Photo Gallery, Τοπικά

Συμφώνησαν με τις αποζημιώσεις στην πρώην VPI

Καθολική η συμμετοχή στη χθεσινή απεργία στην «Coca Cola»
Καθολική η συμμετοχή στη χθεσινή απεργία στην «Coca Cola»

Τα δικαιολογητικά για τις αποζημιώσεις τους υπέγραψαν οι 94 εργαζόμενοι στην πρώην εταιρία VPI, σήμερα «ARTENIUS EΛΛΑΣ Α.Ε», η οποία διακόπτει τη λειτουργία της στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου οριστικά, από την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου.

Αυτό έγινε γνωστό χθες από τον πρόεδρο του σωματείου κ. Γ. Τσεσμελή, ο οποίος ανέφερε, ότι οι εργαζόμενοι που απολύονται θα λάβουν ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούνται και όχι ποσοστό αυτού, σύμφωνα με το νέο νόμο για τα εργασιακά. Σ’ αυτό συμφώνησε και η εταιρία. Πάντως, σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον διεθνώς για την ανάληψη της εταιρίας από άλλους επενδυτές, καθώς, μόλις άκουγαν ότι το εργοστάσιο βρίσκεται στην Ελλάδα, «έστριβαν γωνία».

Σημειώνεται ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία έχει ανακοινώσει τη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας, λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών της υποχρεώσεων, κρίνοντας ασύμφορη την επαναλειτουργία της.

Η εταιρεία επιθυμεί την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μέχρι τέλος του Μαρτίου, ενώ σκοπεύει να δώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις μέχρι τελευταίο ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους.

 

Απεργία στην «Coca Cola» 

 

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία «Coca Cola» του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την απόλυση 20 συναδέλφων τους από το εργοστάσιο της «Coca Cola» της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Λ. Τσελεπής, «η συμμετοχή στην απεργία των 150 εργαζόμενων στην επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων, ήταν 100% και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση έξω από την πύλη του εργοστασίου. Ζητούμε να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας όσων αποχωρούν με εθελούσια έξοδο, να υπογραφεί η νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασία και να ανακληθούν οι απολύσεις των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη».

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος δήλωσε για την απεργία στην «Coca Cola»: «Το μνημόνιο και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις σε αυτό, δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες για αθρόες απολύσεις και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους. Με την πολιτική αυτή η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη περίπου 30%. Έχει σχεδόν εκμηδενισθεί η εργασιακή προστασία, που δίνονταν στον εργαζόμενο και τον υπάλληλο και τους προφύλαγε από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Χθες οι εργαζόμενοι στην «Coca Cola» Βόλου απέργησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την απόλυση 20 συναδέλφων τους από το εργοστάσιο της «Coca Cola» της Θεσσαλονίκης. Η αλληλεγγύη, μαζί με τον αγώνα, είναι απαραίτητες  προϋποθέσεις για την επιβίωση των εργαζομένων στη νεοφιλελεύθερη ζούγκλα που ζούμε. Στους δύσκολους καιρούς που περνά η κοινωνία, όλοι θα πρέπει να είμαστε αρωγοί στον αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στην εργασία και μαζί θα αγωνιστούμε για την ανάκληση των απολύσεων.

Με όλες μου τις δυνάμεις συμπαραστέκομαι στον αγώνα των εργαζομένων και θα είμαι δίπλα τους όταν με χρειαστούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

  1. Καλησπέρα σας! Ως πιστός αναγνώστης σας, δηλώνω λίγο προβληματισμένος σχετικά με το δημοσίευμά σας, συγκεκριμένα αναφορικά με τον αριθμό των απολυμένων. Διαβάζοντας για το θέμα αυτό τις τελευταίες ημέρες, παρατηρώ ότι υπάρχει μια σύγχυση. Στις δική σας δημοσίευση και σε άλλες που μεταφέρουν τις δηλώσεις του βουλευτή του Σύριζα γίνεται αναφορά σε 20 απολύσεις, σε αντιδιαστολή με άλλα άρθρα και με την παρακάτω επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που αναφέρονται σε 2 απολύσεις: http://www.toxrima.gr/ti-apanta-i-coca-cola-gia-tis-2-apolisis/ Επειδή τα δύο νούμερα απέχουν, θα ήταν καλό να ερευνηθεί το θέμα γιατί προφανώς κάπου υπάρχει παραπληροφόρηση.

  2. τι 2 τι 20. εδω εχουν απολυσει 1500 μεσα σε 3 χρονια.
    αλλα οχι συγνωμη εκανα λαθος δεν τους απελυσε φυγανε με εθελουσια εξοδο.ηθελαν να αφησουν τις δουλειες τους γιατι ειχαν κουραστει

Μοιραστείτε το