Photo Gallery, Αθλητισμός

Συμφωνία με Μπακαγιόκο ο Ολυμπιακός Β.

Μία σπουδαία μεταγραφή έχει στα …σκαριά ο Ολυμπιακός μετά την  προφορική συμφωνία με τον διεθνή επιθετικό Ιμπραήμ Μπακαγιόκο. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού αναμένεται σήμερα στο Βόλο για να περάσει από εργομετρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.  Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους στη Β’ Εθνική. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και σήμερα, μια και προγραμματίστηκε να συνεχιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Football League η οποία καλείται να απαντήσει στην πρόταση για άνοδο τεσσάρων ομάδων στην Α’ Εθνική και υποβιβασμό δύο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στον Ολυμπιακό εκφράζεται σιγουριά για την τοποθέτηση της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία και αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση του ρόστερ. Μάλιστα η μεταγραφή που θα ανακοινωθεί σήμερα θα κάνει αίσθηση μια και παίκτης που συμφώνησε να γίνει κάτοικος Βόλου είναι εγνωσμένης αξίας. 

Ο λόγος με τον Ιμπραήμ Μπακαγιόκο που έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού θα έλθει σήμερα στο Βόλο και αφού κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την «ερυθρόλευκη» ομάδα.

Ο Μπακαγιόκο γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1976 στην πόλη Σενγκουέλα της Ακτής Ελεφαντοστού και μετρά 45 εμφανίσεις και 30 τέρματα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του από το 1995 έως το 2002.

Στην πατρίδα του έγινε επαγγελματίας το 1993 στην ομάδα Σταντέ Ντ’ Αμπιτζάν, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε κορυφαία πρωταθλήματα τα Ευρώπης (Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία) και συγκεκριμένα στη Μονπελιέ, την Έβερτον (το 1998 ο τότε μάνατζέρ της, ο Σκωτσέζος Γουόλτερ Σμιθ, δαπάνησε 4,5 εκατ. λίρες για να τον φέρει στα «ζαχαρωτά»), τη Μαρσέιγ, την Οσασούνα, την Ιστρ, τη Λιβόρνο και τη Μεσίνα.

Το 2007 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λάρισας. Επίσης έπαιξε μία χρονιά στον ΠΑΟΚ και από το 2009 ανήκε στο δυναμικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τον Μπακαγιόκο αξίζει σημειωθεί ότι έχει την εμπειρία της ελληνικής Β’ κατηγορίας, αφού μετείχε σε αυτή με τον ΠΑΣ Γιάννινα την περίοδο 2010-11. Μάλιστα βοήθησε σημαντικά τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ με 19 τέρματα. 

Ας δούμε όμως με νούμερα την επαγγελματική του πορεία στο ποδόσφαιρο:

1993-95: Σταντέ Ντ’ Αμπιτζάν (64 συμμετοχές, 12 γκολ), 1995-98: Μονπελιέ (76 συμ., 25 γκολ), 1998-99: Έβερτον (23 συμ., 4 γκολ), 1999-2003: Μαρσέιγ (115 συμ., 34 γκολ), 2003-04: Οσασούνα (26 συμ., 4 γκολ), 2004-05: Ιστρ (15 συμ., 3 γκολ), 2005-07: Λιβόρνο (37 συμ., 5 γκολ), 2007: Μεσίνα (6 συμ., 1 γκολ), 2007-08: Λάρισα (30 συμ., 3 γκολ), 2008-09 ΠΑΟΚ (32 συμ., 8 γκολ), 2009-12 ΠΑΣ Γιάννινα (84 συμ., 33 γκολ).

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τον κεντρικό αμυντικό Θόδωρο Τριποτσέρη, αφού προέκυψε κενό στη θέση αυτή μετά το «διαζύγιο» με τους Μπάγιτς και Λιαπάκη.

Στο χθεσινό φιλικό με την Α.Ε. Διμηνίου στα Χάνια δοκιμάστηκε για πρώτη φορά και ο 25χρονος επιθετικός Βασίλης Γαλάνης, που την τελευταία τριετία αγωνίζεται σε ομάδες Β’ κατηγορίας της Ρουμανίας. Όσο ήταν στην Ελλάδα πέρασε από την Κ20 της Ξάνθης και του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια έπαιξε στο Κορωπί και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το 2009 πήρε μεταγραφή στην Γκαζ Μετάν, ενώ την περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα της UTA Αράντ σε 11 παιχνίδια, ενώ σκόραρε τέσσερις φορές. Στο ίδιο ματς, για λίγα όμως λεπτά, έπαιξαν και δύο ακόμη υπό δοκιμήν παίκτες, ο δεξιός οπισθοφύλακας Σταμάτης Καρράς και ο μέσος Μακράκης.

Τελειώνει σήμερα η περιπέτεια

του Ολυμπιακού;

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αδημονούν για την επίσημη επιστροφή της ομάδας τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έστω και αν η κατηγορία που θα τοποθετηθεί δεν θα είναι η Σούπερ Λιγκ, αλλά η Β’ Εθνική.

Η σχετική απόφαση πιθανόν να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα, αφού θα έχει προηγηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Football League που θα συζητήσει την αντιπρόταση της Super League για άνοδο στην Α’ Εθνική τεσσάρων ομάδων και υποβιβασμό δύο.

Η Ένωσης της Football League εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που είναι η εξής: «Πραγματοποιείται, την Πέμπτη 30-8-2012 και ώρα 13.00, συνεδρίαση της από 17-8-2012 διακοπείσας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Football League ΟΠΑΠ, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Απόφαση σχετ. με το από 7-8-2012 έγγραφο της ΕΠΟ με αριθμ. Πρωτ. 23253/2012 , που αφορά τις ομάδες Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Ηρακλής».

Από κει και πέρα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη με τον πρόεδρο της Super League Γιάννη Μώραλη, τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Μποροβήλο και τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού κ. Στράτο Σωπήλη με θέμα συζήτησης την αύξηση των ομάδων της Α’ Εθνικής σε 18 με παράλληλη είσοδο των Ολυμπιακού Βόλου, Ηρακλή και Καβάλας στη Β’ Εθνική. Τα μηνύματα ήταν θετικά για τις τρεις ομάδες και φυσικά μένει να δούμε τη στάση που θα κρατήσει σήμερα η Football League.

Οι τέσσερις άνδρες συμφώνησαν στο σχέδιο για άνοδο τεσσάρων ομάδων και υποβιβασμό δύο. Όμως οι εκπρόσωποι της Super League έθεσαν θέμα αντιστάθμισης των οικονομικών απωλειών που θα έχει σε περίπτωση που οι ομάδες γίνουν 18. Ο κ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση μέσω αύξησης της χορηγίας του ΟΠΑΠ.

Ο ίδιος στη συνέχεια είχε επαφή και με τον πρόεδρο της Football League κ. Καλογιάννη, θέλοντας να πιέσει ώστε η απόφαση της σημερινής γενικής συνέλευσης να είναι θετική. Θυμίζουμε πως εφόσον το ζήτημα μπει σε ψηφοφορία αρκεί το 50%+1 ψήφος των ΠΑΕ της Β’ Εθνικής για να γίνει δεκτή η πρόταση και η περιπέτεια του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή να τελειώσει.

Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση μίας ημέρας στην απάντηση της Football League, σε περίπτωση που ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από την Πολιτεία, όσον αφορά τα οικονομικά της αιτήματα.

Φιλική νίκη με Α.Ε. Διμηνίου

Σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του φιλάθλου του Ολυμπιακού Θωμά Σπάνια, πραγματοποιήθηκε χθες στα Χάνια το φιλικό των «ερυθρολεύκων» με την Α.Ε. Διμηνίου. Μάλιστα πριν την έναρξή του κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού οπαδού.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους ο Ματίας Μπολάτι διότι αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο πόδι. Το σκορ άνοιξε στο 15’ ο Γόγολος, ενώ το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 45’ με κεφαλιά του Πινδώνη μετά από σέντρα του Ανέτε. Η Α.Ε. Διμηνίου θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Αβδελάς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αντζούρη στο 62’, ενώ άουτ κατέληξε η προσπάθεια του Γκίκα στο επόμενο λεπτό.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο κ. Δ. Κρητικός με βοηθούς τους κ.κ. Καλατζή και Παπαπορφυρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος (46’ Αβδελάς), Στουρνάρας (69’ Μπόρας), Κατσιαρός, Γόγολος, Γκότοβος (58’ Ανδρίκος), Τσιάτσιος (63’ Παππάς), Πινδώνης (90’ Κοτζαθανάσης), Ντεβάλις (88’ Κολημήτρας), Ογιαρμπίντε (87′ Μακράκης), Ανέτε, Γαλάνης (46′ Κόμνος, 77’ λ.τ. Καρράς).

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Παπούλιας, Νικούδης, Γκέρτσο, Μοράλες, Κουτσογιάννης, Γιαουπλάρι, Καραπλιάγκος, Φιλατζικιώτης, Γκίκα, Σφάκας, Φέζο. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι Πλακαρός, Αντζούρης, Ζαρκάδας, Τσιουρέλης, Παυλίδης, Κουλάκογλου, Χόνδρος, Ταμπακόπουλος. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το