Πολιτική

Συνάντηση ροδακινοπαραγωγών με Τσαυτάρη, στα «μπλόκα» οι αγρότες

Με αντιπροσωπεία των ροδακινοπαραγωγών από το μπλόκο της Κουλούρας θα συναντηθούν σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν να πληρωθούν άμεσα από τις συνολικά 14 βιομηχανίες που πήραν τα προϊόντα τους το καλοκαίρι. Σήμερα, πρόκειται να λάβουν μέρος του ποσού που τους οφείλουν οι τέσσερις βιομηχανίες, ενώ ακόμη κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις οφειλές των υπολοίπων δέκα.

Στη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου θα τεθούν επί τάπητος θεσμικά ζητήματα, όπως πώς θα γίνεται η πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών από τις βιομηχανίες και ποιες θα είναι οι τιμές.

Πάντως, οι ροδακινοπαραγωγοί παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας οδού και, αφού ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των συναντήσεων, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Παραμένουν στα μπλόκα

Παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της χώρας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών, που επιμένουν στο αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, διαμηνύει ότι από οικονομικής απόψεως τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, πρόκειται να αποφασιστεί το μεσημέρι εάν θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες σε κλείσιμο των εθνικών οδών για μία ώρα.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης «μπλόκα» υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες, οι αγρότες από το «μπλόκο» που έχει στηθεί στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, μαζί με ιδιοκτήτες ταξί, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Οι αγρότες του «μπλόκου» των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, αποφάσισαν μαζί με κτηνοτρόφους της περιοχής να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα από τις 14:30 το μεσημέρι. Επίσης, παραμένει το «μπλόκο» στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα «μπλόκα» που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης. Οι αγρότες της περιοχής θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του τελωνείου Κήπων στον Έβρο στις 12:30 και για μία ώρα.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους αγρότες να αλλάξουν στρατηγική και προτεραιότητες και να στραφούν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν από τις 18 Φεβρουαρίου και οι αγρότες της Κρήτης, όπως αποφασίστηκε στην παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν τέσσερα συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις του νησιού, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το