Τοπικά

Συναγερμός από μικρή διαρροή φυσικού αερίου

Αναστατώθηκαν οι ένοικοι πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Γ. Καρτάλη – Μεταμορφώσεως, στη συνοικία Μεταμορφώσεως στο Βόλο, οι οποίοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα διαμερίσματά τους από τον φόβο διαρροής στο δίκτυο φυσικού αερίου της περιοχής. Η επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών ήταν άμεση, υπήρξε η προβλεπόμενη αντιμετώπιση και τελικά όλα έληξαν χωρίς, ευτυχώς, να προκύψει κάτι δυσάρεστο.

Λίγο πριν τις 7.30 χθες το απόγευμα, στην προαναφερόμενη περιοχή, ήταν έντονη και εκτεταμένη μυρωδιά αερίου. Κάτοικοι ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η ΔΕΗ, η Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου και η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες. Επίσης ο διοικητής και υποδιοικητής της Πυροσβεστικής, καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Για προληπτικούς λόγους και πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, πυροσβέστες ζητούσαν από τους ενοίκους των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας στη συμβολή των δρόμων Γ. Καρτάλη και Μεταμορφώσεως, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Μέσα σε λίγα λεπτά εκκενώθηκαν τα διαμερίσματα, ενώ τα συνεργεία ΔΕΗ και ΔΕΠΑ έκαναν έλεγχο. Όπως έγινε γνωστό διαπιστώθηκε βλάβη σε καλώδιο της ΔΕΗ, αλλά και μικρή διαρροή σε κόμβο του δικτύου φυσικού αερίου.

Αστυνομικοί της Τροχαίας διέκοψαν την κυκλοφορία οχημάτων και απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο. Επίσης διακόπηκε και η παροχή φυσικού αερίου μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη.
Ο συναγερμός έληξε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ και αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες των υπαλλήλων της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Λίγο πριν τις 9 δόθηκαν στην  κυκλοφορία οι δρόμοι και οι ένοικοι επέστρεψαν στα διαμερίσματά τους.

Η διαρροή έγινε σε εξωτερικό σημείο του δικτύου, μπροστά σχεδόν από το Σπίτι Γαλήνης της εκκλησίας Μεταμορφώσεως.

Η επέμβαση των υπηρεσιών ήταν άμεση και αποτελεσματική. Από τους τεχνικούς αναζητείται η αιτία της βλάβης και της διαρροής του αερίου.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το