθρωπο».

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση και δείγμα κοινωνικής συνοχής προς όλους. Η συναυλία περιλαμβάνει την παρουσίαση τριών ροκ συγκροτημάτων και ενός χορευτικού συγκροτήματος που είναι: «Μουσικοί Ιχνηλάτες», «Μανιφέστο», «Ex animis» και «Χορευτές του Ανέμου», με παρουσιαστή τον Σ. Πλουμιστό.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι “Ex- animis”  με τους: Βαγγέλη Βαλασίδη – τραγούδι, Ελένη Κοτίνα – ηλεκτρική κιθάρα (lead+solo), Νίκο Κουφό – ηλεκτρική κιθάρα (rythme+solo), Παναγιώτη Γιανακοσιάν – πλήκτρα, Βαγγέλη Κάϊρα – μπάσο, Βαγγέλη Κερασιώτη – ντραμς. Στο συγκρότημα «Μανιφέστο» συμμετέχουν οι: Βαγγέλης Σφυρής – κιθάρα και τραγούδι, Ιάσονας Τουφεξής – βιολί και τραγούδι, Χρήστος Λιούρης – τραγούδι και πλήκτρα, Φάνης Τζαερλής – μπάσο, Νίκος Σιδηρόπουλος – ντραμς. Στο συγκρότημα «Bad Signal» συμμετέχουν οι: Αντώνης Βατσαρέας – τραγούδι, Βαγγέλης Παπαδημητρίου – κιθάρα, Νίκος Τζάβελος – πλήκτρα, Δημήτρης Φραγκούλης – μπάσο, Άγγελος Τριάντος- ντραμς και στο χορευτικό σχήμα «Χορευτές του Ανέμου» αποτελείται από τους: Ιωάννα Ρούμπου, Κερασία Τσουκάλη, Δήμητρα Βασίλογλου, Σοφία Μπαλάνου, Ιωάννα Ζαρκαλή, Μαρία Πλίτση, Βασιλική Σκαλτσή, Κατερίνα Σκουφογιάννη, Σοφία Γεωργοπούλου.

Για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συναυλίας ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς τόνισε ότι «Η δράση αυτή έρχεται σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για το Δημοτικό Παντοπωλείο αφού, λόγω καλοκαιριού, η προσφορά των συμπολιτών μας «πέφτει» ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες μεγαλώνουν και ο αριθμός των οικογενειών που υποστηρίζονται αυξάνει. Αξίζουν χίλια μπράβο στους εμπνευστές αυτής της δράσης. Να  σημειωθεί ότι  πλέον ο αριθμός των οικογενειών που επωφελούνται έχει ανέλθει στις 480 από 280 που ήταν μόλις τον Φεβρουάριο του 2013. Μοναδικός τροφοδότης των αγαθών του Παντοπωλείου είναι η μεγαθυμία των συμπολιτών μας που πολλές φορές και από το υστέρημα τους κρατάνε όρθια μια δομή που επιτελεί πολλαπλά υποστηρικτικό ρόλο μέσα στη δίνη της τρέχουσας δοκιμασίας της κοινωνίας μας».

Αντί εισιτηρίου στην είσοδο του Ανοικτού Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας θα παραδίδονται προαιρετικά και θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να ενισχύσουν το Δημοτικό Παντοπωλείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το