Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συμπλοκή χρυσαυγιτών – αριστεριστών στο Βόλο

Πληθαίνουν οι συγκρούσεις αριστεριστών-χρυσαυγιτών

Σε βεντέτα εξελίσσεται πλέον η αντιπαράθεση αριστεριστών-χρυσαυγιτών στην πόλη του Βόλου, καθώς μετά την προχθεσινή αντιπαράθεση, με αφορμή τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην παραλία και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις, χθες σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ αριστεριστών και χρυσαυγιτών, γύρω στις 8 μ.μ., στην οδό Ιάσονος, κοντά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αριστεριστών που βγήκε από το παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγκρούστηκε με ομάδα χρυσαυγιτών σε παραλιακή καφετέρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο, πιθανόν μέλος της Χρυσής Αυγής, που μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Βόλου. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να μην πάρει έκταση το επεισόδιο, καθώς έγινε σε ώρα που κυκλοφορεί πολύς κόσμος αμέσως μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών εξελίσσεται πλέον σε «μάχη του πεζοδρομίου». Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις σημειώθηκαν και χθες για τις μαζικές προσαγωγές ατόμων από την Αστυνομία, πριν τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην παραλία του Βόλου το Σάββατο. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη λήξη της διανομής των τροφίμων, ενώ προηγήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πόλη. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία: Η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δουλεύουν μαζί και για τους ίδιους σκοπούς, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους Έλληνες και ξένους, ώστε να μην διεκδικούν τίποτα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας. «Ό,τι κι αν μοιράσουν οι χρυσαυγίτες στην παραλία, δεν κρύβουν ότι είναι δολοφόνοι. Όσο κι αν το παίζουν ενάντια στο σύστημα, ξέρουμε καλά ότι είναι το μακρύ του χέρι. Δεν θα ανεχτούμε ούτε τους χιτλερικούς δολοφόνους, ούτε την αστυνομία που τους προστατεύει», επισημαίνεται. «Τη βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εις βάρος αντιφασιστών» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. «Αυτές οι πρακτικές της αστυνομίας συνιστούν ακραία παραβίαση, πρωτόγνωρη για το Βόλο, συνταγματικά καθιερωμένων δικαιωμάτων. Μέσα από αυτές, η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας», τονίζεται. «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και στην πόλη μας μια άγρια κλιμάκωση του αστυνομικού αυταρχισμού και της κρατικής βίας. Στάση η οποία είναι τουλάχιστον προκλητική για τους δημοκρατικούς πολίτες. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται στα σώματα ασφαλείας, να απομονώσουν με τη στάση και τη δράση τους τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που πηγάζουν από τη ροπή της κυβέρνησης σε αντιδημοκρατικές εκτροπές», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν «κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των αρχών να προστατεύσουν τη Χρυσή Αυγή και να περιορίσουν το δικαίωμα έκφρασης και διαμαρτυρίας των πολιτών». Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Βασιλική Νάκου σημειώνει: «Οι εκφοβιστικές ενέργειες των αρχών προφανώς και δεν αρμόζουν με τον τίτλο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός αν στην προστασία τα κριτήριά τους είναι τόσο επιλεκτικά όσο και αυτά στις προσφορές της Χρυσής Αυγής.

Όσο για τις παραπλανητικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της Χρυσής Αυγής, αυτές πρέπει να τις καταδικάσει ο ίδιος ο λαός του Βόλου, ανακαλώντας από τη μνήμη του τι σημαίνει ναζισμός και απαξιώνοντας με ειρηνικό και μη βίαιο τρόπο ό,τι προσφέρουν οι νεοναζιστές για να γίνουν συμπαθείς». Ανακοίνωση κατά της «αστυνομικής βίας» εξέδωσε και το ΕΠΑΜ Μαγνησίας.

Δήλωση του βουλευτή Π. Ηλιόπουλου

Σε δήλωσή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Π. Ηλιόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν φτάσει στο χώρο η ομάδα της Τοπικής μας, που θα προετοίμαζε τη διανομή των τροφίμων, 50 «αναρχικοί» (πάνοπλοι με δολοφονικά σύνεργα, κράνη, στειλιάρια κλπ) υπακούοντας στις προσταγές του πολιτικού τους «προστάτη» προσπάθησαν να καταλάβουν το χώρο της διανομής με αποτέλεσμα να προσαχθούν όλοι, όπως ήταν και το λογικό. Προηγουμένως είχαν επιτεθεί και στον οδηγό του φορτηγού, που μετέφερε τα τρόφιμα για το κοινωνικό μας έργο! Η αντεθνική και αντιλαϊκή γκρούπα που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει σχετική ανακοίνωση στήριξης των ροπαλοφόρων προσαχθέντων άμεσα. Καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει με τις πράξεις και τις δηλώσεις του, ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Την ώρα που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, το μόνο μέλημα του «ακροαριστερού μορφώματος» είναι η προστασία των αλλοδαπών σε βάρος των Ελλήνων. Το μόρφωμα αυτό δεν έχει διαθέσει ούτε μισό ευρώ για κοινωνικό έργο και μας δημιουργεί τεράστια απορία το γεγονός ότι κρατάει μεγάλο μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών του ενώ παράλληλα χρωστάει σε τράπεζες. Πού πάνε όλα αυτά τα εκατομμύρια «σύντροφοι;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το