Photo Gallery, Τοπικά

Συνέχιση κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους ΟΤΑ Μαγνησίας

«Εξαίρεση» από τις καταλήψεις κτιρίων θα αποτελέσει ο σημερινός αγώνας μπάσκετ για την Α2 κατηγορία μεταξύ της Νίκης Βόλου και του Αίολου Τρικάλων

 

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά χθες η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου εργαζομένων στους ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί.

Στο Βόλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων καθορίζει η ΔΑΣ και σε όλα τα κτίρια του Δήμου Βόλου έχουν τοποθετηθεί πανό που αναγράφουν ότι τελούν υπό κατάληψη, με τους εργαζόμενους ωστόσο να μην υπακούν και να εργάζονται κανονικά. Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο ζήτησε να εναρμονιστούν οι κινητοποιήσεις με τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε επιβάλλει καταλήψεις μόνο στα γραφεία προσωπικού και όχι σε όλες τις δομές των Δήμων, όπως συνέβη στο Βόλο.

Λόγω των έντονων διαφωνιών, με τη ΔΑΣ να καταγγέλλει χθες την πλειοψηφία για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, δεν πραγματοποιήθηκε και πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 και συνέχιση των καταλήψεων στα δημοτικά κτίρια.

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί πορεία στις 11 το πρωί από το Δημαρχείο προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των Συλλόγων Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Θεσσαλίας στο Βόλο, για συντονισμό των ενεργειών τους.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους συνδικαλιστές είναι ότι τις καταλήψεις δεν ακολουθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία εργάζεται κανονικά, με εξαίρεση τη Νέα Ιωνία, όπου εργαζόμενοι απαγορεύουν στα απορριμματοφόρα να εφοδιαστούν ακόμη και με καύσιμα.

Για σήμερα το πρωί έχει αποφασιστεί επίσκεψη κλιμακίου στην Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να πειστούν οι εργαζόμενοι να μην εργαστούν και να προχωρήσουν σε κατάληψη του αμαξοστασίου, όπως συμβαίνει στη Νέα Ιωνία.

Στο μεταξύ, με εξαίρεση τις κεντρικές υπηρεσίες του Δημαρχείου όλες οι δομές δουλεύουν κανονικά, ωστόσο τα πανό που έχουν τοποθετηθεί έξω από αυτές αποπροσανατολίζουν τους πολίτες που σπεύδουν να εξυπηρετηθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία. Οι υπάλληλοι εργάζονται, αλλά το κοινό «ενημερώνεται» από πανό που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Σπίρερ ότι οι υπηρεσίες τελούν υπό κατάληψη.

«Εξαίρεση» από τις καταλήψεις κτιρίων θα αποτελέσει ο σημερινός αγώνας μπάσκετ για την Α2 κατηγορία μεταξύ της Νίκης Βόλου και του Αίολου Τρικάλων. Το κλειστό γήπεδο στη Ν. Ιωνία, δεν θα καταληφθεί ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, αλλά οι εργαζόμενοι θα παραστούν μαζικά ώστε να ενημερωθεί το φίλαθλο κοινό για τα αιτήματά τους.

Από σήμερα θα τοποθετηθεί έξω από το Δημαρχείο Βόλου ένα γραφείο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, καθώς ο ανταποκριτής του ταμείου τους διαθέτει γραφείο στο ισόγειο του Δημαρχείου. Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο του Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το