Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο – Προ των πυλών ο ανασχηματισμός

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς και τα στελέχη του από την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που επρόκειτο να αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη, τελικά και λόγω των εξελίξεων θα παραμείνει στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν τη νέα προγραμματική συμφωνία και στην συνέχεια θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων ο ανασχηματισμός.

Νωρίτερα τα δύο κομματικά επιτελεία βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή και έχει αρχίσει ήδη το μοίρασμα των υπουργείων και στην συνέχεια θα μπουν στην ονοματολογία.  Σύμφωνα με πληροφορίες θα «σπάσει» το υπουργείο Ανάπτυξης, θα ενταχθεί στο οικονομικό επιτελείο και στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, «μάχη» γίνεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημόσια τηλεόρασης θα προέρχεται από το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου.

Το «στοίχημα» πλέον για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι η άμεση μεταβατική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Στην Αθήνα ο Παπούλιας – Ακύρωσε το ταξίδι του

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων και του επικείμενου ανασχηματισμού ο Κάρολος Παπούλιας – σύμφωνα με πηγές της προεδρίας – ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Λευκάδα για τους εορτασμούς του Αγ. Πνεύματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επέστρεφε από την Λευκάδα την Δευτέρα το βράδυ ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το