Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συνάντηση για τα νερά του Πηλίου

Χθες στο Μεταξουργείο από την Κίνηση Πολιτών
Χθες στο Μεταξουργείο από την Κίνηση Πολιτών

Τη Δημοτική Αρχή που «αργά και μεθοδικά προχωρεί προς την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και το ξεπούλημα των νερών του Πηλίου» κατήγγειλαν χθες σε συνάντηση στη Νέα Ιωνία, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Πηλίου για το νερό.

Η αξιοποίηση των νερών του Πηλίου από τη ΔΕΥΑΜΒ, δεν είναι λύση, σύμφωνα με την Κίνηση, η οποία προτείνει συντήρηση του δικτύου του Βόλου, διακοπή της παροχής πόσιμου νερού για ψύξη μηχανημάτων στη βιομηχανική και κατασκευή δικτύου παράλληλα στους δύο χείμαρρους της πόλης και υπαίθριων βρυσών που θα λαμβάνουν νερό από τις πηγές που ήδη αξιοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με την Κίνηση, η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ προκύπτει και από το γεγονός ότι ο Καλλικράτης δημιούργησε ένα μεγάλο Δήμο, που έφτασε μέχρι τις κορυφογραμμές του Πηλίου. Γι’ αυτό επιχειρήθηκε η χλωρίωση του νερού στα χωριά, γι’ αυτό στήνονται δίκτυα μεταφοράς νερού από το βουνό στο Βόλο, γι’ αυτό δόθηκε η μέτρηση των παροχών σε ιδιώτη, γι’ αυτό δεν φροντίζεται το δίκτυο της πόλης γι’ αυτό συστηματικά υποβαθμίζεται η ΔΕΥΑΜΒ.

Η πρόταση στην ουσία, είναι να λύσει μόνη της η ΔΕΥΑΜΒ τα προβλήματα υδροδότησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, χωρίς αξιοποίηση νερών του Πηλίου, με τον έλεγχο των απωλειών στο δικτύου.

«Θέλουμε να παραμείνει η ΔΕΥΑΜΒ δημοτική, απόλυτα ελεγχόμενη από τους πολίτες και αν διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού» αναφέρθηκε στη συγκέντρωση, την οποία παρακολούθησαν 25 περίπου άτομα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το